Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…

poreia-fraxtis-2Με αφορμή την επιδρομή παρακρατικών στην ακριτική περιοχή μας, με στόχο να ξηλώσουν τον φράχτη του Έβρου – Ήθελαν να μπουν ακόμα και σε στρατιωτικά ελεγχόμενες περιοχές

Οι αντεξουσιαστές έχουν γίνει μόνιμη επωδός της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνικής πραγματικότητας.
Επιθυμούν την απελευθέρωση τρομοκρατών και ομοϊδεατών τους, τότε καταλαμβάνουν Πανεπιστήμια, Δημόσια κτίρια, Δημαρχεία και πάει λέγοντας… Επιθυμούν την καταστροφή του φράχτη του Έβρου, τότε αποφασίζουν πορεία από την άλλη άκρη της Ελλάδος μέχρι τις εσχατιές του Έβρου…..
Ερχόμενοι στον Έβρο αντιμετώπισαν όμως μια εύρυθμη κρατική μηχανή που έβαλε όρια στις αυθαίρετες κινητοποιήσεις τους…. (βλ. γι’ αυτό στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο, «Λύστε τα χέρια της Αστυνομίας», την απόφαση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδος)
Έτσι λοιπόν πρέπει να μάθουν πως το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι (άρθρο 11 του Συντάγματος) μπορεί να υποχωρεί και να απαγορεύεται με αιτιολογημένη απόφαση, αν εξ αιτίας των συναθροίσεων τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια σε ορισμένη δε περιοχή, αλλά και αν απειλείται σοβαρά διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής (αρθ 11 παρ 2 Σ)
Πρέπει ακόμη να μάθουν ότι μέρος της τοπικής κοινότητας Καστανεών του Δήμου Ορεστιάδος, που επέλεξαν να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, υπάγεται στις στρατιωτικά απαγορευμένες περιοχές.
Στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η είσοδος σε ημεδαπούς ή αλλοδαπούς πολίτες άνευ αδείας της αρμόδιας Στρατιωτικής αρχής!
Να μην διαμαρτύρεται λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του Σύριζα γιατί μπήκαν όρια στις αυθαίρετες ενέργειες των αντεξουσιαστών.
Αλήθεια θα μας πουν επιτέλους, ταυτίζονται με αυτούς; Και τι λέει ακόμη επ’ αυτού το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ; Συμφωνεί άραγε; Δηλαδή οι πιο πάνω κύριοι θέλουν να μας πείσουν πως τα κόμματα θα καπελώνουν το κράτος;
Το ζήτημα των απαγορεύσεων δημοσίων συναθροίσεων με απόφαση της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας (εν προκειμένω Αττικής) με αφορμή την εξαγγελθείσα πορεία ομάδων μουσουλμάνων προς την Αμερικάνικη πρεσβεία στις 23 Σεπτεμβρίου 2012.
Οι τελευταίοι θέλησαν να κάνουν πορεία για να διαμρτυρυθούν για την γνωστή ταινία που είχε παιχθεί για τον Μωάμεθ.
Τότε οι οικείες αστυνομικές αρχές Αττικής είχαν εκδώσει απαγορευτική απόφαση, επικαλούμενες για την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, πως επίκειται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια ή πως σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας τους «απειλείται» σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοικονομικής ζωής (βλ. και ΑΠ 957/1993 ΠοινΧρ 43, 699).
Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω ομάδες εξαιτίας της απαγόρευσης τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο κέντρο της Αθήνας, τελικά η πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία δεν έγινε έστω κι αν ετέθη – νομικά άστοχα από τον τότε Υπουργό προπο Νίκο Δένδια – ο προβληματισμός πως τάχα υπερισχύει το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο οποίο αναφέρεται πως κάθε άνθρωπος άρα και οι αλλοδαποί έχουν δικαίωμα συνάθροισης δίχως την διάκριση νομίμων ή παρανόμων και δίχως να διερευνηθεί, αν στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ αντιπαρατίθεται το άρθρο 16 της ίδιας σύμβασης.
Με το προαναφερόμενο άρθρο το δικαίωμα συνάθροισης αλλοδαπών είναι δυνατόν να υποβληθεί σε περιορισμούς στο μέτρο που μπορεί να θεωρηθεί ότι συνδέεται με την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας από μέρους τους.
Όταν λοιπόν μπορεί να απαγορευθεί με την ΕΣΔΑ το δικαίωμα συνάθροισης σε αλλοδαπούς σε περίπτωση που το τελευταίο συνδέεται με την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας από μέρους τους, πολύ περισσότερο το άρθρο 16 μπορεί να περιορίσει συναθροίσεις ημεδαπών για την ίδια αιτία σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντ. (Για τον προβληματισμό αυτόν βλ. Η. Ηλιακόπουλο, Δημόσιες Συναθροίσεις από Αλλοδαπούς – Πόσο νόμιμες είναι ; Ελεύθερη Θράκη 28-9-2012, σελ 6).
Η απόφαση που απαγόρευε την συγκέντρωση στην τοπική αρμοδιότητα του Δήμου Ορεστιάδος και στις περιοχές Καστανεών ανεστάλη(!) τελικά υπό τον όρο να μην προχωρήσουν οι διαδηλωτές- αντεξουσιαστές μέχρι τον φράχτη του Έβρου και βέβαια δεν προχώρησαν παρά έκαναν αναγκαστικά (;) ειρηνική πορεία στους δρόμους, του κάμπου της Ορεστιάδος…..
Κάτι σαν χούντα θυμίζει αυτό, όταν μια κρατική ενέργεια δεν αρέσει στο κόμμα….. και το τελευταίο καπελώνει την κρατική μηχανή ! Που πάει η διάκριση των εξουσιών; Περίπατο; (Πρβλ Αρθ. 6 Συντ.) Ερωτώνται όμως όλοι όσοι δυσφόρησαν και δυσαρεστήθηκαν τώρα που πήγε να εφαρμοστεί ο Νόμος.
Επιθυμούν την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι από κάθε λογής- λογής παράτυπους μετανάστες;
Επιθυμούν να γίνουμε μειοψηφία στον τόπο μας, αφού με την καταστροφή του φράχτη θα εισέρχονται ανεξέλεγκτα μάζες παράνομων μεταναστών; Όχι πως τώρα δεν μπαίνουν κι από άλλα σημεία….. Να δούμε αν το κράτος επισκευάσει τελικά τον φράχτη στον Έβρο!
Επιθυμούν να κατακλυσθούμε από τζιχαντιστές- ήδη η φονική εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού είναι προάγγελος κακών- και κάποια στιγμή η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου;!
Κόπτονται για τα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών, τα δικαιώματα όμως των Ελλήνων συμπατριωτών τους τα σκέφτονται;! Πόσο επιλεκτικά άραγε εκφράζουν τις «δημοκρατικές τους ευαισθησίες»;
Τι λένε για την τακτική της γείτονος χώρας Βουλγαρίας να προφυλάξει με κάθε τρόπο τα σύνορα της; Έχουν μήπως αντίθετη πληροφόρηση από ομοϊδεάτες τους στην Βουλγαρία; Μάλλον όχι, γιατί εκεί δεν υπάρχουν!
Εγκρίνουν άραγε την σιωπηλή και υποχθόνια τακτική της Τουρκίας ή τουλάχιστον του Τουρκικού παρακράτους- μέχρι και σχολές διακινητών οργανώνουν στις ανατολικές όχθες του Αιγαίου- να υποθάλπουν, μεταφέρουν, μετακινούν αλλόθρησκα στίφη άγνωστης προέλευσης λαθρομεταναστών στην ήδη φθίνουσα πληθυσμιακά ελληνική κοινωνία με ορατή πλέον την απειλή να γίνουμε μειοψηφία στον τόπο μας.
Κι από πάνω η παραπαίουσα και πολυπαθής αθηναϊκή κοινωνία να έχει και τον Υπουργό Λαφαζάνη να ετοιμάζει τζαμί στην Αθήνα.
Εν κατακλείδι αισθάνονται Έλληνες ή Γραικύλοι;
Ας σκεφθούν κι ας αποφασίσουν, αν θέλουν να ασπασθούν τον χαρακτηρισμό του Γραικύλου που απέδωσαν οι Ρωμαίοι (ένας από αυτούς και ο ρήτωρ Μάρκος Τούλιος Κικέρων) σ’ αυτούς «που είχαν ξεπέσει πολιτισμικά, δεν συμπεριφέρονταν ως Έλληνες αλλά ως δουλοπρεπείς σαλτιμπάγκοι, απρεπείς, κόλακες, φλύαροι, αυτούς που τους θεωρούσαν φτηνούς τεμπέληδες, και ικανούς να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν.
Omnia novit Graeculus esuriens, in coelum jusseris, ibit.
Τα πάντα γνωρίζει ο πειναλέος Γραικύλος και στον ουρανό να τον διατάξεις να πάει, θα πάει»
Ας μας πουν ακόμη κι αν μπορούν ας πείσουν την Ελληνική Κοινωνία που είναι συντριπτικά ενάντια τους, πόσο ειρηνική διαδήλωση ήθελαν αρχικά να κάνουν, όταν την προηγούμενη ημέρα της πορείας για τον φράχτη, την Παρασκευή (8-5-2015) ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πολιτικά, αποδοκιμάζοντας τους, ζητώντας από τους αστυνομικούς να φύγουν και στο τέλος να επιτίθενται εναντίον τους, τραυματίζοντας και κάποιους ελαφρά.
Ποιούς θέλουν λοιπόν να πείσουν για τις ειρηνικές τους προθέσεις;
Σ’ αυτού του είδους τα φαινόμενα, όπως επισημαίνει και η συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει στην λήψη μέτρων προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων και αυστηρότερων κυρώσεων σε όσους επιτίθενται με οποιονδήποτε τρόπο σε αστυνομικούς.
Για τις επιθέσεις των αντεξουσιαστών κατά Αστυνομικών δεν είδαμε να παίρνει θέση η Νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε;
Και με την ευκαιρία. Μήπως ο Τσίπρας έχει πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του και πρέπει να αποτινάξει μερικά κακής αριστεριστικής κοπής; (βλ Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Ο μαέστρος προσπαθεί αλλά η ορχήστρα είναι παράφωνη, σε Ελεύθερη Θράκη 30-4-2015, Ελεύθερη ώρα 2-5-2015, ΠΑΛΑΪΘΕΛ 28-4-2015, MAXIMUM FM 2-5-2015)
Ευτυχώς όμως η Ελλάδα αντιστέκεται έστω και με λίγους που είναι ταγμένοι να φυλάνε Θερμοπύλες. Ιδιαίτερα εδώ στις εσχατιές της Ελλάδας, στον Έβρο.
Εδώ όπου ο αέρας είναι πιο καθαρός και δεν έχει ακόμη μολυνθεί από τα «τοξικά απόβλητα» πρωτευουσιάνικης υποκουλτούρας……!
Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Δρ Νομικής, Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...