Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προστασία των δεδομένων - προστασία της ιδιωτικής ζωής σας;;;


Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να μείνετε συνδεδεμένοι στο τρέξιμο και να κρατήσει σε επαφή με τους φίλους μας, αλλά δημιουργούν επίσης νέες απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας. Από το 2012 έχουν οι βουλευτές έχουν εργαστεί για αναμόρφωση της νομοθεσίας της ΕΕ περί προστασίας των δεδομένων για να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα διατηρήσετε τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων τους στον ψηφιακό κόσμο. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του τον Μάρτιο του 2014 και έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για το Συμβούλιο να πράξει το ίδιο και να επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τελικό κείμενο.



Η ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ εκπονήθηκε το 1995 και πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να συμβαδίσει με την τεχνολογική αλλαγή. Το 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα νέο κανονισμό σχετικά με ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για όλα τα δεδομένα που συλλέγονται online για να εξασφαλίσουν την ασφαλή και επίσης να παρέχουν στις επιχειρήσεις ένα σαφές πλαίσιο για την επεξεργασία τους. Τώρα που το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έχουν καθορισμένες θέσεις τους σχετικά με τη μεταρρύθμιση, που θα τεθούν σε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση συμφωνίας.


Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές πραγματοποίησαν έρευνα σε ΗΠΑ online δραστηριότητες επιτήρησης και πώς αυτές οι δραστηριότητες επηρεάζουν την ιδιωτική ζωή των Ευρωπαίων. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε χωριστή έκθεση Μάρτιο 2014, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναστείλει την τράπεζα δεδομένων και το απόρρητο των δεδομένων των συμφωνιών με τις ΗΠΑ. Οι ευρωβουλευτές προσέθεσαν ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του μόνο στην ΕΕ-ΗΠΑ συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών που είναι υπό διαπραγμάτευση, εάν οι ΗΠΑ θα σέβεται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...