Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Βέλγιο: Anne Brasseur φοβάται άνοδο του αντισημιτισμού μετά το "αποτρόπαιο και ειδεχθές" Εβραϊκό Μουσείο γυρίσματα

Brasseur
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Anne Brasseur έχει εκφράσει τη βαθιά σοκ κατά τη διάρκεια της λήψης σε ένα εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών, που στοίχισε τρεις ζωές.


«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την αποτρόπαιη αυτή πράξη, η οποία στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων», είπε μετά τη χθεσινή επίθεση, η οποία άφησε επίσης και ένα τέταρτο άτομο σε κρίσιμη κατάσταση.

Βελγική αστυνομία τώρα ψάχνουν για την ληστής, θύματα των οποίων περιλαμβάνονται δύο Ισραηλινοί. Βέλγιο Πρωθυπουργός, Elio Di Rupo, δήλωσε: «Στο Βέλγιο δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας».

Brasseur πρόσθεσε: «Οι βελγικές αρχές θα πρέπει να καθορίσει αν πρόκειται για το έργο ενός παράφρονα προσώπου, ή αν το κίνητρο είναι αντισημιτικές. Αλλά το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε μια εβραϊκή ιστοσελίδα κάνει να φοβόμαστε μια αντισημιτικές πράξη.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αντισημιτισμού, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω στην Ευρώπη. Όλα τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά κόμματα έχουν καθήκον να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές, προκειμένου να καταπολεμήσει αποφασιστικά ενάντια σε όλες τις περιπτώσεις φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, περιλαμβανομένου του αντισημιτισμού. Ο εξτρεμισμός δεν έχει θέση στην Ευρώπη.

"Εκφράζω επίσης την πλήρη υποστήριξη για τις βελγικές αρχές στις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις γρήγορα αλιεύονται και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη."

The Essential

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...