Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η “ανατροπή” της Δευτέρας

elections-640x400
Εκλογές σήμερα κι όλοι κοιτούν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν αν οι πολιτικές που προορίζονται για ολόκληρη την Ευρώπη έπιασαν τόπο, ή αν θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζουν σε μαζικότερο επίπεδο τις συνεργασίες με τους ναζί που σιγά-σιγά πλησιάζουν τη δεύτερη θέση.

Την ίδια στιγμή, τα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα καλούν για συσπείρωση με την πάρτι τους, ενώ το καθόλα λαϊκό ΚΚΕ λέει ότι καλύτερα να ψηφιστεί ο Μπέος και οι υπόλοιποι γκάνγκστερ παρά να στηριχτεί ένας ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος. Άλλωστε, όπως πολύ πετυχημένα έχει αναπαραχθεί στα social media, η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ ποτέ.

Ποιο είναι όμως εκείνο το σενάριο που από την Δευτέρα θα αλλάξει για πάντα τη ζωή μας, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και θα περάσουμε το καλύτερο καλοκαίρι ever;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα όμως υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία δεν αρέσουν καθόλου στα κανάλια και τις εφημερίδες εκείνων που κάποτε ο Κωστάκης ο Αμίλητος είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες». Κι επειδή το παράδειγμα του ANT1 με τις λεζάντες τρόμου και τα σχόλια περί Αρμαγεδδών, ο αναψοκοκκινισμένος Μανώλης Καψής, τα σαρδάμ άγχους της Τρέμη, το γουρλωμένο μάτι του Άρη Πορτοσάλτε και η τσιριχτή φωνή του Γιάννη Πρετεντέρη έχουν και γαμώ τις πλάκες, ιδού μερικά άλλα πιο περίεργα ενδεχόμενα της Δευτέρας.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με καλή διαφορά (+5%): Ο Αντώνης Σαμαράς καλεί κρυφά τον Τάκη Μπαλτάκο από την πίσω πόρτα του Μαξίμου. Ο Μπαλτάκος προτείνει στον πρωθυπουργό να συνεργαστεί εδώ και τώρα με την Χρυσή Αυγή και να εξασφαλίσει ότι μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές θα βγάλει από το ψηφοδέλτιό της τα ούγκανα και θα βάλει τους πραγματικούς θεωρητικούς του ναζισμού, σαν αυτούς που κατέβασε στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Βαγγέλη Βενιζέλο να αποχωρίσει από την κυβέρνηση, όμως ο πρόεδρός του θα ανακοινώσει μέσα από τα εξώφυλλα του ΔΟΛ ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας περνά μέσα από τον ναζισμό.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά (-5%): Με έκτακτη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ θα προλάβει τις θριαμβολογίες της ΝΔ και θα καταδείξει ότι τα «απολειφάδια του οπορτουνισμού» πήραν για μια ακόμη φορά τα αρχίδια τους.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα συγχαρούν ξανά το Κόμμα του Λαού για τον μεστό και γεμάτο νοήματα πολιτικό του λόγο και ο ΑΝΤ1 θα μας ενημερώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε αποκλειστικά στις ψήφους των χρυσαυγιτών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα θέσει ζήτημα αρχηγίας και ο Τσίπρας θα απαντήσει πως όποιος δεν γουστάρει εξουσία να πάει στο Μ-Λ ΚΚΕ. Το Μ-Λ ΚΚΕ θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα εξώφυλλα των δευτεριάτικων μετεκλογικών εφημερίδων, με λεζάντες που θα λένε ότι ο Τσίπρας είναι ο Βελζεβούλ της αριστεράς κι αν δεν το πιστεύουμε να ρωτήσουμε τους διευθυντές ειδήσεων του Mega και του ΑΝΤ1.

Νίκης της Νέας Δημοκρατίας με οποιαδήποτε διαφορά: Ο γυμνός διαδηλωτής του Συντάγματος που τα είχε πετάξει όλα κι έτρεχε με το πουλί έξω μπροστά από τη βουλή θα ξανακατέβει στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά θα είναι ντυμένος. Θα γράψει στο κούτελό του ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του πιο ραγιάδες πολίτες από τους Έλληνες, και θα κατουρήσει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ρεαλιστικό αποτέλεσμα που θα φέρει για πρώτη φορά ένα κόμμα της αριστεράς στην κορυφή: Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο είναι να μη γίνει τίποτα το συνταρακτικό για τη ζωή του τόπου την Δευτέρα το πρωί, όποια κι αν είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ακόμη και 1% να πάρει το ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ/ή ότι, ο Βενιζέλος ξέρει πως αν ρίξει την κυβέρνηση και πάει σε εθνικές εκλογές θα καταλήξει στον Κορυδαλλό – άλλωστε το έχει παραδεχθεί πολλές φορές κι ο ίδιος.

Επειδή δεν είμαστε στο στρουμφοχωριό, ούτε κυκλοφορούν ανάμεσά μας μασκοφόροι που θα τα γαμήσουν όλα για να ζήσουμε εμείς σε μια καλύτερη κοινωνία, πρώτο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ και των παραδοσιακών ΝΔτών θα είναι να διαλύσουν το σύστημα Σαμαρά-Βενιζέλου. Μια συμμαχία για να στείλουν στο διάολο την ΠΟΛΑΝ, τους καρατζαφερικούς φασίστες και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη, θα ευνοήσει και τους δύο και κανείς δεν μπορεί να πει εύκολα όχι σε κάτι τέτοιο.

Η ΝΔ θα είναι διατεθειμένη να εξαφανίσει κάποια λαμόγια και πολλούς φασίστες της, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να ξεφορτωθεί γραφικούς κι επικίνδυνους ΠΑΣΟΚους που κρύφτηκαν κάτω από τον Τσίπρα, και η χώρα θα δείξει στο εξωτερικό πως οι ένοχοι της «πολιτικής αστάθειας» πήγαν σπίτι τους. Θα πρόκειται για σχέδιο ενός έτους, με καταληκτική ημερομηνία την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, και με μια συμφωνία για αναθεώρηση του Συντάγματος με αμοιβαίες υποχωρήσεις κι από τις δύο πλευρές στα πλαίσια –πάντα- του φιλελευθερισμού που και οι δύο λίγο-πολύ πρεσβεύουν.

Δύο-τρεις κινήσεις θα είναι αρκετές για να αποδεχθεί ο κόσμος και η Ευρώπη κάτι τέτοιο: άμεση μείωση φορολογίας, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 750€, άνοιγμα μερικών υποθέσεων διαφθοράς που θα σφίξουν κάποιους κώλους, επιμήκυνση δανείων με ρήτρες ανάπτυξης για αποπληρωμή τόκων.

Τελευταίο ρεαλιστικό σενάριο μετά από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός θα φέρει λύση από το εξωτερικό, κι αυτή θα είναι μια αντιγραφή του «σεναρίου Παπαδήμος». Το αν θα γίνει ξανά ο ίδιος πρωθυπουργός (που δεν το νομίζω) ή κάποιος άλλος τραπεζίτης/επιχειρηματίας, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία (Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος μου μοιάζει και γαμώ τις λύσεις).

Στην περίπτωση αυτή, Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιδιώξουν να κερδίσουν ξανά όσους έφυγαν από τα κόμματά τους συν τον Κουβέλη, με πολύ σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η ζωή του νοικοκυραίου θα γαμηθεί εντελώς αλλά ο ΑΝΤ1 θα παραμείνει ανοιχτός για να βλέπουμε ριάλιτι.

Οι υπόλοιποι ραντεβού στο δρόμο.

πολύφημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...