Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ομαλά εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τα κουνούπια

perif
Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το 2015 και το 2016. Την περασμένη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 3.00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την κατάθεση ηλεκτρονικών προσφορών για τον ίδιο διαγωνισμό. Οι προσφορές κατατέθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών και δημόσιων συμβάσεων. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής με προϋπολογισό 2,8 εκατομμύρια ευρώ, συν ΦΠΑ. Αναφέρεται στις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Στις επίγειες και τις εναέριες εφαρμογές και στους πέντε νομούς.

Για την εναέρια δράση το ποσό είναι ένα 1.700.000 ευρώ και για την επίγεια δράση 1.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουνε κατατεθεί δύο προσφορές για την εναέρια δράση, πέντε προσφορές για την επίγεια. Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε πιο αργά. Μέχρι αύριο, την Παρασκευή πάντως πιθανόν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, για την έως τώρα διαδικασία. «Πιστεύω ότι πηγαίνουμε καλά», είπε στην εφημερίδα μας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι έτσι θα συνεχισθεί όλη η διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, χωρίς δηλαδή προβλήματα και κυρίως χωρίς ενστάσεις μεταξύ των εταιριών, ενστάσεις που τις περισσότερες φορές καθυστερούν πολύ την υλοποίηση του έργου.

Χθες το πρωί ο κ. Σ. Παπαδόπουλος κινήθηκε οδικώς στο Βόρειο Έβρο, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Έβρου.

Θυμίζουμε ότι ακόμα πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ίδια περιοχή αλλά από την πλευρά της Τουρκίας, όπου στην Αδριανούπολη, έχει πλημμυρίσει ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...