Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πάνος Θεοδωρίδης: Κι εδώ που έφτασε λίγο δεν είναι

8 από 15 προσρήσεις του Πάνου Θεοδωρίδη. Τις υπόλοιπες δείτε τις στην πηγή.
3
Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτός ο Σύριζα που έφτασε να μας συγκινεί κριτικά με τις πρωτοβουλίες του, ενώ δεν άλλαξαν οι απόψεις για την κατάληξη του ανθρωπίνου γένους εις τους αιώνας των αιώνων. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά σπάνια έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο φλερτ με την προσωπικότητα εκάστου.
4
Ο Σύριζα είναι ένα αστικό κόμμα,με προδιαγραφές που μοιάζει να σπανίζουν στην νεοελληνική ιστορία. Για το κόμμα αυτό, που επιμένει πως ανήκει στην Αριστερά, ουδείς ψόγος για την επιμονή του στον όρο.Κατά καιρούς, οι άνθρωποι πίστευαν πως είναι χριστιανοί, δημοκράτες, αμαρτωλοί, ζώντας μέσα στην απόλυτη αντινομία.
5
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως δέχεται την πάλη και την ζύμωση, αλλά καμία ένδειξη δεν υπάρχει πως επιδιώκει την φυσική εξαφάνιση των αντιπάλων του. Αντιλαμβάνεται στη εντέλεια κάτι σημαντικό για την ανάπτυξη της αστικής τάξης: την ανεκτικότητα. Το ξεδόντιασμα της βίας ως μαμής της ιστορίας. Τουλάχιστον θεωρητικά.
6
Ο Τσίπρας ορκίζεται με δικό του όρκο αλλά τα λέει με τον αρχιεπίσκοπο. Διαδίδεται για ένα τέρμινο πως καλοβλέπει τον Τιράνων και πάσης Αλβανίας ως Πρόεδρο. Ανακοινώνει ο Κουράκης την κατάργηση του μαθητικού εκκλησιασμού και την άλλη μέρα, το άτομο η Ξουλίδου, ακραίων πεποιθήσεων έκκεντρη σύμμαχος, τον ακυρώνει χωρίς ντράβαλα. Συνεργάζεται με την γραφική ΑΝΕΛ ,ενδεχομένως καθυστερώντας καινοτομίες χρήσιμες και οικονομικά επωφελείς στον στρατό, και στις σχέσεις με άλλες χώρες.
7
Το σπουδαιότερο; Οι αντίπαλοί του την 25η Ιανουαρίου, εκτός του ΚΚΕ, δεν τον ξεμπροστιάζουν. Η Νέα Δημοκρατία κλονίζεται και μόνον ο Άδωνις αγωνίζεται να πείσει πως υπάρχουν αντιφάσεις στην προεκλογική του Αφήγηση, ένας άνθρωπος που ευνοήθηκε από τον μέγιστο κωλοτούμπα του μεταπολέμου. Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ παραπονιούνται πως δεν τους καλεί να βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις. Και όλοι μαζί περιμένουν την αριστερή πτέρυγα και τον Λαφαζάνη να πεισμώσουν.
8
Μεταθέτει στα πρόσωπα την ευθύνη των πρώτων ημερών του.Μέσα στις πρώτες δέκα μέρες, δεν νομίζω πως έχει συγκληθεί επίσημα κάποιο όργανό του. Φέρεται ως εκτελεστική επιτροπή μιας εταιρείας. Κι όμως, η αντίσταση στις πρωτοβουλίες του, είναι προσχηματική. Μέσα σε δέκα μέρες, έχει καταφέρει να προκαλέσει απλώς ένα μουρμουρητό σε δύο εκλεγμένους βουλευτές του. Η μόνη αντίσταση προέρχεται από στελέχη κομμάτων που τον πολέμησαν και τώρα υπερθεματίζουν υπέρ των απόψεων που κάποτε υποστήριξε.
12
Ένα δίχτυ από νέα σύμβολα κυριαρχεί στην ειδησεογραφική σκηνή. Βάση του είναι η κινησιολογία και η ενδυματολογία. Μοιάζει με επείγουσα μετακόμιση –μια διαδικασία όπου είναι αμελητέο και συγχωρητέο να ξεχνάς μερικά πακέτα που έχεις συσκευάσει, αλλά επειδή το φορτηγάκι γέμισε, τα αφήνεις γιά ένα δεύτερο γύρο.
13
Σε όλο και περισσότερους πολίτες σχηματίζεται η εντύπωση ότι πίσω από τη κουρτίνα βρίσκεται μιά σειρά μεθοδεύσεων που υπερβαίνουν τον χαρακτήρα της ιδεολογικής πρωτοβουλίας. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι πίσω από αυτά, λειτουργεί ένα είδος γενικότερης αλλαγής στον πλανήτη. Ενώ κάθε μέρα, διαφαίνεται πως μας περιμένει ένα συγκρουσιακό μέλλον, ιδίως με έναν κακό λύκο, την Γερμανία και την ηγετική της ομάδα. Ο Σύριζα άνοιξε το ριπίδι των τολμηρών ανατροπών και οι πιό αισιόδοξοι σκέφτονται ότι το έπραξε μόνο και μόνο γιά να το κλείσει ,προκειμένου να διαπραγματευτεί με περισσότερη άνεση. Η στροφή στη Ρωσία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πάνος Θεοδωρίδης: Αποφεύγοντας ένα Σεντάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...