Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: «Μη βιάζεστε. Οι αποφάσεις θα παρθούν μετά το Γιούρογκρουπ της Τετάρτης»… Και άλλες δηλώσεις & σκέψεις, κρυφές & φανερές.

Vampire Teethhttp://wp.me/pPn6Y-lOM

Λιανά, τι παίχτηκε σήμερα (όσοι θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να τσεκάρουν και τα λινκς που παραθέτουμε μέσα στο κείμενο)>

-Την Τετάρτη το κρίσιμο έκτακτο Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα, την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής.

-Η μαντάμ Μέρκελ περιμένει να δει αν θα αποδεχτεί τη συμφωνία το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επιμένει ότι για να υπάρξει άλλη χρηματοδότηση, θέλει τη βεβαιότητα ότι τα νέα μέτρα (της συμφοράς) έχουν περάσει απ΄το Ελληνικό Κοινοβούλιο.



-Μητρόπουλος & Μιχελογιαννάκης δηλώνουν ήδη ότι δεν θα ήθελαν να ψηφίσουν τέτοιου είδους μέτρα. Μάλλον φωνάζουν ότι δεν θα τα ψηφίσουν, ότι θέλουν κάποιες αλλαγές σε κάποια άρθρα της «συμφωνίας» (του νέου μνημονίου, δηλαδή για να μην κοροιδευόμαστε), γιατί πλήττουν κάποιες κατηγορίες του λαού. Βέβαια, αυτά μας τα ΄παν κι άλλοι παλιότερα και ψήφισαν μετά. Κι οι εν λόγω βουλευτές, πιστεύω, θα τα ψηφίσουν τελικά. Δες κι εδώ.

Ο Καμμένος ψιλο-«απειλεί», κυρίως για το θέμα του αυξημένου (& εξοντωτικού) ΦΠΑ στα νησιά, αλλά -απ΄ότι φαίνεται, άσε που δεν τον συμφέρει κιόλας- σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ρίξει την κυβέρνηση.

-Ο Ντράγκι είπε ότι θα βοηθάει τις ελληνικές τράπεζες όσο ισχύει ακόμα το υπάρχον πρόγραμμα.

Υπόψην: λήγει στις 30-06…

-Σε 7 μέρες πρέπει να χώσουμε 1,5 δις στον νταβά (ΔΝΤ). Οι ημερομηνίες πιέζουν πολύ & η κατάσταση παραμένει ακόμα αρκετά ζόρικη.

-Η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι δεν έχει προεξοφληθεί τίποτα ακόμη κι ότι «μένει αρκετός δρόμος» και «πολλή δουλειά στο επόμενο 48ωρο»…

>



.

-Οι δηλώσεις, όμως, που έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός (ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία) προβληματίζουν, με την έννοια ότι δεν θα έβγαινε να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, έτσι ανοιχτά, αν δεν του είχαν δοθεί συγκεκριμένες υποσχέσεις από κάποιους (από τα κοράκια, δηλαδή, για το συμφέρον το δικό τους πάντα).

Πάντως, η τελευταία του δήλωση σήμερα έλεγε ότι «η μπάλα είναι πια στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

.

Παρατηρώ ότι κι ο Καρτέσιος, που εκτιμώ πολύ, έχει κάτι παρόμοιο ως πιο πρόσφατη ανάρτηση-πρώτο θέμα. Και τα υπόλοιπα θέματά του, όμως, τα πιο πρόσφατα έχουν αυτή τη λογική.

Δε βιάστηκε, δηλαδή, να βγάλει συμπεράσματα. Συμφωνώ μαζί του.

Απ΄ότι φαίνεται, θα γίνει η «περίφημη» «συμφωνία» (σίγουρα μετά τις 26-06, το αργότερο μέχρι τις 28-06), αλλά -προς το παρόν, ουσιαστικά- όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά.

Μέχρι τότε, βέβαια, οι «εταίροι» & τα ΜΜΕ θα μας εξαπολύσουν τις γνωστές τρομοκρατικές μεθόδους τους∙ όσο περνούν οι μέρες, τα βασανιστήρια της σταγόνας θα εντείνονται. Μαζί με την παραπάνω μέγγενη.

.

Σκατοψυχιά δεν θα μας κάνουν∙ μακάρι να γινόταν, να τους ξεφορτωνόμασταν μια και καλή και να γινόμασταν κάποτε, επιτέλους, ανεξάρτητο κράτος. Αν και, σίγουρα, αμέσως μετά θα έβρισκαν μία ωραιότατη δικαιολογία για να μας την πέσουν με κάποιου είδους πόλεμο, με κανονικά όπλα πια (τα παλιομοδίτικα που σκοτώνουν με σφαίρες), κι όχι μόνο τα τωρινά τα «μοντέρνα» τα οικονομικά -τις «μεταρρυθμίσεις» που αναφέρουν συνέχεια & μας έχουν πρήξει).

Ή θα έβρισκαν μία καλή δικαιολογία -με τη βοήθεια καλοθελητών γειτόνων, που θα τους τα ακουμπούσαν γερά ή θα τους υπόσχονταν διάφορα «πετραχήλια», ώστε να θυμηθούν ξαφνικά την «τιμημένη» ιστορία τους & τις παρελθοντικές διεκδικήσεις τους (προ αιώνος και βάλε)- ώστε να μας αποσπάσουν κομμάτι: κατά σειρά, είτε από τα βορειοδυτικά, είτε από τα βορειοανατολικά, είτε -γιατί όχι;- από τα ανατολικά, είτε και από το νότο∙ έχουν πολλές επιλογές, αν θέλουν ή, αν θελήσουν στο μέλλον. Ειλικρινά, αυτό δεν ξέρω αν θα το γλιτώσουμε, είτε μείνουμε στα κοράκια, είτε τα ξεφορτωθούμε. Θα παίξουν, βέβαια, ρόλο και τα υπόλοιπα δεδομένα-γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στον παγκόσμιο χάρτη.

.

Όμως, δεν τους συμφέρει να μας κάνουν σκατοψυχιά. Και δεν μπορούν κιόλας, ακόμη κι αν το ήθελαν: δεν προβλέπεται.

Γιατί δεν τους συμφέρει; Πολλοί οι λόγοι, συνέχεια τους ακούμε & τους συζητάμε όλοι και μεταξύ μας, συνεχώς.

Ορίστε 3-4 εύκαιροι:

1. βλέπε επόμενο σκίτσο

2. βλέπε προηγούμενη ανάρτηση.

3. Θα ξετυλιγόταν το πουλόβερ του ευρώ. Κι αυτό θα συνέβαινε κι ακόμη πιο γρήγορα, αν οι νότιες χώρες έβλεπαν μία Ελλάδα να έχει αποχωρήσει και ν΄ αναπτύσσει, μέσα στην επόμενη 5ετία (ή μήπως και 2ετία ή 3ετία;), δεδομένα αντίστοιχα με τους παρόντες ρυθμούς ανάπτυξης της Ισλανδίας (έχουμε πολλά σχετικά άρθρα στο μπλογκ∙ γκούγκλαρε και θα τα βρεις εύκολα, όλα): θα μαράζωναν τα διεθνή κοράκια απ΄το κακό τους, που θα έχαναν μία απ΄τις αγελάδες τους (για άρμεγμα) ή και περισσότερες.

4. Όλη η παγκόσμια οικονομία (και οι ηπα μαζί, κι ακόμη χειρότερα, ίσως) θα πάθαινε τη ζημιά της, μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως (3).

Και πολλά άλλα.



>

Σίγουρα, πάντως, όλα θα φανούν στο επόμενο διάστημα, αμέσως μετά κι αυτή την 5η αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος. Λίγη υπομονή, δηλαδή και θα φανούν όλα, αρκετά σύντομα.

.

Τελικά, μία παράταση δεν σημαίνει τίποτα. Είναι απλώς μία παράταση. Προ θερινής περιόδου, ίσως.

Και μικρή «παρηγοριά» στον «άρρωστο» (που δεν τολμάει ν΄ανανήψει, αν και θα μπορούσε).

.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι πως θα λειτουργήσει η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση (ε, καλά… ξέρεις τώρα… η εξουσία είναι πάντα εξουσία, τι αριστερή, τι δεξιά∙ κάτσε να κάτσει κι αυτή λίγο ακόμη επάνω στα έδρανα και θα δούμε τις μεταλλάξεις της∙ ήδη φαίνονται…).

Θα έχει, όμως, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας και κάποιοι σύντροφοί του (σίγουρα όχι τα νεο-ενταγμένα στον ΣΥΡΙΖΑ πρώην πασόκια, που νομίζουν ότι ξεχνάμε & πιστεύουν ότι μας έχουν ρίξει στάχτη στα μάτια ή ότι μας κέρασαν το νερό της λησμονιάς…), μάλλον κάποιοι ιδεολόγοι από τους συντρόφους που συνδέονται μαζί του, σε αυτούς αναφέρομαι οπωσδήποτε, αν έχουν το θάρρος και την τόλμη να γράψουν Ιστορία & να εμπνεύσουν, όπως κάποια παλιότερα πρότυπά τους, ίσως.

Ίσως, λέμε.

.

ΥΓ: Αξίζει να εντοπίσουμε, όμως, μία σκατοψυχιά που σημειώθηκε ήδη, από φίλτατη «εταίρο» (ή «εταίρα» το θηλυκό; πώς πάει;), που θυμίζει πολύ τη γνωστή παροιμία «έκανε κι η μύγα κώλο» κλπ κλπ. Αν και στην περίπτωσή της η γνωστή μύγα δεν έχει κάνει ακόμη κώλο, πάει να κάνει (με τις πλάτες αλλωνών, βόρειων ξανθών και αυταρχικών,για παράδειγμα… και καταπιεστικούς θα μπορούσες άνετα να τους πεις, ονόματα δε λέμε…), αλλά αν κρίνω από τη δική μας περίπτωση, όχι κώλο δε θα κάνει, αλλά ούτε… Πάντως, με κάτι περιπτώσεις σαν τη δική της, χαιρόμαστε να διαπιστώνουμε την συντροφική ευρωπαική «εταιρική» ομοψυχία που υπάρχει μεταξύ των μελών της ΕΕ… Άλλος ένας λόγος για να την κοπανήσουμε από δαύτους… Κάποια στιγμή… ίσως… κάποτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...