Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πολικές θερμοκρασίες στη Μακεδονία


Θεσσαλονίκη


Το θερμόμετρο έπεσε στους -11 στη Φλώρινα, τους -7 στα Γρεβενά και τους -6 σε Καστοριά και Κοζάνη

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού χθες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπου στις περισσότερες περιοχές συνέχισαν να υφίστανται τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία και ο παγετός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε χθες τα ξημερώματα στους -11 βαθμούς Κελσίου, στα Γρεβενά στους -7 βαθμούς, ενώ στην Καστοριά και την Κοζάνη στους -6 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, παρά την ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βέροια νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -1 βαθμό, όπως και στις Σέρρες και στην Καβάλα. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έμειναν κλειστά στην Κοζάνη, την Εορδαία, ενώ με καθυστέρηση μιας ώρας άνοιξαν στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε ανακοινωθεί αν τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές θα λειτουργήσουν σήμερα κανονικά.

Τα προβλήματα στους δρόμους, κυρίως τους επαρχιακούς, συνέχισαν να υπάρχουν εξαιτίας του παγετού. Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος διεκόπη η κυκλοφορίας στον δρόμο Λειψυδρίου - Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρόμερου, στο Κιλκίς. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων και στον δρόμο Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ. Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό. Τέλος, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για την κίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...