Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νέα Δημοκρατία εσωκομματικές διαδικασίες

Μετά την τρόικα οι υποψήφιοι της Ν.Δ.
Ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται το τοπίο στη Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές διαδικασίες που θ΄ ακολουθηθούν ως προς την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων του κόμματος και ως προς την επιλογή των υποψήφιων περιφερειακών και αντιπεριφερειακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, αφού αρχές Νοέμβρη έρθει στην πρωτεύουσα η τρόικα και αποχωρήσει, τότε η Ν.Δ. θ΄ ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της. Αναμένεται σχετική εγκύκλιος, η οποία σε γενικές γραμμές θα ζητά προτάσεις από τις οργανώσεις για τα πρόσωπα που είναι κατάλληλα ως υποψήφιοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι.
Στην περίπτωση της Καβάλας, δεν υπάρχει κάτι επίσημο, κανείς ενδιαφερόμενος. Μόνο η Δήμητρα Τσανάκα κι αυτή δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, λένε χαρακτηριστικά κομματικά στελέχη.
Συζητείται το ενδεχόμενο υποψήφιος δήμαρχος να είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης, αλλά τώρα όλα αυτά θα σταματήσουν προκειμένου να αρχίσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες. Εκεί φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει ή με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το τοπίο.
Το άλλο σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει στη Νέα Δημοκρατία, είναι εάν θα αλλάξει ή όχι ο τρόπος εκλογής δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.
Στο θέμα αυτό εκτίμηση συγκεκριμένη δεν υπάρχει. Άλλοι λένε ότι ο νόμος θ΄ αλλάξει, άλλοι κατηγορούν τον υπουργό εσωτερικών κ. Μιχελάκη ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτικό για την κυβέρνηση να μην προκαλέσει καμιά αλλαγή στις εκλογές του Μαϊου του 2014.
Για την υπόθεση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Είναι πρόωρο να θεωρηθεί βέβαιο υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Παυλίδη. Υπάρχουν διάφορα ονόματα που ακούγονται. Πάντως η Νέα Δημοκρατία, λένε εκπρόσωποι του κόμματος από την Αθήνα, αποκλείεται να στηρίξει τον Άρη Γιαννακίδη, ενώ είναι απίθανο να στηρίξει στον Δήμο Καβάλας τον Κωστή Σιμιτσή. Επιδιώκει να προχωρήσει μόνη της. Εάν γίνεται με νέα πρόσωπα, κυρίως στη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη. Παράγοντες του κόμματος από την Καβάλα κάνουν ότι μπορούν ώστε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να προέρχεται από το Νομό μας. Για το όνομα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ακούγεται συνεχώς ο Κώστας Αντωνιάδης. Άλλοι πάλι νεοδημοκράτες, λένε ότι ο Κ. Αντωνιάδης θα πρέπει πριν απ΄ όλα εφόσον αποφασίσει να εμπλακεί με τις περιφερειακές εκλογές, να ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της Ν.Δ., για το Δήμο Καβάλας.
Όπως και να έχουν τα πράγματα η Ν.Δ. πιστεύει ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους υποψήφιους της πριν από την περίοδο των εορτών. Αυτό για την περίπτωση της Καβάλας είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς όλα τα δεδομένα είναι περίπου στο μηδέν, την ώρα που ο εν ενεργεία δήμαρχος κι άλλοι υποψήφιοι που ήδη έχουνε δηλώσει το ενδιαφέρον τους, συγκροτούν συνδυασμό, προχωρούν γρήγορα, σε συμφωνίες με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, στοχεύοντας πολλές φορές σε στελέχη ακόμη και της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...