Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κίνα: Οι Ουιγούροι κλιμακώνουν τον αιματηρό αγώνα…

Νέο λουτρό αίματος, με 31 νεκρούς και τουλάχιστον 90 τραυματίες, σημειώθηκε στην κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ, μετά από βομβιστική επίθεση, την οποία οι κινεζικές αρχές, αποδίδουν σε μουσουλμάνους Ουιγούρους αυτονομιστές.


Όπως έχει και παλαιότερα αναφέρει το «defence-point.gr», η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο τους δύο τελευταίους μήνες οι Ουιγούροι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους, σκορπώντας τον θάνατο σε δεκάδες αθώους πολίτες, με μια σειρά τυφλών επιθέσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι οπλισμένοι με μαχαίρα Ουιγούροι, επιτέθηκαν ομαδικά, σε Κινέζους σε σιδηροδρομικό σταθμό, σφάζοντας κυριολεκτικά, τουλάχιστον 15 άτομα. Ήδη από τις αρχές Απριλίου οι νεκροί στην επαρχία Σινγιάνγκ ξεπερνούν τους 150 και οι τραυματίες τους 500.

Εχθές, που πραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση, δεν ήταν όμως μια τυχαία ημέρα. Ήταν η ημέρα της υπογραφής της Ρωσοκινεζικής ενεργειακής συμφωνίας. Οι κινεζικές αρχές, από την πρώτη στιγμή που οι τουρκογενείς Ουιγούροι αυτονομιστές ξεκίνησαν τη δράση τους, θεώρησαν ότι ενδεχομένως κάποιοι τους ενθαρρύνουν.

Αν και μέχρι στιγμής η υπόθεση αυτή δεν παραμένει π
αρά μια ακόμα θεωρία συνομωσίας, ουδείς μπορεί, με σιγουριά, να βεβαιώσει περί του αντιθέτου. Οψόμεθα. defence-point.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...