Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Σταθάκης περί μικρομεσαίων

Γιώργος Σταθάκης περί μικρομεσαίωνΣυνέντευξη τύπου δοθηκε  το μεσημέρι στο «Στέκι της Νέας Πόλης». Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας υποδέχτηκε στο χώρο του, το βουλευτή Χανίων, του κόμματος, Γιώργο Σταθάκη, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης.
Ήταν μία πρόγευση, για την εκδήλωση που έγινε αργά χθες βράδυ, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προτάσεις, του κόμματος για τους μικρομεσαίους.

Στη συνέντευξη τύπου χθες ο Γ. Σταθάκης μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών που φέρουν τη λιτότητα. Προτείνει ανάπτυξη στηριγμένη στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Η κρυφή ατζέντα του μνημονίου χρεοκόπησε. Χρειάζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κι αμοιβής. Διακόσιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν. Οι υπόλοιπες δοκιμάζονται. Ταλαιπωρούνται από μία πρωτόγνωρη κρίση ρευστότητας. Εμείς έχουμε το πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το Γ. Σταθάκη, ειδικότερα για το θέμα του 12%, την επιδότηση εργασίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αυτός απάντησε ότι δε γνωρίζει το θέμα στη λεπτομέρειά του, έτσι ανέλαβαν ν΄ απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Ηλίας Ιωαννίδης και ο Κώστας Μορφίδης.
Ο κ. Ιωαννίδης θύμισε ότι με παλαιότερες παρεμβάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας υποστήριξε ότι η επιδότηση εργασίας πρέπει να έχει ενιαίο, ίδιο ποσοστό σε κάθε νομό για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μπροστά όμως σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, είπε ο Η. Ιωαννίδης, η επιδότηση εργασίας είναι δώρο άδωρο.
Ο Κ. Μορφίδης συμπλήρωσε ότι όπως λειτουργεί σήμερα το μέτρο, είναι μέτρο ευκαιριακό.
Σε άλλη ερώτηση προς τον κ. Σταθάκη για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), αυτός είπε ότι πρέπει μέσα από τη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης να εξασφαλισθεί, όχι μόνο αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και των κόκκινων ταμείων στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...