Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαία Tablet Βρέθηκαν: Παλαιότερο αναγνώσιμη γραφή στην Ευρώπη




Τα ονόματα και οι αριθμοί γεμίσει το πίσω μέρος (φωτογραφία) του θραύσματος tablet, που βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι (2011) στην Ελλάδα. Φωτογραφία ευγένεια Christian Mundigler

Βρέθηκε σε μια περιοχή συνδέεται με το μύθο, η ελληνική tablet επέζησε μόνο από ατύχημα, λένε οι ειδικοί.

Σήματα σε ένα θραύσμα πήλινη που βρέθηκαν στην Ελλάδα είναι το παλαιότερο γνωστό κατανοητές κείμενο στην Ευρώπη, λέει μια νέα μελέτη.

Θεωρείται "μαγική ή μυστηριώδης" στην εποχή της, η γραφή επιβιώνει μόνο και μόνο επειδή ένας σωρός σκουπιδιών έπιασε φωτιά περίπου 3.500 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Βρέθηκαν σε έναν ελαιώνα σε ό, τι είναι τώρα το χωριό του Ίκλαινα (χάρτης) , η ταμπλέτα δημιουργήθηκε από έναν Έλληνα-μιλώντας γραφέα μυκηναϊκή μεταξύ 1450 και 1350 π.Χ., οι αρχαιολόγοι λένε.

Οι Μυκηναίοι, που θρυλικό εν μέρει από την Ομήρου Ιλιάδα , η οποία μυθιστορηματικά πόλεμο με την Τροία κυριαρχείται-ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδα από το 1600 π.Χ. έως το 1100 π.Χ. (βλ. "ΕίναιTroy αλήθεια; Η αποδεικτικά στοιχεία πίσω Μύθος Movie ". )

Μέχρι τώρα, οι ανασκαφές στην Ίκλαινα έχουν αποδώσει στοιχεία του πρώιμου μυκηναϊκού ανακτόρου, γιγάντια τείχη βεράντα, τοιχογραφίες και ένα εκπληκτικά προηγμένο αποχετευτικό σύστημα, σύμφωνα με σκάβω σκηνοθέτη Michael Κοσμόπουλος .
Αλλά το δισκίο, που βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του πολυετούς σχεδίου, Κοσμόπουλος είπε.
"Σύμφωνα με ό, τι γνωρίζαμε, ότι το tablet δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί», το Πανεπιστήμιο του Missouri-St. Louis αρχαιολόγος είπε National Geographic News.

Πρώτον, μυκηναϊκές πινακίδες δεν είχαν σκεφτεί να έχουν δημιουργηθεί τόσο νωρίς, είπε. Δεύτερον, "μέχρι τώρα δισκία είχαν βρεθεί μόνο σε μια χούφτα των μεγάλων ανακτόρων»-όπως το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο βρέθηκε μεταξύ ερείπια του παλατιού σε αυτό που ήταν η πόλη των Μυκηνών.

Αν και η ιστοσελίδα Ίκλαινα καυχήθηκε ένα ανάκτορο κατά την πρώιμη μυκηναϊκή περίοδο, από τη στιγμή της ταμπλέτας, ο οικισμός είχε μειωθεί σε ένα δορυφόρο της πόλης της Πύλου, έδρας του βασιλιά Νέστορα, ένας βασικός παράγοντας στην Ιλιάδα.
"Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση όπου η αρχαιολογία συναντά τα αρχαία κείμενα και την ελληνική μυθολογία," Κοσμόπουλος είπε σε μια δήλωση.

Διατηρητέα Tablet με το μαγείρεμα

Τα σημάδια στο tablet θραύσμα που είναι περίπου 1 ίντσα (2,5 εκατοστά) ψηλό κατά 1,5 ίντσες (4 εκατοστά) πλάτος-είναι τα πρώτα δείγματα ενός συστήματος γραφής γνωστό ως Γραμμική Β.

Χρησιμοποιείται για μια πολύ αρχαία μορφή της ελληνικής, η Γραμμική Β αποτελείτο από περίπου 87 σημεία, το καθένα αντιπροσωπεύει μια συλλαβή. (Σχετικά: "Νέο επίπεδο της Αρχαίας Ελληνικής Writings Εντοπίστηκε στη μεσαιωνική βιβλίο." )

Οι Μυκηναίοι φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί Γραμμική Β για να καταγράφουν μόνο τα οικονομικά θέματα που ενδιαφέρουν την άρχουσα τάξη. Γι 'αυτό, οι ενδείξεις στο μπροστινό μέρος του Ίκλαινα tablet φαίνεται να σχηματίζουν ένα ρήμα που σχετίζεται με την κατασκευή, λένε οι ερευνητές. Το πίσω μέρος παραθέτει τα ονόματα δίπλα στους αριθμούς-πιθανώς μια λίστα ακινήτων.

Επειδή αυτά τα αρχεία έτειναν να αποθηκεύονται μόνο για ένα ενιαίο φορολογικό έτος, ο πηλός δεν έγινε προς το τελευταίο, είπε ο Κοσμόπουλος, του οποίου η εργασία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το National Geographic Society της Επιτροπής για την έρευνα και την εξερεύνηση . (Η Εταιρεία κατέχει National Geographic News.)

"Τα δισκία δεν ψήθηκαν, μόλις στεγνώσει στον ήλιο και [ήταν], συνεπώς, πολύ εύθραυστο .... Βασικά κάποιος τότε πέταξε το δισκίο μέσα στο φρεάτιο και στη συνέχεια έκαψαν τα σκουπίδια τους», είπε. "Αυτή η φωτιά σκλήρυνε και να διατηρηθεί το δισκίο."


Δεν είναι το παλαιότερο γραφής

Ενώ η Ίκλαινα tablet είναι ένα παράδειγμα από τις πρώτες συστήματος γραφής στην Ευρώπη, άλλη γραφή είναι πολύ μεγαλύτερα, εξήγησε Classics καθηγητής Thomas PALAIMA , ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στο τεύχος Απριλίου του περιοδικούΠρακτικά Η Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία.

Για παράδειγμα, τα γραπτά που βρέθηκαν στην Κίνα, τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο πιστεύεται ότι χρονολογούνται ήδη από το 3.000 π.Χ.

Γραμμική Β να πιστεύεται ότι κατάγεται από τα μεγαλύτερα, ακόμα αποκρυπτογραφηθεί σύστημα γραφής γνωστό ως Γραμμική Α. και αρχαιολόγοι πιστεύουν Γραμμική Α σχετίζεται με το παλαιότερο σύστημα ιερογλυφικό που χρησιμοποιείται από τους αρχαίους Αιγυπτίους.

Μαγικό, Μυστηριώδεις γραφής

Παρόλα αυτά, η Ίκλαινα tablet είναι μια «εξαιρετική ανακάλυψη», δήλωσε ο PALAIMA, ένας εμπειρογνώμονας σε μυκηναϊκές πινακίδες και τη διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας-Όστιν.

Εκτός από την καθαρή της ηλικίας του, το τεχνούργημα θα μπορούσε να προσφέρει ιδέες για το πώς αρχαία ελληνικά βασίλεια οργανώνεται και διοικείται, πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, οι αρχαιολόγοι παλαιότερα θεωρούνταν τέτοιες ταμπλέτες δημιουργήθηκαν και διατηρούνται αποκλειστικά στις μεγάλες πρωτεύουσες, ή «ανακτορικά κέντρα», όπως την Πύλο και τις Μυκήνες.

Βρέθηκε στα ερείπια μιας δεύτερης κατηγορίας της πόλης, η Ίκλαινα tablet θα μπορούσε να δείξει ότι η παιδεία και η γραφειοκρατία κατά την ύστερη μυκηναϊκή περίοδο ήταν λιγότερο συγκεντρωτική από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

PALAIMA πρόσθεσε ότι η ικανότητα να διαβάζουν και να γράφουν ήταν εξαιρετικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου και θεωρείται από τους περισσότερους ανθρώπους ως "μαγική ή μυστηριώδης."

Θα ήταν περίπου 400 έως 600 χρόνια πριν από τη γραπτή λέξη απομυθοποιούνται στην Ελλάδα, όπως το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο προσπέρασε τη Γραμμική Β και τελικά εξελίχθηκε στα 26 γράμματα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σελίδα.


Ker Than για το National Geographic News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...