Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το παραδοσιακό τσίπουρο στην καρδιά της Μακεδονίας

Το κρύο έχει σφίξει και τα “καζάνια” στην καρδιά της Μακεδονίας έχουν πάρει φωτιά!
Ακολουθούμε βήμα-βήμα,από το αμπέλι μέχρι το αποστακτήριο την παραγωγή ενός  από τα πιο φημισμένα παραδοσιακά τσίπουρα της Μακεδονίας.
Η καλλιέργεια του αμπελιού και τα παράγωγα του, αποτελούν στην Βισαλτία ασχολίες που χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την διαδεδομένη λατρεία του Διονύσου στους αρχαίους κατοίκους της περιοχής.
Η διαδικασία της παραγωγής του τσίπουρου στην Βισαλτία,αποτελεί για τους κατοίκους μια πραγματική ιεροτελεστία,που τηρείται κάθε χρόνο, σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια!
Εν μέσω αρωματικών αναθυμιάσεων σταφυλιού,μαστίχας, γλυκάνισου και …Διονυσιακών ήχων, το απόσταγμα ρέει…
Απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας αιώνων…
olympia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...