Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οικονομική επιτροπή σε προεκλογικούς ρυθμούς Οικονομική επιτροπή σε προεκλογικούς ρυθμούς

Οικονομική επιτροπή σε προεκλογικούς ρυθμούςΣε προεκλογικούς ρυθμούς κινήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας για την επόμενη χρονιά.
Η μείωση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο Ηλίας Καλανταρίδης, κατηγόρησε τον κ. Σιμιτσή ότι προβαίνει στη μείωση των τελών καθαριότητας για προεκλογικούς λόγους.
Εισήγηση στο θέμα έκανε ο κ. Σιμιτσής. Είπε ότι τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, παρά μόνο μία μικρή συμβολική μείωση των τελών του 2011. Όπως χθες ανακοίνωσε η μείωση των τελών καθαριότητας για το 2014, όσον αφορά την πόλη της Καβάλας θα φτάσει σε ποσοστό 6%. Μικρότερη μείωση θα επωφεληθούν όσοι διαμένουν στην Καρβάλη και το Χαλκερό. Η μείωση είπε ο Κωστής Σιμιτσής γίνεται προς ανακούφιση των νοικοκυριών. Διαπίστωσε ωστόσο ότι επειδή μειώνονται τα έξοδα για τη λειτουργία της καθαριότητας, λόγω της μείωσης των μισθών των δημοτικών υπαλλήλων, η μείωση των τελών καθαριότητας έρχεται φυσιολογικά. Ο κ. Σιμιτσής υποσχέθηκε νέες μικρές μειώσεις στα επόμενα χρόνια, για να πετύχει όπως είπε αναλογική ισότητα στα τέλη καθαριότητας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας.
Οι μισθοί μειώθηκαν 40%., Η μείωση είναι σημαντική, αλλά γίνεται για προεκλογικούς λόγους, απάντησε ο Ηλίας Καλανταρίδης. Η μείωση – συνέχισε – θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα.
Οι τόνοι ανέβηκαν στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας. «Σκεπάζεται τη φωνή μου. Δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε», είπε η Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία άσκησε κριτική στη διαδικασία της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Ο Ηλίας Καλανταρίδης υποστήριξε ότι χρήματα που είχαν σχέση με συγκεκριμένα έργα, μεταφέρονται σε άλλους κωδικούς, για να εξυπηρετήσουν άλλες ανάγκες του προϋπολογισμού.
Ο κ. Σιμιτσής απάντησε ότι αυτό γίνεται επειδή τα συγκεκριμένα έργα δεν πρόκειται να πληρωθούν σε εργολάβους μέχρι το τέλος του έτους.
Αμέσως μετά συζητήθηκε η μηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Από τη συζήτηση μάθαμε ότι ο Δήμος Καβάλας εισέπραξε 257.000 ευρώ, χρέη προηγούμενων ετών, μέσω μιας πολιτικής που άσκησε, που περιελάμβανε ακόμα και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Όπως είπε ο κ. Σιμιτσής επικαλούμενος στοιχεία του λογιστηρίου του Δήμου Καβάλας, τα έσοδα προηγούμενων ετών έφτασαν στο 106% του προϋπολογισμού. Το νούμερο αυτό αμφισβήτησε ο κ. Καλανταρίδης τονίζοντας ότι το ποσοστό είναι 26%.
Μέχρι τώρα πάντως εισπράχθηκε το 67% των τακτικών εσόδων. Η Στέλλα Παπαδοπούλου διαπιστώνοντας ότι υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή προμηθευτών του Δήμου Καβάλας, ζήτησε από τον κ. Σιμιτσή ο Δήμος Καβάλας να είναι πιο εντάξει σε όσους χρωστά χρήματα και ειδικότερα στην τοπική αγορά.
Ο κ. Σιμιτσής συμφώνησε ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να πληρώνει συχνότερα τα χρέη του στην αγορά, είπε πάντως ότι από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που επρόκειτο να πάρει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, από το κράτος, εισέπραξε μόνο 300.000 ευρώ.        ΣΧΟΛΙΟ. Όταν πλησιάζουν  η εκλογές το τε σκέφτονται την αγορά τους Πολίτες ( παραμυθάδες πολίτικη ). Σ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...