Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πιο θεσμικά δε γίνεται!

Blind_Justice
Είχα συνειδητά επιλέξει να μην ασχοληθώ με το πολύκροτο σκάνδαλο των ημερών, όχι μόνον επειδή έχει εκτενώς συζητηθεί, όχι μόνον επειδή έχει χυθεί άπλετο μελάνι από -μετρημένους στα δάκτυλα- έγκριτους δημοσιογράφους και από πάρα πολλούς αξιόμαχους μπλόγκερ, αλλά για το λόγο του ότι θεωρώ πως τα συμπεράσματα από αυτή την υπόθεση είναι απλά για τον μέσο, κοινό νου: Πρώτον, ένας άνθρωπος που είναι 35 χρόνια δίπλα στον Σαμαρά είναι αδύνατον, μετά και από τις υπερεξουσίες που του δόθηκαν, να μην δρούσε χωρίς τη στοιχείωδη συνεννοήση με τον πρωθυπουργό. Δεύτερον, η παραίτηση αν όχι του κ. Δένδια, τουλάχιστον του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε εισαγγελεύς, θα έπρεπε να ήταν δεδομένη. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, η υποψία και μόνον παρέμβασης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης θα υποχρέωνε σε παραίτηση τον ύποπτο της συνδιαλλαγής για να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού.

Σε αυτή τη χώρα, όμως, το λογικό και το απλό είναι παράλογο, με αποτέλεσμα η συζήτηση να έχει περιορισθεί για τη νομιμότητα του βίντεο και αν αυτό θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί! Ένα τόσο μείζον θέμα για το οποίο επιχειρείται η πλήρης απομόνωση του από τη γενική εικόνα. Όταν, κύριοι, εις εκ των πυλώνων της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη, αποσαθρώνεται μέρα με τη μέρα και δεν κάνετε τίποτα για να την προασπίσετε, τότε να είστε σίγουροι πως όταν αυτή κατακρημνιστεί θα γκρεμοτσακιστείτε κι εσείς μαζί της. Ορέγονται ανερυθρίαστα και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! Δε γίνεται να έχει βγει στο σφυρί το κάθε πετραδάκι της γης στην οποία ζούμε και αναπνέουμε, να έχει εξαθλιωθεί ο λαός, μητέρες 40 χρονών να πεθαίνουν στα νοσοκομεία και την ίδια στιγμή να αποστερούν από τον ελληνικό λαό το μοναδικό στήριγμα που τους έχει απομείνει, την Δικαιοσύνη. Διότι το πραγματικό σκάνδαλο Μπαλτάκου και οι μη -ως όφειλαν- επιβεβλημένες ενέργειες, δηλαδή η διαφύλαξη του θεσμού, σπρώχνουν τη χώρα όχι σε οικονομικό Καιάδα αλλά σε πολιτειακό. Αγνοούν, δυστυχώς, ότι αυτά που σπέρνουν, απειλούν την πολιτειακή σταθερότητα της Ελλάδας.

Το πάρε- δώσε με τη Χ.Α. ήταν γνωστό εδώ και καιρό, άσχετα αν τα ΜΜΕ τώρα ξαφνικά έμαθαν για τις λεγόμενες ”υπόγειες διαδρομές” · γελά ο κόσμος. Οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστια ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Η κάλυψη που παρέχουν στις ευθύνες για αυτή τη συνταγματική εκτροπή είναι άνευ προηγουμένου. Έκπληκτος παρακολουθούσα χθες την εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου και απορούσα με τις λέξεις και φράσεις που εξεστομίζονταν σαν πύραυλος εμετού από μια μερίδα δημοσιογράφων. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Λειτουργούσε εξωθεσμικά (!) κατά την κ. Πυργιώτη ο Μπαλτάκος. Είναι ντροπή να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις, ιδίως από την υπέυθυνη Ινστιτούτου Δημοκρατίας (Καραμανλή). Τώρα που η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη βάλλονται, όσοι έχουν δημόσιο βήμα θα έπρεπε να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να θεραπευτούν οι πληγές και όχι να τις ξύνουν περισσότερο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάνουν και μάγκες τους Κασιδιάρηδες στη συνείδηση του κόσμου. Μπροστά στη βουλιμική ανάγκη να προστατεύσουν τον ιδεολογικό τους χώρο και να επιμηκύνουν την παράταση των στην εξουσία, λειτουργούν ως οδοστρωτήρες του πολιτέυματος και αβαντάρουν με συνεπικουρούμενες πένες τη συνεχιζόμενη συνταγματική εκτροπή της χώρας.

υ.γ.1. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται: Γιατί δεν τολμούν να μεταβούν στη Βουλή οι δύο υπουργοί; Καλά για τον πρωθυπουργό δεν το συζητάμε, εξάλλου έχει δείξει πόσο σεβασμό τρέφει για το Κοινοβούλιο.

υ.γ.2. Στη χθεσινή εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου μάθαμε πως οι υποψήφιοι στο Ποτάμι είναι πολύ σινεφίλ και πως όλα αυτά που γίνονται δεν τους απασχολούν. Αν αυτό το κόμμα πιάσει πάνω από 1%, είμαστε πανάξιοι της
μοίρας μας. mikronous.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...