Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Άγριος καυγάς Σαμψών – Αβέρωφ με φόντο το νομοσχέδιο για τα σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών

Young lady hiding her face 1a LLLLLLLLOnlycy

Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Νομικών (εναντίον ΔΗ.ΣΥ και ΔΗΚΟ)για παραπομπή της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για την παιδεραστία στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας – παρά του ότι κατατέθηκε ολοκληρωμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο – έκανε τον ΔΗ.ΣΥ «μαλλιά κουβάρια»

Όπως πληροφορείται το onlycy, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ζητήσει από τονΠρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Σωτήρη Σαμψών όπως αναβληθεί η παραπομπή της πρότασης νόμου αφού χθες στάλθηκε στη Βουλή (θα κατατεθεί επίσημα αύριο) το ολοκληρωμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές του θέματος της παιδεραστίας, και το οποίο περιλαμβάνει και τις πτυχές της Πρότασης Νόμου της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η προσπάθεια για αναβολή έγινε από τον κύριο Σαμψών, συμπαρατατούμενου από τον βουλευτή ΔΗ.ΣΥ Ρίκκο Μαππουρίδη. Προσέκρουσε όμως στην επιμονή του ΑΚΕΛ και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων (πλην του ΔΗΚΟ).

Όταν δε, ο κ. Σαμψών έθεσε αρχικά θέμα για μη ολοκλήρωση της συζήτησης, υπήρξε ένσταση από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ ότι κάτι τέτοιο είναι κατά των Κανονισμών της Βουλής, κάτι που επιβεβαίωσε και η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, η οποία υπέδειξε ότι από τη στιγμή που η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε τοποθέτηση τότε το θέμα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία, όπερ και εγένετο.

Η απουσία του Γιώργου Γεωργίου – βουλευτή ΔΗΣΥ, και Νικόλα Παπαδόπουλου – βουλευτή ΔΗΚΟ, επέτρεψε στα άλλα κόμματα να επιβάλουν δια ψηφοφορίας τη θέση τους.

Ζήτησε να παραδώσει την Προεδρία

Η απόφαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlycy, εξόργισε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος του και Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Σωτήρη Σαμψών την παραίτηση του από την Προεδρία της Επιτροπής.

Στην Κοινοβουλευτική αύριο

Θέμα το οποίο, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, θα τεθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην αυριανή συνεδρίαση της.

Το όλο ζήτημα πάντως αναμένεται να ανάψει φωτιές, αφού από πλευράς Σ.Σαμψών υπάρχει αντίλογος ότι το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τρεις φορές και είχε σαφείς οδηγίες να το προχωρήσει – ειδικότερα μετά την πρόσφατη σχετική υπόθεση – ώστε να μην χρεωθεί το κυβερνώνκόμμα την κάλυψη του οποιουδήποτε.

Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν αφού το Υπουργικό ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή το ολοκληρωμένο Νομοσχέδιο και ως αναμενόμενο ο ΔΗΣΥ θα ήθελε την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου και όχι της Πρότασης Νόμου της κ. Χαραλαμπίδου, οι πρόνοιες της οποίας ούτως ή άλλως περιέχονται στο Νομοσχέδιο. agora-dialogue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...