Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εκλογικές μπούρδες


Παπαγαλίζουν συνεχώς οι “συνειδητοί” ψηφοφόροι ασυναρτησίες τύπου: “Με την αποχή ενισχύετε τα μεγάλα κόμματα”, “θα έπαιρναν μικρότερα ποσοστά τα μεγάλα κόμματα αν ψηφίζατε”, “πηγαίνετε να ψηφίσετε, μην τους αφήνετε να κάνουν ό,τι θέλουν!” κτλ.

Να πούμε, λοιπόν, ότι επειδή αυτά τα δήθεν επιχειρήματα απευθύνονται μάλλον σε αφελείς:

Κατ’ αρχήν, τα μεγάλα κόμματα (αλλά και τα μικρά – που ευελπιστούν να γίνουν μεγάλα) ενισχύονται από αυτούς που τα ψηφίζουν και ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ! Αυτή η ποντιακή μαθηματική τρίπλα – χωρίς να έχουμε τίποτα με τους πόντιους! – λέγεται και ξαναλέγεται από διάφορα παπαγαλάκια με σκοπό να σύρει τους ανθρώπους στην ταπείνωση της συμμετοχής στο εκλογικό πανηγύρι.

Όσο για το ποιοι αφήνουν τους πολιτικούς να κάνουν ό,τι θέλουν: αυτοί είναι όσοι τους γλείφουν, τους παρακαλάνε για μια θεσούλα στο δημόσιο, για ένα ρουσφετάκι κτλ. Δεν είναι όσοι αγωνίζονται και συμμετέχουν σε κοινωνικές απελευθερωτικές δράσεις.

Ας πάρουμε τώρα ένα παράδειγμα: έχουμε ας πούμε 50% αποχή. Λένε ότι: στους 1000 ψηφοφόρους, για παράδειγμα, που συμμετέχουν, παίρνει 30% ο Σαμαράς, δηλαδή 300 ψήφους. Αν συμμετείχε και το 100% του εκλογικού σώματος, δηλαδή 2000 ψηφοφόροι, αυτοί λένε ότι αν ψήφιζαν πάλι 300 το Σαμαρά τότε θα έβγαζε 15%. Μαθηματικά μπορεί να είναι σωστό αλλά είναι μια βλακώδης υπόθεση!!! Γιατί αυτοί οι επιπλέον 1000 που θα ψηφιζαν θα ψήφιζαν Σαμαρά, Τσίπρα, ΚΚΕ, Χ.Α. και δε συμμαζεύεται. Άρα υποθετικά τα ποσοστά του Σαμαρά μπορεί να ήταν ακριβώς τα ίδια!!!

Έλα όμως που θα σύρονται στον εξευτελισμό ακόμα 1000 άνθρωποι! Γι’ αυτό ας αφήσουν τους εξυπνακισμούς τα φερέφωνα των κομμάτων και ας καταλάβουν ότι με τέτοια παιδιάστικα τερτίπια δε θα καταφέρουν να μεγαλώσουν το πελατολόγιό τους.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτοί οι 1000 που θα επέλεγαν να μην απέχουν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή. Τότε θα έπαιρνε 50% η Χ.Α., και ποιον θα κατηγορούσαν μετά; Κι αν αυτοί οι 1000 ψήφιζαν ΚΚΕ τότε το ΚΚΕ θα ήταν και πρώτο κόμμα! Εδώ γελάνε! Άρα φταίει η αποχή που το ΚΚΕ δεν είναι πρώτο κόμμα… χμμμ… έτσι μπορεί να σκέφτονται στα φωτισμένα επιτελεία…

Είναι σαφές ότι αυτό το βλακώδες σενάριο δε στέκει. Οι άνθρωποι που ψηφίζουν ούτως ή άλλως σε ένα βαθμό επηρεάζονται και από το επαγγελματικό, οικογενειακό, προσωπικό περιβάλλον, όταν δεν μιλάμε για ξεκάθαρα ρουσφετολογικές σχέσεις. Άρα λοιπόν και το 100% να ψήφιζε πάλι τα ποσοστά θα μοιράζονταν, πρώτα στα μεγαλύτερα και μετά στα μικρότερα κόμματα. Κι αν ελπίζουν έτσι οι ματαιοπονούντες ότι θα πέσουν τα μεγάλα κόμματα τους απαντάμε: ορίστε και που έπεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έκαναν συγκυβέρνηση! Άρα τι τρέλα μας πουλάτε;

Κι αν ακόμα ψήφιζαν αυτοί οι 1000 επιπλέον κάποιους οικολόγους-πράσινους, ας πούμε, τότε θα ήταν ικανοποιημένοι; Μήπως θα άλλαζαν κάτι κάποιοι που τώρα παίρνουν εκατοντάδες ψήφους αν έπαιρναν ξαφνικά εκατομμύρια; Όχι φυσικά!

“Να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο” λένε εξαπτώμενοι! “Ρίξ’το σε κάποιον γραφικό, κάποιον τρελό, αλλά τουλάχιστον ψήφισε!” Ως εκεί φτάνουν τα καραγκιοζιλίκια τους! Μέσα στην απόγνωσή τους να σύρουν τους ανθρώπους στον εξευτελισμό, τους προτρέπουν να δώσουν την ψήφο τους όπου να’ ναι!

Συγχαρητήρια για τη συνειδητή συμμετοχή σας στα κοινά κύριοι ψηφοφόροι!
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...