Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συρία: Αξιωματούχοι του ΟΗΕ παροτρύνει πολιτικής λύσης στην κρίση, να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να διευκολύνει πολιτικό πόνο

Μια οικογένεια Συρίας προσφύγων στη νότια Τουρκία, όπου περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στο μέτρο στις αρχές του 2014 για να ξεφύγουν από μάχες. UNHCR Φωτογραφία


25 του Φεβρουαρίου 2014 - Καθώς η διαμάχη που έχει προκαλέσει αφάνταστη δυστυχία στο λαό της Συρίας ετοιμάζεται να εισέλθει στο τέταρτο έτος, οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών τόνισε σήμερα την ανάγκη για μια πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης, καθώς και μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των αμάχων και τη διασφάλιση της λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται απεγνωσμένα.


«Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο. Περισσότεροι άνθρωποι είναι η ολίσθηση μακριά από μας όσο θα εντείνεται η σύγκρουση και οι ένοπλες ομάδες κομμάτι και περισσότερες γραμμές μάχης που, " δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστή Αναπληρωτής Εκτάκτων Αναγκών Kyung-wha Kang.


«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία. Ωστόσο, ενώ η πολιτική λύση είναι στα σκαριά, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επεκτείνει δραστικά την πορεία της ανθρωπιστικής δράσης στη Συρία σήμερα. "


Κ. Kang, ένας από τους πολλούς ανώτερους αξιωματούχους του ΟΗΕ ο οποίος ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, ανέφερε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται οι άμαχοι και να είναι σε θέση να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.


Η σημερινή ενημέρωση έρχεται στα τακούνια της έγκρισης από το Συμβούλιο Ασφαλείας το Σάββατο από ένα ψήφισμα, που ζητά «γρήγορη, ασφαλή και ανεμπόδιστη» πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών και τους συνεργάτες τους, μεταξύ άλλων και μεταξύ των γραμμών και των συγκρούσεων πέρα ​​από τα σύνορα.


Τρία χρόνια συγκρούσεων έχουν οδηγήσει σε καλά πάνω από 100.000 θανάτους, και πάνω από 680.000 άτομα έχουν τραυματιστεί. Περισσότεροι από 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια στο εσωτερικό της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό. Η σύγκρουση έχει επίσης δημιουργήσει μια κρίση προσφύγων στην οποία συμμετείχαν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν είναι να καταφύγει σε γειτονικές χώρες.


"Αυτοί οι αριθμοί μεγαλώνουν κάθε μέρα και έχουν γίνει ρουτίνα ειδήσεις», σημείωσε ο κ. Kang. "Ίσως να σοκάρει πια, αλλά πρέπει. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πίσω από κάθε αριθμό είναι μια οικογένεια, ένα παιδί του οποίου η ζωή έχει λήξει ή καταστραφεί. "


Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Γκουτέρες, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, σημείωσε ότι πριν από πέντε χρόνια, η Συρία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη υποδέχτηκαν τους περισσότερους πρόσφυγες χώρα του κόσμου. Σύριοι είναι πλέον έτοιμος να αντικαταστήσει Αφγανούς ως η παρούσα μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό παγκοσμίως.


«Γειτονικές χώρες έχουν τους παρέχεται ασφάλεια από την αρχή με τεράστιο κόστος για τους ίδιους. Λίγα εισροής προσφύγων έχουν δημιουργήσει ποτέ αυτή τη βαθιά επίδραση στις χώρες υποδοχής τους με τέτοιες δραματικές δημογραφικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες », είπε.


"Οι ανθρώπινες τραγωδίες αυτή η σύγκρουση έχει δημιουργήσει είναι άθλιο και αν οι πρόσφυγες μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο από τις μάχες με τη διέλευση των συνόρων, δεν έχουν δραπετεύσει το τραύμα τους και ψυχολογικά τραύματα", πρόσθεσε.


Ο κ. Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση για περισσότερη διεθνή στήριξη στους γείτονές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών οικονομική βοήθεια? Για όλες τις χώρες, ιδιαίτερα εκείνες που πέρα ​​από την περιοχή, για να επιτρέψει Σύρους να βρουν καταφύγιο στα εδάφη τους? Και για περισσότερες τρίτες χώρες για την παροχή Σύριους πρόσφυγες με πρόσθετες μορφές προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της επανεγκατάστασης.


Η σύγκρουση έχει επίσης χαρακτηρίζεται από όλο και περισσότερες ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις κυβερνητικές δυνάμεις και ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navi Pillay είπε το σώμα 193-μέλος σε μια ενημέρωση βίντεο.


«Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων άθλιες ενεργούν κατά παράβαση του νόμου και τη διεθνή κοινότητα, χωρίς το φόβο της λογοδοσίας», σημείωσε. "Παραπομπή στη δικαιοσύνη είναι επιτακτική ανάγκη για τις μελλοντικές ελπίδες της ειρήνης. Σήμερα, επαναλαμβάνω και πάλι την έκκλησή μου προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει τη συριακή κρίση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. "


Κα Pillay πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα, υπό την ηγεσία από τη Γενική Συνέλευση, πρέπει να στηρίξει ένα άμεσο τέλος σε ένα από τα πιο τραγικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας. "Η αποτυχία να επιτευχθεί μια συνολική κατάπαυση του πυρός, και τα συνοδευτικά παραβιάσεις, πρέπει να βαραίνουν στη συνείδησή μας."


Margaret Chan, γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ( ΠΟΥ ), ανέφερε ότι η μακρά διάρκεια της σύγκρουσης έχει δημιουργήσει μια κρίση για την υγεία. «Οι ανάγκες υγείας του λαού της Συρίας είναι τεράστια, όπως είναι η ταλαιπωρία τους ... ανάγκες υγείας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη σε μια εποχή όταν η εγχώρια ικανότητα να ανταποκριθεί έχει αποδεκατιστεί."


Σημείωσε ότι στο παρελθόν "εξαιρετικής ποιότητας" το σύστημα υγείας της Συρίας έχει καταρρεύσει: περισσότερο από το ήμισυ των δημόσιων νοσοκομείων έχουν καταστραφεί, πολλοί από αυτούς δεν λειτουργεί πλέον? Μια φορά ζωντανή φαρμακευτική βιομηχανία παραγωγής έπαψε σχεδόν επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων? Και Τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν διαταραχθεί, αφήνοντας τους νέους ανθρώπους ευάλωτους σε ασθένειες που προλαμβάνονται εντελώς.


«Τα δεινά του λαού της Συρίας αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των ψυχικών διαταραχών της υγείας, οι ελλείψεις τροφίμων, κάτω από τη διατροφή και την αύξηση της σεξουαλικής βίας,» δήλωσε ο Δρ Τσαν, όπως η ίδια έκκληση προς όλα τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν την ακεραιότητα και την ουδετερότητα των εγκαταστάσεων υγείας και να διασφαλιστεί η προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών, σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις τους.


Σημειώνοντας ότι η κλίμακα και η σοβαρότητα των ανθρωπιστικών δεινών στη Συρία αυξάνεται καθημερινά,Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας να επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική προσωπικό και τους συνεργάτες να εργαστούν στο εσωτερικό της χώρας.


«Δεν είναι αξιόπιστο να αναφέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες ως λόγοι για την καθυστέρηση, όταν η ίδια η κυβέρνηση που ελέγχει αυτές τις διαδικασίες», τόνισε. Ο κ. Μπαν ζήτησε επίσης να δοθεί ένα τέλος στην αδιάκριτη χρήση βομβών βαρέλι και άλλα εναέριους βομβαρδισμούς των αστικών κέντρων? Για την ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικών προμηθειών κατά μήκος των βασικών οδών? Και περισσότερα κονδύλια για την ανθρωπιστική ανταπόκριση στο εσωτερικό της Συρίας και για εκείνες τις χώρες που φιλοξενούν τους ανθρώπους που έχουν τραπεί σε φυγή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...