Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Τελικά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται σε θέσεις και να διατηρούν τίτλους, οι οποίοι δεν αρμόζουν στο γενικότερο κοινωνικό τους προφίλ, καθώς και στην Παιδεία τους.

Ο επίτιμος πρόεδρος των Ποντιακών Σωματείων κύριος Στέφανος Τανιμανίδης, μιλώντας στο Mega με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν την Πέμπτη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατήγγειλε κάποιες πιθανές σχέσεις που εδώ και καιρό διατηρεί η Χρυσή Αυγή με μέλη των Ποντιακών Σωματείων.

Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά, εδώ και επτά χρόνια, έχουμε προσκολληθεί στα μέλη τους.

Κατ’ αρχάς, δικαίωμα του επίτιμου προέδρου ήταν να διαχωρίσει τη θέση του καθώς και των φορέων που εκπροσωπεί, από τα επεισόδια και να καταδικάσει τους δράστες, όποιοι και αν ήταν αυτοί.

Αυτός όμως υπερβάλλοντας εαυτό, πριν καν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την ταυτότητα των δραστών, προχώρησε σε ετυμηγορίες.

Εδώ ακόμη, από το υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ οι δηλώσεις αναφέρουν ότι είναι πιθανό στην επίθεση να εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Είναι πιθανό!!!!!!

Αλλά ο κύριος Τανιμανίδης ήδη το προαποφάσισε και εκτός αυτού προχώρησε επιπλέον σε πολύ βαριές και αναξιοπρεπείς γι αυτόν και την θέση του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Οι φασίστες γενοκτόνοι τολμούν να διεκδικούν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Και οι ποντιακές οργανώσεις έχουν ευθύνες. Διότι αυτοί πάντοτε συνέρρεαν δίπλα τους και για να εμφανίζουμε και λίγο κόσμο παραπάνω δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

Κατ αρχάς ο κύριος αυτός ξεπερνά τα όρια και επιτίθεται με ανιστόρητους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Μάλλον έχει κάπου συγχύσει το ποιοι είναι οι γενοκτόνοι και ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν ξανά σε μια ιστορική και θεωρητική γενοκτονία.

Κατά δεύτερον ακόμη και αν ήμασταν Φασίστες (αφού ως παπαγαλάκι επιμένει στον χαρακτηρισμό) είναι Συνταγματικό μας δικαίωμα και επιπλέον ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος δεν μπορούν με κριτήριο την όποια ιδεολογική μας ταυτότητα να μας απαγορεύσουν, να τιμούμε την Γενοκτονία των Ποντίων και να διαδηλώνουμε ενάντια στην καπήλευσή της.

Εμείς ,παρόλο που δεν είμαστε Πόντιοι και που απ’ ότι τελικά φαίνεται τιμούμε τον Ποντιακό Ελληνισμό περισσότερο από εκείνον, πάντα διατηρούσαμε ιδεολογικές σχέσεις και επαφές με μέλη των σωματείων που διέπονται από το Εθνικιστικό ιδεώδες. Ούτε προσκοληθήκαμε, ούτε φορτωθήκαμε, ούτε επιβαρύναμε οικονομικά κάποιους. Αντιθέτως σε όλες τις επίσημες Ποντιακές εκδηλώσεις και επετείους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι πάντα παρόντες κάτι που δεν συμβαίνει με τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Τώρα όσον αφορά τον κύριο Τανιμανίδη -αλήθεια υπάρχει κάποια σχέση με τον Στέφανο Τανιμανίδη υπάλληλο του Ο.Σ.Ε. που συνταξιοδοτήθηκε μετά από 14 ολόκληρα (!!!!!!!) χρόνια υπηρεσίας- ας διάκειται φιλικά προς τα άλλα πολιτικά κόμματα, αυτούς που έμπασαν για λόγους ψηφοθηρίας τους Τούρκους (έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι) στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για να μπορούν να διατυπώνουν και επίσημα πλέον την ανθελληνική προπαγάνδα τους για τη Δυτική Θράκη και που έδωσαν το δικαίωμα σε βουλευτές και υπουργούς να παραχαράζουν την Ιστορία χλευάζοντας τη Μικρασιατική Καταστροφή, αρνούμενοι τη Γενοκτονία των Ποντίων και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες.

Ας αντιδρά χλιαρά και εκ του ασφαλούς και ας συμμετέχει στην ανθελληνική συνομωσία, προσπαθώντας μαζί με όλους τους άλλους να περιθωριοποιήσει τη μόνη Ελληνική φωνή, τη φωνή της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...