Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας

Τα δημοσιονομικά μεγέθη για την περίοδο 2015-2017, τα εργασιακά θέματα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι μερικά από τα «ανοικτά» θέματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και ο πρώτος γύρος των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά την 2,5 ωρών συνάντηση της Δευτέρας , των δανειστών με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ τόνισαν ότι οι καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2013, «έκλεισαν» ουσιαστικά το δημοσιονομικό κενό για το τρέχον έτος και κατ' επέκταση, δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων για το 2014.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «υπάρχει εξαιρετική αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα του 2013» , αναφορικά με τη δημιουργία υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και κατ' επέκταση στο ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί.

Τόνισε ότι δεν αμφισβητούνται τα 812 εκ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος θα αρχίσει να συζητείται αφού «πρώτα έχουμε κατασταλάξει με την τρόικα για το κλείσιμο του 2013 και για το πού είμαστε το 2014».

Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ εξετάζουν ακόμη στο εάν θα ενταχθούν στο 2013 ή στο 2014, κάποιοι κωδικοί εσόδων, όπως, π.χ. έσοδα από αυτοκινητόδρομους, κονδύλια του ΠΔΕ, κονδύλια από τον χώρο της υγείας, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...