Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Παραπονιούνται κάποιοι οτι ο λαός δεν κινητοποιείται .

Για να κινητοποιηθεί όμως χρειάζεται ηγέτης .
Γιατί δεν ξεφυτρώνει ηγέτης ;
Ο λαός σκέφτεται με "θηλυκό μυαλό" . Δηλαδή λέει "Εγώ δεν έχω την ικανότητα να σκεφθώ . Πείσε ΕΣΥ 10, 20 , 100 σκεπτόμενους φίλους σου οτι έχεις δίκιο και τότε ( όταν δώ πλήθος γύρω σου ) θα σε ακολουθήσω και θα σε χειροκροτήσω και εγώ !" .
Όπως τα περισσότερα θηλυκά στην Φύση ζητούν απο το αρσενικό να αποδείξει την δύναμή του και την αφοσίωσή του .

Αλοίμονο εάν ο λαός ακολουθούσε τον οποιονδήποτε ίδρυσε κόμμα ή έγραψε μια διακήρυξη στο διαδίκτυο . Θα έπρεπε να τρέχει δεξιά-αριστερά σαν το μπαλάκι του πίνγκ-πόνγκ . Ζητά απο την υποψήφιο ηγέτη να περάσει απο ένα Δαρβινικό τέστ : Εάν πείσεις 100 άτομα σημαίνει οτι αξίζεις . Αν δεν κατορθώσεις να πείσεις αυτούς που είναι γύρω σου μήν επιχειρείς να πείσεις εμένα . Μάλλον δεν αξίζεις .

Αυτό τί λέει σε εμάς ; Αν πιστεύεις οτι έχεις αξιόλογες ιδέες δοκίμασε να πείσεις ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ πρώτα ! Αυτούς που ζούν κάθε μέρα μαζί σου και σε γνωρίζουν "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ" .
Μήν τρέχεις εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πέρα για να βρείς αυτιά πρόθυμα να σε ακούσουν .



Βέβαια , αυτή η "στάση αναμονής" του λαού ενέχει κινδύνους . Μπορεί η nea taksi εύκολα να πληρώσει 100 χειροκροτητές και να κάνει τον κάθε ανόητο ηγέτη .


Σήμερα υπάρχουν μερικοί που έχουν πείσει 100 άτομα ( ο καθένας ) . Υπάρχουν κάποια επικοινωνιακά μυστικά όμως , κάποιες λεπτομέρειες στο πώς σερβίρουν το ιδεολογικό προϊόν τους , που δεν τους επιτρέπουν να γιγαντωθούν όπως η χιονοστιβάδα . Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Είμαι υπηρέτης των Φυσικών Επιστημών . Ακόμα και αυτά που συμβαίνουν στην ανθρώπινη κοινωνία διαπιστώνω οτι μοιάζουν με φαινόμενα που εξετάζουν οι παλαιοντολόγοι , οι φυσικοί και οι μαθηματικοί . Βλέπω στην ανθρώπινη κοινωνία φράκταλς . Βλέπω Θεωρία Παιγνίων . Βλέπω Δαρβίνεια Επιλογή . Βλέπω χαοτικά φαινόμενα . Αυτά που ήδη γνωρίζουμε για την συμπεριφορά των ρευστών και για την εξέλιξη των δεινοσαύρων μπορούν να μας δώσουν απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα . Δεν υπάρχουν "Φυσικές Επιστήμες" και "Θεωρητικές Επιστήμες" . Όλα είναι φυσικά φαινόμενα και υπακούουν στους νόμους της Φυσικής και των Μαθηματικών . Η Ιστορία πχ κατατάσσεται στις Θεωρητικές Επιστήμες ενώ είναι ένα λαμπρό πεδίο εφαρμογής των νόμων του Δαρβίνου . Οι αυτοκρατορίες παρακμάζουν όπως παρακμάζουν και εξαφανίζονται είδη του ζωϊκού και φυτικού βασιλείου .
Σήμερα τον Εληνοπρεπή χώρο τον απασχολούν ερωτήματα όπως
"Γιατί ο Ελληνισμός νικήθηκε ( πρίν 1700 χρόνια ) απο τον Χριστιανισμό;"
" Πώς μπορεί να λάμψει πάλι το Ελληνικό Πνεύμα;"

Επιχειρώ να δώσω απαντήσεις χρησιμοποιώντας όρους και παραδείγματα απο τις Φυσικές Επιστήμες . Δεν ισχυρίζομαι οτι ανακάλυψα τα πάντα . Το πεδίο είναι παρθένο και σηκώνει πολλή έρευνα ακόμη . Πιστεύω όμως οτι κάπου εδώ βρίσκονται οι απαντήσεις που ψάχνουμε . Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ! Αρκεί να έχουμε την οξύνοια για να "ακούσουμε" αυτά που μας λέει . Η Φύση είναι η σύγχρονη Πυθία που μιλά όχι ευθέως . Εμείς είμαστε οι ιερείς που πρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε αυτά που μας λέει . 
lofos.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...