Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η Guardian δείτε σχετικά με το δικαίωμα Μάρτιος: διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι πέρα ​​από την τιμή Σύνταξης προσπάθειες της αστυνομίας να φορτίσετε τις ομάδες διαμαρτυρίας για να μπορέσουν να αποδείξουν αποτελούν προσβολή για την ελευθερία και την ελευθερία των πολιτών. Θα πρέπει να αποκήρυξαν και εγκαταλελειμμένα

Η μαζική διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, τον Φεβρουάριο του 2003. Φωτογραφία: Sipa Press / Rex Features
Ρωτήστε σχεδόν κανείς σε αυτή τη χώρα για να αναφέρουμε μερικές από τις βασικές πολιτικές ελευθερίες τους και δεν θα είναι πάρα πολύ πριν κάποιος αναφέρει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Έχουν δικαίωμα να το πράξουν. Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε δημόσιο χώρο είναι πραγματικά ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ελευθερίας - α. Το δικαίωμα να μαρτυρήσει και να φέρει την ειρηνική πίεση στις κυβερνώντες και το κοινό για τη στήριξη ενός σκοπού του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα , τώρα ενσωματώνονται στο Νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι πολύ σαφής: «Καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι με άλλους».

Όχι στο Λονδίνο, δεν το κάνουν. Στο Λονδίνο, δυνάμει της αποφάσεως της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι τώρα έρχεται σε μια τιμή - μερικές φορές ένα απίστευτα υψηλή τιμή - το οποίο σημαίνει στην πράξη ότι οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν για να διαμαρτυρηθούν. Ομάδες σχεδιάζουν πορείες στην πρωτεύουσα του έθνους έχουν πρόσφατα ενημερωθεί από την Scotland Yard ότι πρέπει να χρηματοδοτήσει τη διαχείριση της κυκλοφορίας - κλείσιμο δρόμων, τα εμπόδια, πινακίδες εκτροπής και τους αγωνοδίκες να πραγματοποιήσει - ότι κρίνεται αναγκαίο για προτεινόμενη πορεία τους.


Η Εκστρατεία Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή, για παράδειγμα, η οποία σχεδιάζει μια διαδήλωση 7 Μαρτίου στο Λονδίνο για την υποστήριξη της ισχυρότερης παγκόσμιας δράσης ενάντια στα ορυκτά καύσιμα, περιμένει 20.000 διαδηλωτές. Η εκστρατεία έχει πει ότι η αστυνομία δεν θα διαχειρίζεται την κυκλοφορία, εκτός εάν οι διοργανωτές πληρώνουν ένα νομοσχέδιο χιλιάδες λίρες, χωρίς την οποία Westminster συμβούλιο δεν θα επιτρέψει η πορεία να προχωρήσει. Οι διοργανωτές του τα Εκατομμυρίου Γυναικών Άνοδος πορεία στο Λονδίνο κατά της ανδρικής βίας, επίσης προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου έχει δοθεί το ίδιο μήνυμα. Έχουν πει ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να παρελαύνουν εκτός αν προσλάβουν μια ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της κυκλοφορίας για να παρέχουν εξειδικευμένες αγωνοδίκες την ημέρα στις £ 120 ανά οικονόμος. Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το συνολικό κόστος για την εκστρατεία των γυναικών στις £ 10.000.


Σε μια εποχή αυστηρών δημόσιων προϋπολογισμών, πολλές αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο στο Λονδίνο, οι απεικονίζουν τη δημόσια τάξη αστυνόμευσης ως βάρος για την κοινότητα η οποία εκτρέπει πόρους από την καταπολέμηση του εγκλήματος. Μερικές δυνάμεις παράγουν πολύ ακραία και μεροληπτική εκτιμήσεις των δαπανών αυτών, με την ελπίδα ότι η δημοσιότητα θα αυξήσει τις πιέσεις για περαιτέρω περιορισμούς των δικαιωμάτων. Αστυνομία του Sussex, για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ότι η αντι-fracking διαδηλώσεις το 2013 τους κοστίσει λιγότερο από £ 4m. Το Met έχει θέσει μερικές φορές της δαπάνης διαμαρτυρίας αστυνόμευσης , είναι πάντα πιθανό να είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, σε πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.


Μέχρι στιγμής, τα δικαιώματα έχουν διασωθεί, παρά τέτοιας πίεσης. Θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν. Ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδη ελευθερία των πολιτών και της αστυνομίας θα πρέπει να αποδεχθεί τις δαπάνες που πηγαίνουν με την ευθύνη για τη διατήρηση της ειρήνης. Αυτό σημαίνει αποδοχή του κόστους της κάθε επακόλουθη διαχείριση της κυκλοφορίας. Αυτό έχει ήδη αναγνωριστεί, και έχει γίνει δεκτή από τα δικαστήρια , με τον τρόπο που πολλές άλλες δημόσιες εκδηλώσεις αστυνόμευση, για παράδειγμα, στους δρόμους γύρω από γήπεδα ποδοσφαίρου. Το Met δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί μια θεμελιώδη ελευθερία με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το ύπουλος ανατροπή των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι αμέσως. Αν η αστυνομία θέλει να πάρει ο νόμος άλλαξε, μπορούν να προσπαθήσουν να το πράξουν. Μέχρι τότε, το καθήκον τους είναι να προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών, να μην συνωμοτούν εναντίον τους.
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/10/guardian-view-right-to-march-protest-must-be-beyond-price?CMP=share_btn_fb

Αναρτήθηκε Από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...