Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τι Θα Κάνεις Όταν Οι Τυραννικές Κυβερνήσεις Δουλεύουν Χέρι-Χέρι Με Την Τρομοκρατία;

Posted by Φαίη

Toυ Brandon Smith

ALT-MARKET.COM

Όταν συνέβη το χτύπημα στο περιοδικό Charlie Hebdo, βρισκόμουν στη μέση ενός άρθρου για τα αληθινά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έναντι των ψευδών στατιστικών. Αν και γνώριζα ότι οι συνέπειες αυτού του γεγονότος θα ήταν εκτεταμένες, ήμουν αρχικά απτόητος στο να παραμείνω στο οικονομικό μου θέμα. Είχα ήδη καλύψει σε προηγούμενα άρθρα το αναπόφευκτο των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Ευρώπη και Αμερική,συμπεριλαμβανομένων των «προειδοποιήσεων» της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο του περασμένου έτους ότι οι τζιχαντιστές θα στοχεύσουν την ΕΕ μέσα σε λίγους μήνες και τις ΗΠΑ ένα μήνα αργότερα.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το Iσλαμικό Κράτος έκανε έκκληση δημοσίως για επιθέσεις εναντίον των Γάλλων και των Αμερικανών πολιτών.

Έχω επίσης δημοσιεύσει μία εκτενή ανάλυση για τη συγκεκαλυμμένη χρηματοδότηση και εκπαίδευση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τη Σαουδική Αραβία και τις Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου μου «Ο Χρόνος Ωρίμασε Για Μία Προβοκάτσια Στο Αμερικανικό έδαφος».

Η ουσία είναι ότι η επίθεση στο Παρίσι δεν ήταν καθόλου έκπληξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τέτοιες επιθέσεις θα αυξηθούν σε συχνότητα, ότι οι ΗΠΑ θα χτυπηθούν σύντομα, και ότι η κυβέρνησή μας θα κάνει το ελάχιστο έως και τίποτα για να σταματήσει αυτές τις τραγωδίες. Ωστόσο, ένα άρθρο του Reuters με τίτλο «Αξιωματούχος των ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος θα πραγματοποιήσει παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφαλεία στις 18 Φεβρουαρίου» έπεσε στην αντίληψή μου. Και μετά την ανάγνωσή του, φοβάμαι ότι πρέπει να βάλω στην άκρη την εργασία μου περί των οικονομικών μέχρι την επόμενη εβδομάδα και να αναλύσω την παράνοια που επικρατεί στον κόσμο της γεωπολιτικής.



Είναι σαφές από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί η πολιτική ελίτ ότι η «παγκόσμια σύνοδος κορυφής» που κλήθηκε στον απόηχο των επιθέσεων στο Charlie Hebdo αφορά πολλά περισσότερα από την εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία. Bάλτε κατά μέρος το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος το δημιούργησε ουσιαστικά η κυβέρνησή μας προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη Συρία. Βάλτε κατά μέρος το γεγονός ότι οι μεσάζοντες της παγκοσμιοποίησης, όπως ο John McCain και «πρώην» μπράβοι συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων όπως ο Στραγηγός Paul Vallely έχουν συναντηθεί άμεσα με ομάδες όπως το Μέτωπο αλ Νούσρα που παρέχουν στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος. Βάλτε κατά μέρος το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία διοχετεύει ανοιχτά χρήματα και όπλα σε Συριακές τρομοκρατικές φατρίες συνδεόμενες με το Ισλαμικό Κράτος και συνειδητοποιείστε ότι μόνο και μόνο η ύπαρξη του Ισλαμικού Κράτους, ανεξάρτητα από την προέλευσή του, χρησιμοποιείται ως πρόφαση για τη εξαφάνιση των πολιτικών ελευθεριών και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού νόμου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τέτοιες φεντεραλιστικές αντιδράσεις ΔΕΝ επιτρέπεται να συνεχιστούν, ανεξάρτητα από τις απειλές που αντιμετωπίζει το κάθε εθνικό κράτος.

Όσον αφορά το άρθρο του Ρόϊτερς, κάποιος δεν χρειάζεται να διαβάσει πολύ ανάμεσα στις γραμμές για να δει το πραγματικό μήνυμα.

Κατ ‘αρχάς, το επίκεντρο της συνόδου κορυφής δεν αναφέρεται ως η «ισλαμική τρομοκρατία». Στην πραγματικότητα, η λέξη «τρομοκρατία» αναφέρεται μόλις και μετά βίας. Τώρα η γλώσσα των πολιτικάντηδων μετατοπίζεται στον όρο «εξτρεμισμός» που είναι πολύ πιο ευρύτερος στη σημασία του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και ο όρος τρομοκρατία έχει διαδοθεί γενναιόδωρα τόσο από τη διοίκηση Μπους όσο και από τη διοίκηση Ομπάμα, ο όρος «εξτρεμισμός» προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη στις κυβερνήσεις για να διώκουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ο τρομοκράτης είναι γενικά κάποιος που κινεί ή τουλάχιστον σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με σκοπό την δημιουργία φοβικής αντίδρασης σε έναν πληθυσμό. Ένας εξτρεμιστής από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι ο οποιοσδήποτε που έχει απόψεις ή κινεί ακτιβισμό εκτός των ορίων της επικρατούσας νοοτροπίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder, δεν χρησιμοποίησε τις λέξεις «τρομοκρατία» ή «τζιχάντ» στην ανακοίνωσή του για την παγκόσμια σύνοδο κορυφής τον Φεβρουάριο, χρησιμοποίησε τη φράση «βίαιος εξτρεμισμός»:

Θα συγκεντρώσουμε όλους τους συμμάχους μας για να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον βίαιο εξτρεμισμό που υπάρχει σε όλον τον κόσμο …

Σε όλη την ιστορία η «βία» σύμφωνα με τις κυβερνήσεις συχνά αποδιδόταν τόσο σε ιδέες όσο και σε ενέργειες. Το σημαντιικό είναι ότι η αλλαγή του λεξιλογίου στην ταμπέλα εξτρεμισμός δεν είναι τυχαία ή συμπτωματική. Το καθεστώς εγκλιματίζει το κοινό να σκέπτεται με ευρύτερους όρους και να ταυτίζει πολλές ομάδες ως εχθρικές, αντί να εστιάζεται στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. Όπως έχω πει εδώ και χρόνια, η ισλαμική τρομοκρατία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συμφέρουσα δικαιολογία των κυβερνήσεων για να κάνουν πόλεμο σε όλους μας. Μην ξεχνάτε ότι οι συνταγματολόγοι συνήθως αναφέρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τα Οργουελικά ιδρύματα όπως το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ως «εξτρεμιστές». Πόσος καιρός ακόμα μέχρι να ταυτιστούμε και εμείς τεχνιτά ως ύποπτοι; Πόσος καιρός ακόμα μέχρι να έρθουν οι επιθέσεις τύπου Charlie Hebdo και στις ΗΠΑ; Πόσος καιρός ακόμα μέχρι οι άνθρωποι που σκέπτονται ελεύθερα να κατηγοριοποιηθούν ως συνεργοί της τρομοκρατίας λόγω των πεποιθήσεών μας εναντίον της διαφθοράς των κυβερνήσεων;

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την έλλειψη φρονήματος στις θεμελιώδεις αρχές από το μέσο άτομο. Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί επίκριναν τον εκφυλισμό των πολιτικών ελευθεριών και των συνταγματικών προστασιών υπό την προεδρία του Τζωρτζ Μπους, αλλά στήριξαν την ίδια αποδυνάμωση των ελευθεριών υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. Οι αυτοαποκαλούμενοι συντηρητικοί σήμερα είναι αποτροπιασμένοι και εξαγριωμένοι από την καταπάτηση του συντάγματος μέσω των εκτελεστικών αποφάσεων της κυβέρνησης Ομπάμα. Ωστόσο, υποψιάζομαι ότι πολλοί από αυτούς θα μεταβούν οικειοθελώς στο φασιστικό όχημα στην περίπτωση μιας «ισλαμικής» επιθέσης σε αμερικανικό έδαφος. Καμία πλευρά δεν φαίνεται να κατανοεί την πραγματικότητα, ότι οι παραβιάσεις της ελευθερίας που θεσμοθετούμε σήμερα εις το όνομα της αποτροπής των τζιχαντιστών, αύριο θα αφορύν εμάς τους ίδιους.

Η απομόνωση των μαζών ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΕΕ συζητά επί του παρόντος τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων Ονομαστικών Μητρώων Επιβατών (βάση δεδομένων εθνικών δελτίων ταυτότητας), που σημαίνει ότι οι ανώτεροι υπάλληλοι ελπίζουν να δημιουργήσουν μια κεντρική βάση δεδομένων με ένα αρχείο για κάθε πολίτη. Νομίζετε ότι ο κατάλογος απαγόρευσης πτήσεων (Νo-Fly List) είναι τρομακτική ιδέα; Περιμένετε μέχρι να γίνει δημοσίως αποδεκτό ότι τα σχόλια στο διαδίκτυο, οι αναρτήσεις στο Facebook και οι θέσεις των μπλογκ θα πρέπει να προστεθούν σε έναν ανοιχτό κατάλογο που θα καθορίζει αν επιτρέπεται να ταξιδέψετε ή όχι. Περιμένετε μέχρι να γίνει επικρατούσα αντίληψη ότι κάθε ταξιδιωτικός προορισμός που επισκέπτεστε θα παρακολουθείται και θα καταγράφεται σε ένα μόνιμο αρχείο και θα ελέγχεται από κάποιον ‘μολυβοφάγο’ γραφειοκράτη που θα αποφασίζει το κατά πόσον ή όχι είστε ύποπτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Γάλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν την ιδέα. Και δεδομένων των διακηρύξεων περί «ενότητας» γύρω από την επικείμενη σύνοδο κορυφής, υποψιάζομαι ότι οι δράσεις που θα αναλάβει η Ευρώπη θα εξαχθούν τελικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ρόϊτερς αναφέρει:

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία σε μια προσπάθεια να αντικρούσουν περισσότερο τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ καλύτερος έλεγχος σε ορισμένους επιβάτες, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και με σεβασμό στις θεμελιώδεις ελευθερίες και χωρίς να διαταράσσονται οι διασυνοριακές μετακινήσεις», είπε.

Είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως εκσυγχρονισμό στην καθιέρωση μιας Ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων Ονομαστικών Μητρώων Επιβατών, η οποία θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τους επιβάτες μεταξύ των κρατών μελών.

«Είμαστε πεπεισμένοι για την ανάγκη ενός τέτοιου εργαλείου, για να παρακολουθούμε αυτούς που ταξιδεύουν στις περιοχές των τρομοκρατικών επιχειρήσεων ή που επιστρέφουν από εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η βάση δεδομένων θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμη στην καταπολέμηση άλλων σοβαρών εγκλημάτων.

Δυστυχώς, τα ταξίδια είναι το λιγότερο των προβλημάτων μας. Η ελευθερία του λόγου είναι ο πρωταρχικός στόχος της ελίτ και το Διαδίκτυο περιγράφεται ξεκάθαρα ως απειλή από τους πολιτικούς που δηλώνουν ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια. Αυτό έρχεται με τη μορφή μίας εκ των αρχαιοτέρων εκλογικεύσεων για την τυραννία – την ανταλλαγή μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι ενώ η ελευθερία του λόγου είναι σημαντική, κάποιες «εξαιρέσεις» πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντικρούσουν τις εξτρεμιστικές ιδέες:

O Cazeneuve είπε ότι το Διαδίκτυο πρέπει να παραμείνει ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει μάχη ενάντια στην καταχρηστική χρήση του διαδικτύου (sic) που διαδίδει ρητορική μίσους, αντισημιτικά μηνύματα και προσλαμβάνει ευάλωτους νέους για βία.

«Πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά με τις εταιρείες του Διαδικτύου, να εγγυηθούν την υποβολή αναφορών και, ει δυνατόν, την απομάκρυνση όλου του περιεχομένου που καταλήγει σε απολογία της τρομοκρατίας ή καλεί για βία και μίσος», είπε.

Ποιός είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ομιλία ισοδυναμεί με «απολογία της τρομοκρατίας;» Ποιός είναι αυτός ο πανάγαθος και συνετός σοφός που θα αποφασίσει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να πούμε; Θα είναι δίκαιος και ορθός; Ή θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη της λογοκρισίας για να επιτίθεται σε όλες τις ιστοσελίδες που ασκούν κριτική στο κατεστημένο; Ποιό νομίζετε ότι θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα ενός τέτοιου νομικού προηγούμενου;

Και πάλι, πόσος καιρός ακόμα μέχρι ιστοσελίδες όπως αυτή που διαβάζετε να διασυρθούν από την εξτρεμιστική ταμπέλα; Πόσο ακόμα μέχρι η ελεύθερη ομιλία να κατηγοριοποιηθεί ως βίαιη ή ομιλία μίσους;

Η γερουσιαστής Dianne Feinstein και ο Λευκός Οίκος τώρα ευγενικά προειδοποιούν το κοινό ότι «κρυφοί πυρήνες» τρομοκρατών έχουν ενεργοποιηθεί και ότι ορισμένοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Feinstein δήλωσε στο CNN:

Νομίζω λοιπόν ότι αυτό απαιτεί επαγρύπνηση. Απευθύνει έκκληση να δούμε ότι οι εθνικοί οργανισμοί ασφαλείας της χώρας μας, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως, να κατευθύνεται επιδέξια, να συνεργάζεται είτε με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, είτε με τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, είτε με τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως κάνουμε και εμείς.

Και οι Γάλλοι είναι καλοί σε αυτό, όπως είναι και οι Βρετανοί και οι Γερμανοί. Έτσι, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι με εκείνα τα πράγματα τα οποία μας επιτρέπουν να βρούμε τρομοκράτες, να δούμε με ποιους επικοινωνούν σε αυτή τη χώρα και να ακολουθήσουμε τα ίχνη.

Αυτό που εννοεί είναι μαζική Διαδικτυακή και τελεφωνική παρακολούθηση, τα ίδια μέτρα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας που αποκάλυψε ο Edward Snowden, τα οποία τώρα έχουν μία βολική δικαιολογία με τον μόνιμο φόβο της τρομοκρατίας.

Τέλος, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ενεργοποιηθεί μια στρατιωτικοποιημένη απάντηση στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς έγινε στη Γαλλία. Ένα χτύπημα οδήγησε στην κινητοποίηση πάνω από 10.000 Γαλλικών στρατευμάτων επί του Γαλλικού εδάφους, καθώς και 5.000 βαριά οπλισμένων αστυνομικών.

Ειλικρινά, εδώ είναι που εγώ – και πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα – τραβάω τη γραμμή. Ο στρατιωτικός νόμος δεν είναι αποδεκτός κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν με νοιάζει αν μία ημέρα δούμε ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από μια Αμερικανική πόλη, δεν υπάρχει μέτρο κρατικής ασφάλειας (ψεύτικης ασφάλειας) που να αξίζει την υποβάθμιση των βασικών ελευθεριών. Υποψιάζομαι ότι η απώλεια της ελευθερίας, η ανατροπή του συντάγματος και η επέμβαση στρατού στο έδαφος των ΗΠΑ θα προκαλέσει επανάσταση – μια επανάσταση την οποία είμαι βέβαιος ότι το καθεστώς θα επιχειρήσει να περιθωριοποιήσει ως απλή τρομοκρατία. Μακροπρόθεσμα όμως, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Όπως έχω ήδη υποστηρίξει συνεχώς τους τελευταίους μήνες, το μόνο σχέδιο δράσης που αξίζει την προσπάθειά μας και την ενέργειά μας αυτή τη στιγμή, είναι η προετοιμασία και η οργάνωση της κοινόητας. Οι Γάλλοι είναι αφοπλισμένοι και εντελώς κοινωνικοποιημένοι. Εκατομμύρια βγαίνουν στο Παρίσι σε μια επίδειξη αλληλεγγύης, αλλά αλληλεγγύη για ποια λύση; Για περισσότερη κυβέρνηση, την ίδια κυβέρνηση που δημιούργησε το πρόβλημα εξαρχής; Για ακόμα περισσότερο συγκεντρωτισμό; Για την παγκοσμιοποίηση δεσποτικών πολιτικών ασφάλειας; Οι Γάλλοι έσκαψαν τον τάφο τους και τώρα θα πρέπει να ξαπλώσουν μέσα.

Οι Αμερικανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη εποπτεία, περισσότερη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας ή περισσότερα στρατεύματα στους δρόμους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε πίσω την ευθύνη της δικής μας άμυνας. Η Γαλλική κυβέρνηση δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να προστατεύσει το προσωπικό του Charlie Hebdo και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα σας προστατεύσει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπαιδευτείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και εκείνους που αγαπάτε. Είτε βρισκόμαστε μπροστά σε προβοκάτσια είτε σε μία πραγματική τρομοκρατική επίθεση, η απάντηση είναι η ίδια: Αντίσταση. Αυτές οι στιγμές είναι που διαχωρίζουν τους θαρραλέους από τους δειλούς, εκείνους με αρχές και συνείδηση έναντι των ύπουλων και ιδιοτελών. Μην λανθάνετε, όπως έγραψα στο τελευταίο άρθρο μου, θα καταρρεύσουν πολλές αυταπάτες. Μπορείτε να εμπλακείτε στην καταιγίδα ως ανήμποροι θεατές και θύματα ή μπορείτε να γίνετε ένα εμπόδιο, ένα τείχος άμυνας κατά των επικίνδυνων αναταραχών. Αυτές είναι οι επιλογές σας. Επιλέξτε με σύνεση.

###

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...