Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η χαμένη λογική του αυτονόητου.

Ben-Sam-lost-logic

Σε αυτό που έχουμε και λέμε ότι είναι Δημοκρατία, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δε μας άφησαν ποτέ να πλήξουμε. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, και μέχρι στιγμής, σε κάνουν να θες να ζεις μόνο εδώ, στην Ελλάδα. Εκτός όλων των άλλων, δύσκολα θα βρεις αλλού τη χαρά της λογικής που που ευημερεί στις μέρες μας.

Στη Δημοκρατία μας, μπορεί να έχουμε χάσει την έννοια του αυτονόητου, έxoυμε όμως τη λογική τους που είναι κλάσεις ανώτερη του αυτονόητου.

Ένα παράδειγμα της λογικής τους, είναι το θέμα των παράνομων βιντεοσκοπήσεων της Χρυσής Αυγής που τους εκθέτουν. Το αυτονόητο θα έλεγε ότι μένουμε στην ουσία του θέματος που είναι οι επαφές της Νέας Δημοκρατίας με τη Χ.Α. Αφού έχει χαρακτηρισθεί ως εγκληματική οργάνωση, η επικοινωνία με τα μέλη της θα πρέπει να έχει και το ανάλογο τίμημα. Φυσικά δεν μιλάμε για μια απλή κουβεντούλα, αλλά αυτή που είδαμε και πιθανόν να δούμε περισσότερο στο μέλλον με άλλα βίντεο.

Αντί αυτού, την πέφτουν σε αυτούς που έβγαλαν το πρώτο βίντεο γιατί πολύ απλά, δε συμφέρει το σύστημα.

Για να καταλάβω, αν ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου δώσει στις αρχές ένα παράνομο βίντεο που παρουσιάζει άλλους να κάνουν παράνομες πράξεις -έστω για να τη γλυτώσει ο ίδιος-, θα του πουν οι αρχές «δε το θέλουμε γιατί είναι παράνομο»;

Αν υπήρχαν παράνομα βίντεο ή τηλεφωνικές υποκλοπές που δείχνουν τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α., πάλι θα τα υποτιμούσαν και θα προσπαθούσαν να τα πέταγαν στα σκουπίδια;

Επειδή θεωρώ ότι κάτι καταλαβαίνουμε όλοι ή έστω πολλοί από εμάς, τα πράγματα πιστεύω ότι είναι αρκετά απλά. Τον Σαμαρά και όλους τους υπόλοιπους δεν τους συμφέρει το θέμα, και με τη σημαντική βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθούν να θάψουν τα άθαφτα. Αν τυχόν μιλάς για αυτά τα βίντεο, σε βαπτίζουν χρυσαυγίτη και είσαι “τελειωμένος”.

Η παρουσία της Χ.Α. στη πολιτική ζωή της χώρας είναι προϊόν αυτών που κυβερνούσαν -και όχι μόνο- τόσα χρόνια, και φυσικά δεν την χρειαζόμαστε. Υπάρχει όμως κάτι που δε μου αρέσει καθόλου, από τη μία έχουμε τους νεοναζί, και από την άλλη έχουμε όλους αυτούς τους “δημοκράτες” που με πνίγουν πολύ με την κυριλέ δημοκρατία τους.

Μέσα σε όλα, έχουμε και τον Σύριζα που ενώ δεν μπορεί να ξεφύγει στα νούμερα από τη Ν.Δ., του πέφτει το λαχείο του βίντεο αλλά δεν μπορεί να το εξαργυρώσει υπέρ του γιατί προέρχεται από τη Χ.Α. Μα τέτοια γκαντεμιά ρε παιδί μου!

Οι καλλιτέχνες από την άλλη, τους έχουν εγκλωβίσει όλους με τις ατάκες «τάσσεστε με τη Χ.Α», «αποδέχεστε παράνομο υλικό από τους παράνομους της Χ.Α.» και διάφορα άλλα ωραία που βοηθούν να χαθούν τα αυτονόητα μιας υπόθεσης.

Μετά από τη δυσκολία κάποιων να αποδεχθούν το αυτονόητο -λόγω συμφερόντων-, περιμένουμε να αλλάξει η Ελλάδα και να πάμε μπροστά;

Παρακαλώ αναμείνατε στο ακουστικό σας… για πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...