Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

3ec0fdc1288e4acc.jpg
Λόγω της επιστροφής των Τούρκων μεταναστών στους τόπους κατοικίας τους σε χώρες της Ευρώπης.
Mε αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο των Κήπων λόγω της αυξημένης κίνησης, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει τις ευθύνες "στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης". Λόγω της επιστροφής των Τούρκων μεταναστών στους τόπους κατοικίας τους σε χώρες της Ευρώπης, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αλλά και να αγανακτούν οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων.


Η Ένωση επισημαίνει ότι πολλές φορές είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για ταπροβλήματα που πολλαπλασιάζονται ιδίως τους θερινούς μήνες και τις περιόδους των θρησκευτικών και λοιπών εορτών και επετείων. "Δυστυχώς παρ' όλες τις επισημάνσεις , καταγγελίες και αποστολή υπομνημάτων μας κατά καιρούς, προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, το πρόβλημα εξακολουθεί και υφίσταται", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συνέπειες της μη λήψης μέτρων δεν περιορίζεται όμως μόνο στην πολύωρη παραμονή των ταξιδιωτών σε αφόρητες καιρικές συνθήκες αλλά αγγίζουν και το προσωπικό, το οποίο καταπονείται κι έτσι αυξάνεται η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που θα επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες αλλά και πιθανά προβλήματα στην ασφάλεια της Χώρας, καθώς και αρνητική εικόνα της στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "όλα αυτά τα χρόνια με πρωτοβουλίες της η τοπική φυσική ηγεσία προσπαθεί να ελαφρύνει το πρόβλημα , κάτι το οποίο όμως είναι αδύνατο, διότι οι ευθύνες ανάγονται σε υψηλότερα επίπεδα διοίκησης". Μάλιστα ηΣυνδικαλιστική Ένωση καταθέτει και τις προτάσεις της ως προς την διευθέτηση του ζητήματος και την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον και είναι οι εξής:

1) Διευθέτηση του χωροταξικού με την επέκταση ή τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δίνουν τη δυνατότητα ταυτόχρονα για έλεγχο περισσότερων ατόμων και οχημάτων (περισσότεροι διάδρομοι ελέγχων ανά κατηγορία οχημάτων).

2) Αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό , καθώς και αύξηση των τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σημείο.

"Εάν δεν συμβούν και τα δύο που αναφέρουμε παραπάνω και μάλιστα ταυτόχρονα, λύση στο πρόβλημα δεν θα υπάρξει και θα φτάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ίδιο πρόβλημα και το όποιο όψιμο ενδιαφέρον των υπεύθυνων θα πέφτει στο κενό.

Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και στη Τουρκική πλευρά, τα οποία με τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταφέρονται στην Ελληνική πλευρά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...