Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

«Τα καταστήματα που δούλεψαν ήταν η εφορία και οι τράπεζες»

lemonidis8
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετείχε ουσιαστικά στην εξόρμηση του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και συγκέντρωσε τρόφιμα από τα μέλη του, τα οποία τα διαθέτει στο πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό παντοπωλείο.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται στον Εμπορικό Σύλλογο προκειμένου άμεσα να παραδοθούν στο σύλλογο ΠΝΟΗ που ουσιαστικά έχει υπό την ευθύνη του πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων και τη χειρονομία των εμπόρων, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Β. Λεμονίδης μίλησε και για την κίνηση της αγοράς τις ημέρες των εορτών. Το εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου, έληξε προχθές και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Όμως δεν υπήρχε κίνηση, δεν υπήρχε αγοραστική δύναμη.

«Τα καταστήματα που δούλεψαν ήταν η εφορία και οι τράπεζες» λέει με νόημα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Είπε και για τα δύο θέματα τα εξής: «Δεχθήκαμε μία πρόταση από το πρόγραμμα «Στηρίζω» και συγκεκριμένα από το σύλλογο «ΠΝΟΗ» ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πάρα πολύ, πάνω σε κοινωνικά θέματα. Ενεργοποιήσαμε τα μέλη μας και μαζέψαμε για άλλη μια φορά σακούλες με τρόφιμα, κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως είναι ζυμαρικά, κάποια άλλα είδη καθαρισμού, προσωπικού κ.λ.π. Έχει μαζευτεί ένας ικανοποιητικός αριθμός από σακούλες, γύρω στις 50 με 60 σακούλες, υπάρχουν στα καταστήματα όπου μαζευόντουσαν, αλλά και στον Εμπορικό Σύλλογο άλλες τόσες. Νομίζω ότι θα γίνει μία συνάντηση με την κα Χατζηβαρύτη, ούτως να δοθούν οι σακούλες και να πάρουν τον προορισμό τους».

ΕΡ: Πως ήταν φέτος η κίνηση στην αγορά την περίοδο των εορτών;

ΑΠ: «Πιστεύω ότι τα καταστήματα κατά το μήνα Δεκέμβριο δε γνωρίσανε ημέρες εορτών, ήταν ημέρες καθημερινής δουλειάς, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δηλαδή κάνα δύο μέρες μέσα στο Δεκέμβριο, κατά τις οποίες αισθανθήκαμε και κόσμο στην αγορά, αλλά κυρίως κόσμο που είχε αγοραστικό ενδιαφέρον, γιατί κόσμο είχε αρκετό που κυκλοφορούσε στην αγορά, αλλά τα μόνα καταστήματα που δουλέψανε ήταν η εφορία και οι τράπεζες».

ΕΡ: Τι θα γίνει με τις εκπτώσεις;

ΑΠ: «Οι εκπτώσεις ξεκινάνε σύμφωνα με τον καινούριο νόμο της δεύτερη Δευτέρα του Γενάρη. Νομίζω ότι η δεύτερη Δευτέρα του Γενάρη είναι 14 του μήνα, οπότε ξεκινάνε πλέον τη συγκεκριμένη μέρα. Όχι όπως παλιά που λέγανε 15 του μήνα κι αν έπεφτε άλλη μέρα, μπερδευότανε κι άλλαζε, ενώ τώρα λέμε η δεύτερη Δευτέρα του Γενάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...