Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

6η Δεκέμβρη: Μαζική διαδήλωση στην Αθήνα – Ένταση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Διαδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη τη χώρα το Σάββατο, ημέρα μνήμης, 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι διαδηλώσεις γίνονται στη σκιά της επί 27 ημέρες απεργίας πείνας του φίλου Ν. Ρωμανού, που ζητά τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δράσεις για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και εκτός Ελλάδας, όπως στην Κωνσταντινούπολη (πλατεία Ταξίμ), τη Βενετία, τη Νυρεμβέργη κ.α.


Με το κίνημα αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό να φουντώνει, και την Αθήνα να έχει μετατραπεί από την ΕΛΑΣ σε σιδερόφρακτη πόλη, το Σάββατο μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, φορείς και συλλογικότητες δίνουν το παρών σε δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.
Στην Αθήνα
Μαζική διαδήλωση μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα, και ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15:00 είχαν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις και πορείες σε δρόμους της Αθήνας (τα Προπύλαια δεν βρίσκονται εντός της ζώνης μέτρων). Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό. Μικρή ένταση επικράτησε το απόγευμα στην περοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά την διαδήλωση, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης από την αστυνομία, και φωτιές σε κάδους από ομάδες νεαρών. Σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», στο Θησείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν.Ρωμανό.

http://tvxs.gr/news/ellada/apo-ton-aleksandro-ston-niko-diadiloseis-ayrio-se-oli-tin-ellada

Αναρτήθηκε από selana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...