Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ… “ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ” !!!

fraxtis-evrou-peripolosΑυτό που μετ’ επιτάσεως επιδιώκουν οι “Ανθρωπιστές” του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα δήθεν της… αλληλεγγύης των Λαών, για γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου, οδηγεί σε περαιτέρω “μπαχαλοποίηση” της χώρας – Το… αόρατο χέρι της Τουρκίας σπρώχνει σκοπίμως το κύμα των λαθρομεταναστών στην Ελληνική νησιωτική μεθόριο

Στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον βασιλεύει το πνεύμα της… Τασίας.

Αλλιώς δεν εξηγείται η ενθουσιώδης συμπαράταξη με διάφορους παλαβούς, ακραίους ή προβοκάτορες, που ξιφουλκούν για το «ξήλωμα του φράχτη στον Εβρο», υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μειωθεί το προσφυγικό κύμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειλικρινά όλη αυτή η συζήτηση στερείται κάθε λογικής και γι” αυτό φρόντισε να την κόψει μαχαίρι ο αρμόδιος υπουργός και πρώην «στραταίος» Νίκος Τόσκας.

Καταρχάς για ένα τόσο κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται η πρακτική «πονάει κεφάλι, κόψει χέρι».

Η προσφυγική ροή από τις ακτές της Τουρκίας είναι άμεσο αποτέλεσμα της συγκέντρωσης στη συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων του πολέμου της Συρίας, αλλά και άλλων τόσων… επίδοξων μεταναστών από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που φιλοδοξούν να μεταπηδήσουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η γεωγραφική εγγύτητα με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη, καθιστά το εγχείρημα ελκυστικό και φαινομενικά εύκολο, μέχρι να διαπιστωθεί ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, όπως μαρτυρούν οι εφιαλτικές εικόνες με τα πνιγμένα νήπια.

Όμως οι επίδοξοι μετανάστες, κυνηγημένοι ή μη, δεν συγκεντρώνονται απέναντι από τα νησιά μας επειδή έκλεισε ο Έβρος, αλλά επειδή έρχονται από τα βάθη της Ανατολίας κατευθείαν εκεί, όπου τους περιμένουν οργανωμένες μονάδες διακινητών.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο λειτουργούν τα κυκλώματα δουλεμπόρων και το…αόρατο χέρι της Τουρκίας, που σπρώχνει σκοπίμως το κύμα των λαθραίων στην ελληνική νησιωτική μεθόριο.

Επιπλέον δεν γκρεμίζεις εγκαταστάσεις υποδομής που χτίστηκαν εν μέσω Μνημονίου με το πενιχρό υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου και επιτελούν διπλό ρόλο: Εκτός από την αναχαίτιση απρόσκλητων επισκεπτών, λειτουργούν και ως ένα πρώτο αμυντικό προγεφύρωμα.

Αυτό που μετ” επιτάσεως επιδιώκουν οι «ανθρωπιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα δήθεν της… αλληλεγγύης των λαών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα είδος περαιτέρω «μπαχαλοποίησης» της χώρας, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής.

Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε και τα χερσαία σύνορα έρμαιο στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση επειδή πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο. Είναι σαν να λέμε στους διακινητές, ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Στην καλύτερη και πιο… αθώα εκδοχή αυτός ο παραλογισμός στοχεύει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των επίδοξων μεταναστών, αλλά αγνοεί τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τη βούληση του ελληνικού πληθυσμού. Αν τολμούν, ας κάνουν δημοψήφισμα για τον φράχτη…

Γιώργος Χαρβαλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...