Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ελλάδα: Φόβοι για νοθευμένες εκλογές!


Άκρα δεξιά απειλές για την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης

globinfo freexchange

Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι όταν το μεγάλο κεφάλαιο αισθάνεται πως η κυριαρχία του απειλείται κινητοποιήσει ακροδεξιό μηχανισμούς του. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις κωμικοτραγικές μυστικές συναντήσεις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/01/preparing-new-gladio-for-left-in-greece.html ), νέες απειλές ήρθε δημοσίως από την ακροδεξιά συνιστώσα της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Από enikos.gr:


Ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης τη Δευτέρα έκλεισε ο απερχόμενος υπουργός υγείας και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης αφού ανέφερε ότι το κόμμα του θα κάνει "ό, τι χρειάζεται» για να αποτραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη νίκη στις γενικές εκλογές την Κυριακή.

Μιλώντας σε μια μικρή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή, ο Βορίδης έκανε αναφορά στο 1946-1949 Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, πολέμησε από φιλοκυβερνητικές και φιλοβασιλικών δυνάμεων κατά των κομμουνιστικών ανταρτών, στην εναρκτήρια ομιλία του.

«Η γενιά μας δεν θα παραδώσει τη χώρα», είπε. «Εμείς θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται.Εμείς θα υπερασπιστούμε με τις ψήφους μας την Κυριακή ό, τι οι παππούδες μας υπερασπίστηκε γενναία με τα όπλα. "

Βορίδη, ο οποίος εντάχθηκε Νέας Δημοκρατίας το 2012 μετά την αποχώρηση εθνικιστικό ΛΑΟΣ, πήγε για να δώσει ερμηνεία του για το βασικό ζήτημα που διακυβεύεται στις 25 Ιανουαρίου.

«Η έννοια της αντιπαράθεσης επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών - δεν παιδί οι ίδιοι: Δεν είστε επιλέγοντας ένα κόμμα ή ένα οικονομικό πρόγραμμα. Την ερχόμενη Κυριακή είναι μια σημαντική ιδεολογική σύγκρουση. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Η σύγκρουση είναι μεταξύ των τιμών της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, το οποίο εκπροσωπούμε, και ισοπεδώνοντας τα πάντα, η οποία εκπροσωπεί την Αριστερά. "

ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Βορίδη των αποφάσεων »δυσανεξία, δηλώσεις πολιτικού πολέμου που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτικής εποχής», και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εξηγήσει ο ίδιος.

Σκουρλέτης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας έδειξε "το πραγματικό πρόσωπο του Σαμαρά κόμματος λέγοντας ότι θα κάνει« ό, τι χρειάζεται "να μην σέβονται την ψήφο του ελληνικού λαού», ενώ την υιοθέτηση "συνθήματα από την επταετή Χούντα».

Η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) επέκρινε επίσης Βορίδη για "προσπαθεί να επιστρέψει την πολιτική ζωή φορές ότι οι Έλληνες θα προτιμούσαν να ξεχάσουν» και πρόσθεσε ότι «η δημοκρατία και η λαϊκή ετυμηγορία δεν μπορεί να απειλούνται ή εκβιασμό."

http://en.enikos.gr/politics/22630,Fury_over_health_ministers_comment_on_k.html


Τι σημαίνει «Εμείς θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται." Σημαίνει; Ειδικά όταν προέρχεται από ακροδεξιό Βορίδη; Ένα σχόλιο συλλέγονται από τις συζητήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, απεικονίζει πιθανώς τις ανησυχίες πολλών στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές:

[ Τι θα κάνει η Αριστερά κάνετε σε περίπτωση νόθες εκλογές;

... Το κράτος-παρακράτος, δήλωσε: «Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται."

Ιστορικά, στην Ελλάδα, αυτό ήταν «εφαρμοσμένης» από τα (πολύ) Δεξιά "επιδρομείς" με τρεις τρόπους που αναφέρονται παρακάτω, ξεκινώντας από την πιο μετριοπαθή:

α) Καθορισμός των εκλογών

β) Η δημιουργία και τη βία

γ) Δικτατορία

Λαμβάνοντας το πιο μετριοπαθές σενάριο, Σαμαράς κερδίζει από λίγες μόνο ψήφους νόθες εκλογές ( όπως ο Μπους στη Φλόριντα ). Σε αυτή την περίπτωση, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πρέπει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα; Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πάμε σε εκλογές υπό την άνευ προηγουμένου κατάσταση, η οποία είναι χωρίς ενδιάμεση κυβέρνηση, αλλά επίσης, το σύστημα της ηλεκτρονικής καταγραφής των αποτελεσμάτων θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία!]

Ένα σύντομο ιστορικό του Βορίδη να καταλάβει κάποιος την κατάσταση καλύτερα. Από το Έργο Τύπου:


Μάκη Βορίδη, που γεννήθηκε το 1964, ήταν πολιτικά ενεργός για ολόκληρη την ενήλικη ζωή του και η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής του σταδιοδρομίας έχει με τις ομάδες της άκρας ακροδεξιά. Τώρα είναι η νεότερη Ελλάδα ο υπουργός Υγείας και ένας από τους πιο εξέχοντες υποστηρικτές της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Ως μαθητής γυμνασίου στο Κολλέγιο Αθηνών (ένα ιδιωτικό σχολείο και alma mater του πολλά από τη χώρα της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ), είχε ηγετικές θέσεις σε εθνικιστικές ομάδες φοιτητών. Σύμφωνα με άρθρο της Haaretz, γραμμένο από έναν άλλο πρώην απόφοιτος του σχολείου, κατά τη διάρκεια του χρόνου του εκεί Βορίδης είχε σχηματιστεί μια φασιστική ομάδα που ονομάζεται «Δωρεάν μαθητών που ζωγράφισε ο σβάστικες στους τοίχους και τα μέλη του οποίου χαιρέτησαν ο ένας τον άλλον λέγοντας« Heil Hitler ».

Ένας δικηγόρος από το εμπόριο αποφοίτησε Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Ως φοιτητής Βορίδης φέρεται να έχει σχηματιστεί μια άλλη φασιστική ομάδα και έχει λάβει μέρος σε φιλονικίες δρόμο, τη συνέχιση και επιτίθενται αριστερές ομάδες.Φωτογραφίες από την περίοδο αυτή φαίνεται να δείχνουν ένα τσεκούρι-συγχέει Βορίδη περιπολούν τους δρόμους. Μετά την αποφοίτησή του διορίστηκε αρχηγός του κόμματος νεολαίας της ΕΠΕΝ - ένα ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από τον φυλακισμένο ηγέτη του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1967, ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Νίκος Μιχαλολιάκος επιτυχία ο οποίος πήγε για να βρεθεί το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή της οποίας ηγείται σε αυτήν την ημέρα.

http://www.thepressproject.net/article/63545/Makis-Voridis-from-axe-wielding-fascist-to-Minister-of-Health


Μια σύντομη ιστορική αναδρομή των εκλογών του 1961, που έγινε γνωστό στην ελληνική πολιτική ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας». Ο ιδρυτής του Σαμαρά Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, κέρδισε τις εκλογές. Από τη Βικιπαίδεια:

« κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου 1961. Το αποτέλεσμα ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το κόμμα της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης του, το οποίο κέρδισε 176 από τις 300 έδρες στο Κοινοβούλιο. Παρ 'όλα αυτά, ο αρχηγός του νεοσύστατου Κέντρου Ένωσης (μια συμμαχία όλων των φιλελεύθερων και κεντρώα κόμματα), Γεώργιος Παπανδρέου και τους ηγέτες της αριστεράς Pandemocratic Αγροτικό Μέτωπο αμφισβήτησε τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι ο Καραμανλής, ο στρατός και το παλάτι νόθευσε την ψηφοφορία. Παπανδρέου ανακοίνωσε μια «ανένδοτος αγώνας» (ανένδοτος αγών) εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, ζητώντας νέες εκλογές. Καραμανλής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες του Παπανδρέου, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμεινε σε αυτές.Τελικά, οι εκλογές του 1961 έγινε γνωστή στην ελληνική πολιτική ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας» (εκλογές της βίας και νοθείας). »(http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_legislative_election,_1961 )

Θα άξιζε να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσας , η συστηματική δημιουργία "φωτιά μερικές προειδοποιητικές βολές»:


Παρά τα χιουμοριστικά σχόλια που πλημμύρισαν twitter, σχετικά με τις φήμες ενός πραξικοπήματος που οφείλεται στην «κλήση» του ελληνικού στρατού εφέδρους αυτό το Σάββατο, η απειλή είναι πραγματική και το μήνυμα είναι σαφές: είτε θα δεχτεί νεοφιλελεύθερης δικτατορίας μας με τη μάσκα του ένα ψευδο-δημοκρατία και τι σημαίνει αυτό (διάλυση του κράτους πρόνοιας, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις), ή, θα πάρετε μια στρατιωτική, με τις νεο-ναζί δρουν ανεξέλεγκτες ανάμεσά σας !

http://failedevolution.blogspot.gr/2013/09/greece-when-neoliberal-dictatorship.html

μέσω:
http://failedevolution.blogspot.ca/2015/01/greece-fears-for-rigged-elections.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+TheUnbalancedEvolutionOfHomoSapiens+(the+unbalanced+evolution+of+homo+sapiens
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...