Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

petrelaio (1)


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Ενώ 40 χρόνια τώρα, οι πολιτικοί μας δεν έβγαζαν άχνα για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, εξαργυρώνοντας την σιωπή τους εσπράττοντας πραγματικό χρυσό, ενώ μέχρι και πριν λίγα χρόνια προσπαθούσαν να διαψεύσουν την Χρυσή Αυγή που μιλούσε για πετρέλαια, ιδού οι σκοποί της νέας κυβέρνησης, που διόλου δεν διαφέρει από τις παλαιότερες, που παρακαλούν τους ξένους και ξεπουλάνε ορυκτό πλούτο τεράστιας αξίας, για λίγα πετροδολλάρια κι αυτά δανεικά…




Μετά την εκποίηση της κρατικής περιουσίας (ΔΕΚΟ, ακίνητα κ.λ.π.) και χωρίς κανέναν προγραμματισμό για ανάπτυξη, με μια χώρα γεμάτη γραφειοκρατικά εμπόδια σε κάθε θετική επένδυση, ήρθε η ώρα για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας, με τους Τσιπροκαμμένους να θέλουν να παραχωρήσουν, στους Αμερικάνους τα δικαιώματα της εξόρυξης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν διαπιστωμένα και σε μεγάλες ποσότητες στο ελληνικό υπέδαφος.

Π. Καμμένος λέξη -λέξη:«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία.Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».

Μήπως, λέμε μήπως, θα ενοχλούσε τον Καμμένο, αν οι Αμερικάνοι ήθελαν να εξουσιοδοτήσουν τους Τούρκους, να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των συμφερόντων τους σε αυτή την συνεργασία;



Η Χρυσή Αυγή έχει πει κατ’ επανάληψη στη βουλή, πως ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας από την μέγγενη θανάτου που της έχουν στήσει οι δανειστές – τοκογλύφοι με τα μνημόνια τους, είναι η εκμετάλλευση από την χώρα μας, των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο:

- Άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.

- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.

- Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.

«Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης μεγάλων κερδών, από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης – Κύπρου – Δωδεκανήσου. Κατ’ ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

    
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/energeiakos-thhsauros-se-ionio-kai-krhth-dikaiwsh-chrushs-aughs-20-chronia

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-prodosia-ths-ellhnikhs-aoz-kai-twn-energeiakwn-mas-koitasmatwn1

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mas-kanoun-energeiako-protektorato-twn-amerikanosiwnistwn-h-ethnikh-strathg

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/energeiakos-thhsauros-se-ionio-kai-krhth-dikaiwsh-chrushs-aughs-20-chronia

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-bromikos-polemos-twn-tokoglufwn-gia-ta-energeiaka-koitasmata-ths-elladas

Δυστυχώς, η «άλλη» κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, που θα έφερναν «αξιοπρέπεια και νέα πνοή στην πολιτική», ξεπουλάει όσο – όσο τα πάντα, σκύβοντας το κεφάλι στην Μέρκελ και στους δανειστές – τοκογλύφους, υπό το πρόσχημα της… «έλλειψης ρευστότητας» ενώ τα κομματικά τους έντυπα παίζουν με την νοημοσύνη και την υπομονή μας, με τα πρωτοσέλιδά τους.«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» έγραφε η εφημερίδα «Αυγή» του Σύριζα πριν δυο μέρες…

Τώρα, ξέρουμε που υπάρχουν τα.. left-α, στα «χρυσά και στα ασημικά της χώρας» και στην δική μας τσέπη. Απειλούν και εκβιάζουν τους Έλληνες να πληρώσουν με τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους τις δικές τους ανέξοδες πολιτικές και τις δικές τους κρυφές συμφωνίες, σαν αυτή που παρουσίασαν σήμερα και που σιγά – σιγά φέρνουν στο προσκήνιο.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία σκέψη να επενδύσουμε σαν χώρα, στην έρευνα και στην καινοτομία, ώστε σε λίγα χρόνια, τουλάχιστον, να υπάρξει ανάκαμψη εκ των έσω.
Ξεπουλάμε τα «ασημικά της χώρας» χωρίς σκέψη! Και μετά τα πετρέλαια, τι θα ξεπουλήσουμε;
Έχουμε και τίποτε άλλο; Για ψαχτείτε..Υ.Γ.1: Ιδού τι έλεγε όμως ο Τσίπρας που ξαναλέμε, καθόλου δεν διαφέρει από τον Σαμαρά που κι εκείνος καθόλου δεν διέφερε από τον Παπανδρέου.



Τσίπρας 2015: «Δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, ούτε ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε το φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. (… ) Ιδρύουμε Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου».


Σαμαράς 2012: «Διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο. Με ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά για την ενέργεια. Με ιδιαίτερη προσοχή για τα ορυχεία, όπου θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης, όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και με περιβαλλοντικές ρήτρες αντίστοιχες με ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».Υ.Γ.2: Όταν πρόκειται για ξεπούλημα, λύνεται η γλώσσα του Καμμένου που μέχρι τώρα έλεγε τους υδρογονάνθρακες – υδατάνθρακες…

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...