Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία -Χειραγώγηση κοινής γνώμης από ΜΜΕ.

Μετά από τις συνεχείς κατηγορίες από ΝΑΤΟ και ΕΕ, πώς η κυβέρνηση της Συρίας έκανε χρήση χημικών κατά των ανταρτών, ανέβηκε μόλις χθες σε κοινωνικό δίκτυο ( Youtube) και πάλι βίντεο παρόμοιας φύσης κατηγορώντας εκ νέου οι μεν την Συριακή κυβέρνηση και οι δε την Al Nusra.
Τι θα πρέπει να κρατάμε σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα.
To upload τέτοιων βιντεοσκοπήσεων είναι πολύ εύκολα να γίνει με σκοπό την χειραγώγηση και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Ειδικά ομάδες όπως η Al Nusra, η Al Qaeda , η ISI είναι γενικά "ειδικοί" σε τέτοιου είδους προπαγάνδα. Αντίστοιχα και η Συριακή κυβέρνηση έχει ιστορικό απαγορεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα και στο φίμωμα του λόγου των πολιτών.

Στοιχείο επίσης ειδικά για την Συρία, είναι η καταγραφή όλων των ειδών των χημικών όπλων εκεί για καταστροφή , κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την χρήση τους από τον Συριακό στρατό.

Μια πρόσθετη ακόμα παράμετρος ,σε γεωπολιτικό επίπεδο το μέτωπο της Συρίας μπορεί επίσης να λειτουργήσει και σαν αντίβαρο σε αυτό της Ουκρανίας και δεν θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει μια κίνηση από υπηρεσίες άλλων χωρών για μετατόπιση ενδιαφέροντος.

Γενικά θα είναι καλό να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με παρόμοιες δημοσιεύσεις και βιντεοσκοπήσεις ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ & ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα όπως κάνουν πολλά Ελληνικά mainstream media με άγνωστες σκοπιμότητες.

http://cnsnews.com/news/article/syria-rebels-government-report-poison-gas-attack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...