Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ανεξήγητη αλλαγή στην DNA των Ευρωπαίων 4000-5000 χρόνια πριν Παραμένει ένα μυστήριο

MessageToEagle.com - Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι γενετικοί δείκτες του πρώτου παν-ευρωπαϊκό πολιτισμό, άρχισαν ξαφνικά να αντικατασταθεί περίπου 4500 χρόνια πριν.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί.



Μια ξαφνική γενετικό κύκλο εργασιών που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές χιλιετίες παραμένει ανεξήγητη.

Αρχαίο DNA ανακτάται από μια σειρά σκελετούς στην κεντρική Γερμανία με 7500 ετών έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακατασκευή την πρώτη λεπτομερή γενετική ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης .





Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από διεθνή ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας Κέντρου Αδελαΐδα Αρχαίου DNA (ACAD), ότι οι συνάδελφοί τους από το Πανεπιστήμιο του Μάιντς, Γερμανία και της National Geographic Society του Genographic έργου , αποκαλύπτει μια δραματική σειρά εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων μεταναστεύσεις τόσο από τη Δυτική Ευρώπη και την Ευρασία, και τα σημάδια της ανεξήγητης γενετικό κύκλο εργασιών περίπου 4000-5000 χρόνια πριν.

Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας Κέντρου Αδελαΐδα Αρχαίου DNA (ACAD). Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το DNA εξάγεται από τα οστά και τα δόντια δείγματα από τους προϊστορικούς ανθρώπινους σκελετούς για την ακολουθία ενός ομάδα μητρικές γενετικές καταγωγές που σήμερα εκτελούνται έως και κατά 45% των Ευρωπαίων.




"Αυτή είναι η πρώτη υψηλής ανάλυσης γενετικού εγγραφή αυτών των καταγωγών μέσα στο χρόνο, και είναι συναρπαστικό ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε άμεσα τόσο ανθρώπινο DNA εξελίσσεται σε« πραγματικό χρόνο », καθώς και οι δραματικές πληθυσμιακές αλλαγές που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη», λέει ο από κοινού ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Wolfgang Haak της ACAD.

"Μπορούμε να ακολουθήσει πάνω από 4000 χρόνια της προϊστορίας, από τα πρώτα τους αγρότες μέσω της πρώιμης εποχής του Χαλκού έως τη σύγχρονη εποχή."

«Η καταγραφή αυτής της μητρικά κληρονομική γενετική ομάδα, που ονομάζεται Haplogroup H, δείχνει ότι οι πρώτοι αγρότες στην Κεντρική Ευρώπη προέκυψε από μια χονδρική πολιτιστικές και γενετική συμβολή, μέσω της μετανάστευσης, αρχής γενομένης από την Τουρκία και την Εγγύς Ανατολή, όπου η καλλιέργεια προήλθε και φθάνουν στη Γερμανία περίπου 7.500 χρόνια πριν, "λέει ο από κοινού ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Paul Brotherton, πρώην στο ACAD και τώρα στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, UK.




"Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι γενετικοί δείκτες του πρώτου παν-ευρωπαϊκό πολιτισμό, η οποία ήταν σαφώς πολύ επιτυχημένη, στη συνέχεια ξαφνικά να αντικατασταθεί περίπου 4500 χρόνια πριν, και δεν ξέρουμε γιατί. Κάτι μεγάλες συνέβη, και το κυνήγι είναι τώρα να ανακαλύψει τι ήταν αυτό ", δήλωσε ο διευθυντής ACAD καθηγητής Alan Cooper.

«Έχουμε αποδείξει ότι οι γενετικές βάσεις για τη σύγχρονη Ευρώπη έχουν θεσπιστεί μόνο στην Mid-Νεολιθική, μετά από αυτή τη μεγάλη γενετική μετάβαση περίπου 4000 χρόνια πριν," λέει ο Δρ Haak.

"Αυτή η γενετική ποικιλότητα στη συνέχεια τροποποιήθηκε περαιτέρω από μια σειρά των εισερχόμενων και επέκταση των καλλιεργειών από Iberia και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της Νεότερης Νεολιθικής."

«Η επέκταση της καλλιέργειας Bell Ποτήρι (το όνομά του από τις γλάστρες τους) φαίνεται να έχουν ένα βασικό γεγονός, αναδύεται στην Iberia γύρω στο 2800 π.Χ. και φτάνουν στη Γερμανία αρκετούς αιώνες αργότερα," λέει ο Δρ Brotherton.

"Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, όπως αυτά έχουν συνδεθεί με την επέκταση του κελτικές γλώσσες κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού και στην κεντρική Ευρώπη."

«Αυτά τα καλά της αρχαίας γενετικές αλληλουχίες προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να διερευνήσει τη δημογραφική ιστορία της Ευρώπης», λέει ο καθηγητής Κούπερ.

«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε μόνο τα μεγέθη του πληθυσμού, αλλά και καθορίσει με ακρίβεια την εξελικτική ρυθμό των ακολουθιών, παρέχοντας μία πολύ πιο ακριβή χρονοδιάγραμμα των σημαντικών γεγονότων στην πρόσφατη εξέλιξη του ανθρώπου."

Η μελέτη δημοσιεύεται στο Nature Communications .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...