Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τα φούμαρα που τρώμε στην Ελλάδα


Λένε πως θέλουν ανάπτυξη αλλά έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα, τους υψηλότερους φόρους, την μεγαλύτερη γραφειοκρατία, την υψηλότερη διαφθορά, τα μεγαλύτερα πρόστιμα για τους ειλικρινείς φορολογούμενους.

Λένε ότι η οικονομία κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ξεχνάνε να υπολογίσουν στο λογαριασμό τα 8 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους σε εταιρείες και ιδιώτες.

Τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες είναι περίπου 70 δισ. ευρώ και καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο

Δίνουν τα κρατικά φιλέτα σε μέλη της λίστας (σκάνδαλο στη φοροδιαφυγή) Λαγκάρντ, για την οποία ακόμη εκκρεμεί η δικαστική υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Ζητούν υψηλό φόρο από παλιοχώραφα και παλιά σπίτια με την αντικειμενικές του 2007, αλλά ξεπουλάνε το φιλέτο του Αστέρα με 1 εκ. ευρώ το στρέμμα. (Δηλαδή είναι σαν φορολογείς το αγρόκτημα στα ορεινά γκράβαλα με 1,5 εκ. ευρώ το στρέμμα και να πουλάς παραθαλάσσια φιλέτα της Μυκόνου με 200.000 ευρώ το στρέμμα.

Έφεραν εργασιακό μεσαίωνα στο ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας με τα χαράτσια, τους φόρους και τα πρόστιμα την πλειοψηφούσα μικρομεσαία επιχειρηματική ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, αλλά στις επιχορηγούμενες από τον κρατικό κορβανά (ιδιωτικές;) τράπεζες απολύουν το πλεονάζον προσωπικό, μόνο με εθελούσιες εξόδους και γερά μπόνους.

Μιλούν δήθεν για ανάπτυξη αλλά οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια σε κανέναν.

Πέρασαν με νόμο τον αντισυνταγματικό τοκογλυφικό τόκο και τις προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη των απολυμένων, των ανέργων και τω διαλυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση!

Πέρασαν με νόμο την αύξηση των διοδίων ωφελώντας τον εξής έναν ζάπλουτο Έλληνα που είναι ιδιοκτήτης τους.  greekmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...