Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας για εγκλήματα πολέμου

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε σε μια νέα έκθεση ότι τα ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποιούν τακτικά υπερβολική, απερίσκεπτη βίας στη Δυτική Όχθη.Ένας Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η έκθεση "δίνει την αίσθηση της προκατάληψης, διακρίσεων και του ρατσισμού» και κατηγόρησε Αμνηστία θέλει να στερήσει από το Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.


"Αμνηστία χρειάζεται για να κάνει τη δική της νόμους. Στην φρενήρη κόλπο δημοσίων σχέσεων για να αρπάξει ένα γρήγορο τίτλο, που καινοτομούν στη νομική σφαίρα: κανένα δικαίωμα αυτοάμυνας κάτω από την πυρκαγιά [για τους Ισραηλινούς], "ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Yigal Palmor είπε, προσθέτοντας: "Αμνηστία βρίσκεται από την παράλειψη, και με άλλο τρόπο . "

Στην έκθεση 87 σελίδων, με τίτλο «Trigger ευτυχής» , η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί το Ισραήλ επιτρέπει τους στρατιώτες της να ενεργεί με ουσιαστική ατιμωρησία και προέτρεψε μια ανεξάρτητη επανεξέταση των θανάτων στη Δυτική Όχθη. Το IDF απέρριψε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δει μια "σημαντική αύξηση" στην παλαιστινιακή βία και Αμνηστία αποκάλυψε μια «πλήρη έλλειψη κατανόησης» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες.

AI είπε ότι είχε τεκμηριώσει τους θανάτους αμάχων 25 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλα τα αλλά τρία εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους το περασμένο έτος. "Η έκθεση παρουσιάζει ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που δείχνει μια οδυνηρή μοτίβο δολοφονιών και αδικαιολόγητες τραυματισμούς των Παλαιστινίων αμάχων από ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη", δήλωσε ο Philip Luther, ο διευθυντής της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας. "Σε ορισμένες, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν θύματα εκ προθέσεως θανατώσεις, οι οποίες θα ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου", είπε ότι η ομάδα με έδρα το Λονδίνο.

Η IDF είπε ότι Αμνηστία αγνοώντας τη σημαντική αύξηση της παλαιστινιακής βίας εναντίον του Ισραήλ κατά το τελευταίο έτος. Το 2013, οι Παλαιστίνιοι είχαν τραυματιστεί 132 Ισραηλινοί, σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό εκείνων που βλάπτονται το 2012, το IDF είπε. Σημείωσε ότι αυτό ήταν "δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι πάνω από 5.000 περιστατικά ροκ-εκσφενδονίζοντας πραγματοποιήθηκε, τα μισά εκ των οποίων ήταν στραμμένες προς τους κύριους δρόμους."

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι υπήρξε 66 περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται πυροβολισμοί, τη φύτευση [αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών], αμβλύ επιθέσεις όπλο και την απαγωγή και τη δολοφονία ενός στρατιώτη. "Η έκθεση έδειξε επίσης «πλήρης έλλειψη κατανόησης ως προς τις επιχειρησιακές προκλήσεις της IDF τίθεται με τη Δυτική Όχθη, ο Ισραηλινός Στρατός είπε. "Όπου είναι εφικτό, ο Ισραηλινός Στρατός περιέχει αυτήν την απειλητική για τη ζωή της βίας με τη χρήση μέσων διασποράς των ταραχών, συμπεριλαμβανομένων δυνατά σειρήνες, κανόνια νερού, χειροβομβίδες κρότου και δακρυγόνα. Μόνο όταν αυτά τα μέσα έχουν εξαντληθεί, και την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια εξακολουθεί να απειλείται, είναι η χρήση των πυρομαχικών ακριβείας άδεια », δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Βρετανός ειδικός: «Κομμάτι του γυμνού αντι-Ισραηλινή προπαγάνδα"



Συνταγματάρχης Richard Kemp, πρώην Βρετανός διοικητής στο Αφγανιστάν και εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, που ονομάζεται την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας «ένα κομμάτι γυμνό αντι-Ισραήλ προπαγάνδα» και «μια σκληρή υπενθύμιση του πόσο μακριά έχουν χάσει το δρόμο τους."Γράφοντας για την ιστοσελίδα της «εβραϊκής Χρονικό» , Kemp δήλωσε: «Η κυνική χρονική στιγμή της έκθεσης, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ, μπορεί μόνο να έχει σκοπό να τροφοδοτήσει τη δαιμονοποίηση του εβραϊκού κράτους στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. " Κατέληξε: «Αντί να χρησιμοποιεί τους πόρους της για να κάνει μια
σοβαρή συμβολή στην απάλυνση των δεινών του παλαιστινιακού λαού, η Αμνηστία έχει δημιουργήσει μια διαστρεβλωμένη έκθεση, η οποία θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για να υποκινήσει ακόμη περισσότερο μίσος."worldjewishcongress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...