Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Σλοβενία 65-73

Αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 73-65 από την οικοδέσποινα Σλοβενία στη Λουμπλιάνα και ψάχνει ένα πολύ δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα προημιτελικά. Σχολίασε ο Τάσος Μαγουλάς. ΑΠΟΣΤΟΛΗ στη Λουμπλιάνα: Ρήγας Δάρδαλης.

Ετσι κρίθηκε
Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την Εθνική ομάδα αφού οι Σλοβένοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους. Και όταν λέμε πλήρως, το εννοούμε. Διότι ο Γκόραν Ντράγκιτς πήρε από την αρχή φωτιά με 11 σερί πόντους και το τέμπο του αγώνα εξελίχθηκε σε ραν εν γκαν, το αντίθετο δηλαδή από ότι ήθελε ο Τρινκιέρι.
Σαν να μην έφτανε αυτό υπήρχε και μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Η Σλοβενία ​​ανανέωνε συνεχώς επιθέσεις και αποκτούσε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες ακόμα και όταν η Εθνική επέλεξε τη ζώνη για να αμυνθεί.Ετσι, χωρίς λύσεις στην επίθεση και με τον Σπανούλη καλά κλεισμένο, η διαφορά πήρε από νωρίς την ανιούσα (8-19, 13-26, 22-39) και η Εθνική στριμώχθηκε στα σχοινιά.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι Σλοβένοι ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (30-53) ενώ ο Ζήσης φορτώθηκε με 4 φάουλ και ο Παπανικολάου γύρισε το αριστερό του πόδι σε ντράιβ. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι το χάντικαπ ανέβηκε στους 26 (34-60) η Εθνική βρήκε δυνάμεις για να επιστρέψει, τρόπο τινά, στο παιχνίδι με σερί στο τέλος του δεκαλέπτου (46-62).
Εστω και αργά, η Ελλάδα πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι.Ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του στην επίθεση και με δικές του ενέργειες (αλλά και την πολύ καλή άμυνα) η διαφορά έπεσε στους 9 στο 35 '(55-64). Η υπερπροσπάθεια όμως να καλυφθεί το μεγάλο χάντικαπ έφερε μεγάλη κούραση και λάθη σε πολύ κρίσιμο σημείο σε δύο συνεχόμενες κατοχές από τους Σπανούλη και Ζήση, γεγονός που έδωσε ανάσα στους Σλοβένους (56-68).
Με τη βολή του Ζήση έγινε το 60-68, στη συνέχεια ο Μπουρούσης έκανε το 62-68 από κάρφωμα του Καϊμακόγλου ο οποίος όμως έχασε το σουτ του ματς και απώλεσε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στους τρεις κόντρα στους Σλοβένους που έβλεπαν μπροστά τους τα φαντάσματα της Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι όμως τελικά σώθηκαν αφού έβαλαν τις βολές και είδαν τους διεθνείς να αστοχούν σε όλα τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν στο τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...