Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Σαμοθράκης | Επιτακτική ανάγκη για βοήθεια

Δήμος Σαμοθράκης | Επιτακτική ανάγκη για βοήθεια
“Αδιέξοδη” είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Σαμοθράκης, ο οποίος κάνει επείγουσα έκκληση σε όλους τους φορείς να συμβάλλουν και να βοηθήσουν το νησί με όποιο τρόπο μπορούν.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Βίτσας, σε επιστολή που επέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Οικονομίας, στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ, κάνει λόγο για αδυναμία του Δήμου σε ότι αφορά την κατάρτιση προϋπολογισμού για το έτος 2016. Εξηγεί ότι ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων είναι ουσιαστικά αδύνατος, ενώ τονίζει τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα της καθαριότητας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών: η υπηρεσία καθαριότητας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, καθώς ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις έναν λειτουργικά ενεργό υπάλληλο καθαριότητας και έναν συμβασιούχο οδηγό, του οποίου η σύμβαση λήγει τον Δεκέμβρη, οπότε δεν θα είναι δυνατή η επάνδρωση ούτε ενός απορριματοφόρου.

Ο κ. Βίτσας αναφέρει επίσης ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού οι οποίες χειροτερεύουν με κάθε κακοκαιρία, πράγμα εξαιρετικής σημασίας καθώς υπάρχει πλήρης υποστελέχωση και στη τεχνική υπηρεσία του νησιού. Τέλος, τα συσσωρευμένα χρέη αλλά και παλιά δάνεια ασφυκτιούν τον Δήμο και δεν του επιτρέπουν την αποκατάσταση ζημιών αλλά ούτε και τη προμήθεια καυσίμων και άλλων λειτουργικών αναγκών για τα δημόσια οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...