Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Λάβρος ο Απ. Κακλαμάνης για φοροδιαφυγή πολιτικών

Επικριτικός για την απραξία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.




Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε αίσχος την φοροδιαφυγή, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει προχωρήσει τους ελέγχους στις λίστες με τα ονόματα όλων όσων έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

«Δεν μπορεί να παριστάνουμε τους βαρυπενθούντες για τους άνεργους, τους συνταξιούχους και ακόμα να μην τους έχουμε ελέγξει. Αυτό είναι υποκρισία», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα ηθικής τάξεως να το αντιμετωπίσουμε για να αποκαταστήσουμε το κύρος της Βουλής και των θεσμών».

«Η Ελλάδα θέλει 30 δισ. για επενδύσεις. Ποιός θα μας τα δώσει όταν αφήνουμε αυτούς που βγάλανε τα άντερα τους έξω, ανενόχλητους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Το ίδιο επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Κακλαμάνης και για τον τρόπο που ελέγχεται το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αγνόησε την πρόταση νόμου που ομόφωνα ψήφισε η βουλή το 1999 για τον έλεγχο όλων των πρώην και νυν πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων.

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κόμμα της ξεκαθάρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα , τόνισε ότι το ΚΚΕ ούτε φοβάται ούτε απεύχεται τις εκλογές οι οποίες όπως υποστήριξε, «απλά θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική και τίποτα παραπάνω».

Η κυρία Παπαρήγα, επιτέθηκε τόσο σε ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα ότι στηρίζουν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

«Αν υπήρχε άνεμος αριστερής αλλαγής στην Ελλάδα, ο λαός λογικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Υπάρχει όμως νηνεμία, αν και ο λαός βράζει. Οι εκλογές που θα έρθουν θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική. Τίποτα παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα των εκλογών. Είτε γίνουν τον Μάρτιο του 2015, είτε το 2016, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους. Δεν τις φοβόμαστε, ούτε τις απευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση εκλογές δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτέλεσμα λαϊκής κυριαρχίας. Λαϊκή εντολή είναι, την σεβόμαστε, δεν είναι όμως λαϊκή κυριαρχία. Οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν με πρωταγωνιστικό παράγοντα τον αγώνα του λαού».

Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι τις θυμίζουν «γέφυρα των στεναγμών» και «λίμνη δακρύων».

«Τόσο το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι ηγέτης του ενός πόλου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κορυφή του δεύτερου πόλου, δεν μιλάνε για ανάκτηση απωλειών, εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών ή κατώτατου μισθού αλλά είναι μια πολιτική διασπαστική απέναντι στους εργαζομένους», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η όλη συζήτηση που γίνεται θυμίζει ρετιρέ και υπόγεια, έχοντες και κατέχοντες».

«Πολιτική διαίρεσης και υποδιαίρεσης είναι η λογική σας. Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό. Είναι τελειωμένα τα πράγματα», σημείωσε.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον «γητευτή».

«Έχουμε το γητευτή που λέει θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, στα funds. Λες και με εύκολο τρόπο θα λύσουμε τα προβλήματα. Οι δανειστές δεν τους νοιάζει ποιος θα κυβερνήσει αλλά στο να μην υπάρξει κίνημα που θα διεκδικήσει την μονοδιαγραφή του χρέους ή την αποδέσμευση του πλούτου. Αυτά τους ενδιαφέρουν», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας.

«Γιατί πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο; Για να τους τρομάξει; Όχι. Για να καθησυχάσει τους επιχειρηματικούς ομίλους πήγε».

Και η κ. Παπαρήγα συνέχισε λέγοντας:

«Δεν βλέπουμε να υπάρχει στόχος να μειωθεί η εξάρτηση από το διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αυτά δεν μπορούν να γίνουμε μέσω ΕΕ ούτε μέσα από ιδιώτες. Εκτός και αν οι γητευτές το καταφέρουν δια της πειθούς, να πείσουν».

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε και στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για την εξαγγελία του περί κατάθεσης εκσυγχρονιστικού νομοθετικού συνδικαλιστικού πλαισίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εκεί ο κ. Βρούτσης θα δώσει ρέστα. Καμία αμφιβολία».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα και το λαό να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι σε πλήρη επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...