Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

AJC: Χρυσή Αυγή θέτει σε κίνδυνο Ελλάδα

DavidHarris01-25september2013

25 του Σεπτεμβρίου 2013 - Νέα Υόρκη - Χρυσή Αυγή, η ελληνική νεο-ναζιστικό πολιτικό κόμμα, έχει απειλήσει εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα σε ένα online άρθρο που AJC απόψεις ως μια άλλη ανησυχητική ένδειξη για τους κινδύνους που ενέχει το κόμμα στην ελληνική κοινωνία.

"Η Χρυσή Αυγή είναι μια σαφής και παρούσα απειλή προς την Ελλάδα", δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC David Harris. "Αυτό δεν θα πρέπει να είναι σε καμία αμφιβολία."

Η τελευταία απειλή Χρυσή Αυγή έρχεται καθώς το κόμμα, το οποίο κατέχει 18 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει τεθεί υπό έλεγχο μετά τη δολοφονία ενός δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή, Παύλος Φύσσας. Η Χρυσή Αυγή μέλος έχει συλληφθεί για το έγκλημα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει επίσης μια έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη της αστυνομικής δύναμης της χώρας, συμμετέχει ενεργά με το κόμμα.

Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του κόμματος κατηγόρησε το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα (ΚΙΣ) της «ενορχηστρώνοντας την πρόσφατη αντι-εθνικιστική υστερία» κατά της Χρυσής Αυγής. "Καλούμε KIS να μην εμπλακούν στα ελληνικά πράγματα," Χρυσής Αυγής δήλωσε.

"Φανταστείτε την απόλυτη θράσος αυτού του εξτρεμιστικού κόμματος λέγοντας άλλους Έλληνες που δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή, δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει το μυαλό τους," Harris πρόσθεσε. "Η εβραϊκή κοινότητα δεν θα σιγήσει ή εκφοβισμό."

Η Χρυσή Αυγή απειλή ήρθε ως αντίδραση στην απελευθέρωση KIS τύπου που κάλεσε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν εν παρόδω "ισχυρή και αποτελεσματική νομοθεσία που θα την καταπολέμηση του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού». Kis, επίσης, έκκληση για νομοθετική δράση για την απαγόρευση των πολιτικών κομμάτων που την προώθηση της ναζιστικής ιδεολογίας.

Προτεινόμενη αντιρατσιστικό νομοθεσία έχει υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο εδώ και μήνες, και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαράς έχει ορκιστεί να πιέζει για την έκδοσή της.

Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αντιμετώπιση της AJC Παγκόσμιο Φόρουμ στην Ουάσιγκτον, DC, τον Ιούνιο, είπε: «Κανείς δεν θα πρέπει ποτέ να πιστεύουν ότι η χώρα, που γέννησε τη δημοκρατία και το σεβασμό για τον άνθρωπο, η οποία έχει γίνει το καλύτερο παράδειγμα της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό, θα μπορούσε ποτέ να ανεχθεί και να επιτρέψει την αναβίωση του μίσους και του ρατσισμού ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...