Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παρά τα κόλπα Ερντογάν, Τούρκοι εισαγγελείς, κατηγορούν τους αντάρτες της Συρίας για τη χρήση χημικών όπλων!!!

ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΣΥΡΙΑ -ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ  — Οι Εισαγγελικές αρχές Τουρκικού δικαστηρίου, απήγγειλαν κατηγορίες εναντίων των ανταρτών της Συρίας, για την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων από αυτούς. Έτσι, για μία ακόμη φορά, ενισχύονται οι φόβοι αυτή την εβδομάδα, ότι το τοξικό αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε από την αντιπολίτευση και όχι από την κυβέρνηση Άσαντ.

  — Ο εισαγγελέας στην τουρκική πόλη Άδανα, έχει εκδώσει ένα κατηγορητήριο 132 σελίδων, υποστηρίζοντας ότι έξι άνδρες της Αλ Κάιντα, που συνδέονται με τις οργανώσεις al-Nusra Front και Ahrar τέφρα-Sham προσπάθησαν να αναζητήσουν τη χημική ουσία, με σκοπό την παραγωγή του παράγοντα διάλυσης του νευρικού συστήματος, το αέριο σαρίν, θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν, μια σειρά από τουρκικά δημοσιεύματα. 
  — Ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση, είναι ο 35-χρονος Συριακής εθνικότητας Hytham Qassap, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ότι «είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης» και «προσπαθούσε να αποκτήσει όπλα για μια τρομοκρατική οργάνωση.» Οι άλλοι 5, είναι όλοι Τούρκοι υπήκοοι, που είχαν αναλάβει την «προσπάθεια να αποκτήσουν όπλα για μια τρομοκρατική οργάνωση.»
  — Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Qassap προσπάθησε να στήσει ένα δίκτυο στην Τουρκία, προκειμένου να λάβει χημικές ύλες για λογαριασμό των Ταξιαρχιών al-Nusra Front και Ahrar al-Sham (των ανταρτών). Επικαλούμενη τα τηλεφωνήματα που γίνονταν από την εγκληματική ομάδα, η δίωξη πιστεύει ότι είχαν παραγγείλει τουλάχιστον δέκα τόνους χημικών ουσιών, σύμφωνα με εκθέσεις του Al-Alam των Network News. 
  — Η εισαγγελία απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι οι ύποπτοι δεν γνώριζαν ότι διαπράττουν παρανομία. «Ο ισχυρισμός ότι οι ύποπτοι δεν γνωρίζουν σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής του αερίου νεύρων σαρίν, από τις χημικές ουσίες που προσπάθησαν να αγοράσουν δεν είναι αληθής, καθότι η ίδρυση της παράνομης συμμορίας πιστοποιεί ότι είχαν γνώση,» ανέφερε το έγγραφο.
— Εν τω μεταξύ, οι έξι ύποπτοι έχουν δηλώσει αθώοι. «Οι ύποπτοι έχουν δηλώσει αθώοι λέγοντας ότι δεν γνώριζαν ότι τα υλικά που είχαν προσπαθήσει να προμηθευτούν, θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να κατασκευάσουν το αέριο σαρίν. Οι ύποπτοι έχουν δώσει πολλές αντικρουόμενες και ασυνάρτητες καταθέσεις, περιγράφοντας τα γεγονότα σχετικά με το θέμα αυτό,» λέει το κατηγορητήριο.
Εάν καταδικαστούν, ο Qassab αντιμετωπίζει 25 χρόνια ποινή φυλάκισης, ενώ οι συνεργοί του αντιμετωπίζουν ποινή 15 χρόνια φυλάκισης. 

  — Οι έξι άνδρες ήταν ένα μέρος μιας ομάδας 11 ατόμων, που συνελήφθησαν στο κρυσφύγετό τους στα Άδανα, στις 23 Μαΐου του 2013.
Η σύλληψή τους ήρθε περίπου μετά από την επιτήρηση τους, από την τουρκική αστυνομία, καθώς διαπίστωναν ότι συμβουλεύονταν τους τζιχαντιστές της Συρίας και προσπαθούσαν να αποκτήσουν  χημικές ουσίες στρατιωτικών προδιαγραφών. Πέντε από τους κρατούμενους απελευθερώθηκαν από την επιτήρηση, μετά από τους τελικούς ελέγχους της ανάκρισης.
— Το επεισόδιο αυτό, επιβεβαιώνει τη στάση του Πούτιν στη διεθνή σκακιέρα, που επέμενε ότι τα χημικά χρησιμοποιήθηκαν από τους αντάρτες.
Επίσης, ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών  σχετικά με τη Συρία, για την επίθεση με χημικά τον Μάρτιο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση του σαρίν από τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, όπως είχε κατηγορηθεί μέχρι στιγμής. Η επικεφαλής της έρευνας, Carla Del Ponte, έκανε υπαινιγμό ότι ήταν οι αντάρτες που χρησιμοποίησαν τα χημικά όπλα…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...