Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΘ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ… Να αναπτύξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού


fish02-735x459Συντάκτης:

News.Makedonias
Τρόποι τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Αν.Μακεδονίας- Θράκης, με εναλλακτικές μορφές αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Καβάλα.

Το μερίδιό της στον εναλλακτικό τουρισμό διεκδικεί η Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας- Θράκης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης στο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας επίσης την ανάγκη να «διορθωθούν αγκυλώσεις που βάζουν φραγμούς στην τουριστική δραστηριότητα σε περιοχές υπό καθεστώς μερικής προστασίας».
Σε πρακτικές που υιοθετήθηκαν από αγροτουριστικές μονάδες και απέδωσαν καρπούς, αναφέρθηκε ο γ.γ. του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, Πάνος Παύλου, αλλά και στον αναχρονισμό των νόμων και τη γραφειοκρατία που λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Μια δυναμική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, ο προσβάσιμος (ή αναπηρισκός) αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας από την Διδάκτορα Αναπηρικού Τουρισμού, Γεωργία Παπαϊωάννου. Μια αγορά 50.000.000 Ευρωπαίων με αναπηρίες, που ταξιδεύουν με συνοδούς, αναζητά προορισμούς με τις κατάλληλες υποδομές. «Η χώρα μας οφείλει να οργανωθεί και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση των ανθρώπων αυτών» ανέφερε προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τους επιλέγει προορισμό με βάση την εμπειρία άλλων ατόμων με αναπηρίες.
Τέλος, έγινε παρουσίαση προϊόντων από αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.
ert.gr

dramini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...