— Με διαρροές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά με 154 ψήφους υπέρ έναντι 115 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται σε νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για ψηφιακή εκπομπή όσα τηλεοπτικά κανάλια εξέπεμπαν έως την 31η Αυγούστου του 2013…
— Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισαν τη διάταξη, με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότησή τους.
— Εκτός από το Γιώργο Παπανδρέου που ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για την αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών η άλλη μεγάλη έκπληξη της ψηφοφορίας ήταν η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
— Ο κ. Καραμανλής είναι η πρώτη φορά που απέχει από ονομαστική ψηφοφορία και συνεργάτες του σημείωναν μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η απουσία αυτή ήταν μήνυμα δυσαρέσκειας με πολλούς αποδέκτες. Μάλιστα, άλλος συνεργάτης του ανέφερε με νόημα: «Γιατί να έρθει να ψηφίσει ο Καραμανλής, όταν δεν πήγε ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος».
— Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καραμανλής με το νόμο Ρουσόπουλο, προγραμμάτιζαν την επιβολή αντιτίμου για την οριστική άδεια πανελλαδικής ψηφιακής τηλεοπτικής εμβέλειας και γι” αυτό δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Πολιτικά, όμως, η στάση των Καραμανλή και Παπανδρέου έχει κοινό παρανομαστή.
— Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καραμανλής με το νόμο Ρουσόπουλο, προγραμμάτιζαν την επιβολή αντιτίμου για την οριστική άδεια πανελλαδικής ψηφιακής τηλεοπτικής εμβέλειας και γι” αυτό δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Πολιτικά, όμως, η στάση των Καραμανλή και Παπανδρέου έχει κοινό παρανομαστή.
— Κατ” αρχάς, και οι δύο δείχνουν έτσι τη διαφοροποίησή τους. Ο ένας προς τον Αντ. Σαμαρά και ο άλλος προς τον Ευ. Βενιζέλο.
— Το σημαντικότερο είναι ότι και οι δυο επιχειρούν να αναβιώσουν την αντίθεσή τους με την «διαπλοκή» και τα ισχυρά κέντρα των media που θεωρούν -και οι δυο- ότι έπαιξαν ρόλο στην πτώση τους από την εξουσία.
— Αρχικά ο Κ. Καραμανλής το 2004 είχε μιλήσει για «νταβατζήδες» αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε.
Με τη σειρά του ο Γ. Παπανδρέου το 2007-2009 είχε στραφεί κι αυτός εναντίον τους αλλά μετά κι αυτός συμβιβάστηκε.
Τώρα, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί παίρνουν την πολιτική «εκδίκησή» τους και προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες. Αφενός μεν για να εκφράσουν, όπως θεωρούν, το σύγχρονο κλίμα κατά της medioκρατίας και αφετέρου για να ξανακαταγραφούν ως εφεδρείες εν όψει πολιτικών εξελίξεων και αποτυχίας της σημερινής συγκυβέρνησης.
Οι πρώην παίρνουν θέση κατά των νυν…
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Λάθος!!!!! Και οι δύο πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, είναι μισοκαμμένα αμερικάνικα χαρτιά, που έπειξαν τον ρόλο τους και αραιά και που, δηλώνουν παρόντες (λόγω ηλικίας) για να εξυπηρετήσουν ξανά τα αφεντικά τους. Ο καθένας παίζει το σενάριο που οι σκηνοθέτες πιστεύουν, ότι θα τους εξασφαλίζει στοιχειώδεις συμπάθειες. Η ολίγη από…. αμερικάνικο αντιαμερικανισμό, είναι μια δοκιμασμένη συνταγή, για όσους βούλιαξαν στις απάτες των συμμοριών τους!!!! Κανένας δεν τους ανέτρεψε. Βούλιαξαν και οι δύο στη σαπίλα και στη διαφθορά τους. Οι νυν (αν χρειαστεί), απλά θα ξαναδώσουν τα δακτυλίδια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ εξουσίας, στις δοκιμασμένες οικογένειες δοσίλογων πολιτικών μαστροπών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis