Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αλέξιος Τσίπρας: Ομάδα "Βάζελος" ....όπως ο θείος Ηρακλής ...."Πά(ο)νε" -πάλι- σε "ποδοσφαιροποίηση" της πολιτικής ....όπως ο "Γαύρος" ο Αντώνιος με τον "ΟΣΦΠ" του Σωκράτη;

Ξέρεις τι είναι να έχεις με το μέρος σου την Ντόρα (και το "Σπλάχνο" της) ....και -το ποιο σημαντικό- ξέρεις τι είναι να έχει η χώρα Πρωθυπουργό -αν προκύψει- Βάζελο; (καταλάβατε γιατί έβγαλε χθες ο "Σκάγι" -στην εκπομπή των κ.κ Λυριτζή και Οικονόμου το σέξι βίντεο" του "γαυρωμένου" Άντονι ....και τον "ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΕ" ΠΟΛΙΤΙΚΆ!)

[Μεγαλεία στο συγκρότημα Αλαφούζου! Τι κι' αν πένεται η κοινωνία ....αυτοί κάνουν εράνους!]
>>>>Ξύπνα ρε Ελληνάκο προσβάλουν την νοημοσύνη σου ....προσβάλουν τη αξιοπρέπειά σου ρε, προσβάλουν τα παιδιά σου ....οι πρ. Κρατικοδίαιτοι !
Να σας πω την αλήθεια ....φοβάμαι την "ποδοσφαιροποιημένη" πολιτική του κ. Αλεξίου -περίπου- όσο και του κ. Αντωνίου ....θυμίζει -λιγάκι- "θεάματα ....δίχως άρτον και οικίαν".
Φοβάμαι τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα ....όπως πριν και τώρα!...
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
Ανοίξτε την ανάρτηση(23-01-2009) ....έχει ενδιαφέρον!...
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=1679914




Πώς προέκυψαν, όμως, τα προσωνύμια «βάζελος» και «γαύρος»;
«Βάζελος»
Όσον αφορά το ψευδώνυμο του Παναθηναϊκού, υπάρχουν δύο εκδοχές σχετικά με τη προέλευση του.
Σύμφωνα με τη πρώτη, ο χαρακτηρισμός «βάζελος» επικράτησε το 1965, όταν σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» άλειψαν τον πάγκο του Παναθηναϊκού με βαζελίνη, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη, ο χαρακτηρισμός αυτός δόθηκε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού από εκείνους του Ολυμπιακού. Όπως είναι γνωστό, οι «πράσινοι» οπαδοί προέρχονται παραδοσιακά από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» από τα κατώτερα. Καθώς οι πρώτοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν μπραγιαντίνη (είδος ζελέ) στα μαλλιά τους, οι Πειραιώτες τους χαρακτήριζαν περιπαικτικά ως «βάζελους», παρομοιώνοντας το ζελέ με τη βαζελίνη.

«Γαύρος»

Όσον αφορά το ψευδώνυμο των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, αν το εξετάσουμε ετυμολογικά, διαπιστώνουμε ότι δεν προέρχεται από το ψάρι «γαύρος», αλλά από το "γαυριάς ή γαύρος" που ονομάζεται αφενός το άλογο που είναι έτοιμο για αγώνα και αφετέρου τα πρόσωπα που υπερηφανεύονται και κορδώνονται ιδιαίτερα για μαγκιά και ερωτοτροπίες. Ο Καρυωτάκης, σε έργο του αναφέρει: "Γίνονται κι οι γέροι γαύροι" . Στα αρχαία ελληνικά το επίθετο ο/η γαύρος, το γαύρον σημαίνει ο επαιρόμενος, ο ανδρείος, ο αγέρωχος.

Βεβαίως, υπάρχει και η εκδοχή που αναφέρει ότι η ονομασία προέκυψε γύρω στο 1965, σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχτηκαν τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές με ψαροκασέλες γεμάτους με γαύρους, τις οποίες είχαν κλέψει από το λιμάνι του Πειραιά, ως δείγμα επιβολής και ανωτερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...