Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η Fitch αναβαθμίζει Κύπρος σε «Β +» από τη `` Β-


Μια φωτογραφία αρχείου δείχνει μια άποψη από τα γραφεία της Fitch Ratings στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.  EPA, ο Justin LANEΜια φωτογραφία αρχείου δείχνει μια άποψη από τα γραφεία της Fitch Ratings στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA, ο Justin LANE


Η Fitch Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή Cyprus` μακροπρόθεσμη ξένο και τοπικό νόμισμα βαθμολογίες εκδότη προεπιλογή (τα idR) για να `` Β + επάνω από το `` Β-με μια θετική προοπτική.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι οι αξιολογήσεις θέμα Cyprus` ανώτερος ακάλυπτο ξένο και τοπικό νόμισμα ομολόγων έχουν επίσης αναβαθμιστεί για να `` Β + από `` Β-.

Το ανώτατο όριο χώρα έχει τεθεί σε `` ΒΒ + από ΒΒ ``-και το Βραχυπρόθεσμες ξένο νόμισμα IDR έχει επιβεβαιωθεί σε `Β», προσθέτει.

«Η Κύπρος έχει να επιδείξει ένα ιστορικό της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της υπερ-απόδοσης για τους δημοσιονομικούς της στόχους," ο οίκος αξιολόγησης λέει.

Η Fitch προβλέπει τώρα "έλλειμμα 1% του ΑΕΠ για το 2015 και τα πλεονάσματα του 0,2% και 1% για το 2016 και 2017, αντίστοιχα."

Την ίδια στιγμή που οι προβλέψεις το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης (GGGD) "για να κορυφωθεί σε λιγότερο από το 108% του ΑΕΠ φέτος, πριν υποχωρήσει σε περίπου 100% το 2017".

Αυτό, επισημαίνει, «συγκρίνει με αιχμή του πάνω από 130% προβλέπεται από τον οίκο Fitch, τον Ιούνιο του 2013."

"Σε περισσότερο από το διπλάσιο του` B` διάμεση τιμή των 43% για το 2015, η αναλογία GGGD εξακολουθεί να είναι υψηλή και μειώνει τη δημοσιονομική πεδίο Κύπρος να καλύψει την εγχώρια ή εξωτερικά σοκ », λέει.

Fitch τονίζει, επίσης, ότι οι καταθέσεις ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό από τότε που αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων, "αν και καταθέσεις μη μόνιμων κατοίκων (30% του συνόλου) μειώθηκε προσωρινά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι."

"Ενώ οι άμεσοι χρηματοοικονομικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων θυγατρική τράπεζες και στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, ο κλάδος εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στην Ελλάδα κυρίως μέσω της εμπιστοσύνης των επενδυτών», σημειώνει.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την φερεγγυότητα που τίθενται από Cyprus` συνεχιζόμενη βαθιά οικονομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής.

Θεωρεί ότι «το περιβάλλον για τις τράπεζες παραμένει δύσκολη, ιδίως όσον αφορά τις εξαιρετικά αδύναμο ποιότητας του ενεργητικού."

"Το απόθεμα των ενοποιημένων ΝΡΕ τομέα ήταν 47,4% των χορηγήσεων, τον Αύγουστο, το υψηλότερο όλων των Fitch βαθμολογία άρχοντες. Ανεπιφύλακτη προβληματικά δάνεια για τον τομέα (δηλαδή ακαθάριστα NPEs μείον τις διατάξεις του όλου συστήματος) ανήλθε σε EUR18.8bn, ή 107% του ΑΕΠ για το ίδιο χρονικό διάστημα, "επισημαίνει.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «οι κίνδυνοι γύρω από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του τραπεζικού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς η διαδικασία εξαρτάται από την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των οφειλετών, το οποίο θα μπορούσε να μειωθεί κατά την περίοδο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2016."

ΚΎΠΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...