Στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνελεύσεως που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο η διοίκηση του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» είχε αποφασιστεί να παραιτηθεί και η συνέλευση να απευθυνθεί στο πρωτοδικείο προκειμένου να διορισθεί ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο. Η κατάθεση της αιτήσεως στο πρωτοδικείο ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε διότι απαιτούνταν η υπηρεσίες δικηγόρου και η καταβολή ποσού 700 ευρώ. Κατόπιν τούτου, τα αναπληρωματικά μέλη της προηγούμενης διοικήσεως ανέλαβαν αυτόβουλα καθήκοντα και μάλιστα προετοιμάζονται ώστε τη Δευτέρα να θέσουν το ίδρυμα σε λειτουργία.
Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα της προέδρου Λίτσας Γιαννίση: «Αυτή η κίνηση δε συνάδει με τη νομιμότητα. Χρέη προέδρου ανέλαβε ο κ. Πεταλωτής, χρέη αντιπροέδρου ο Τσουλής Αφεντούλης, ενώ συμμετέχει και ο Σταύρος Βικτωρίου που είναι σύζυγος εργαζόμενης στο ίδρυμα. Οι προαναφερόμενοι πήγαν στο ίδρυμα, κάλεσαν την εργαζόμενη που κρατούσε τα κλειδιά και της εξήγησαν ότι η Αγία Μαρίνα θα αρχίσει να λειτουργεί.
Ο κ. Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει προεδρικά καθήκοντα και ότι θα καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ιδρύματος με δικά του χρήματα. Μάλιστα με κάλεσε προκειμένου να του παραδώσω τη σφραγίδα του ιδρύματος και όταν ρώτησαν εάν εκδόθηκε απόφαση διορισμού προσωρινής διοικήσεως από το πρωτοδικείο, μου απάντησε αρνητικά. Τότε διευκρίνισα ότι δε νομιμοποιούμαι να του παραδώσω οτιδήποτε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Προφανώς ο κ. Πεταλωτής δε γνώριζε και κάποιοι εσφαλμένα του είπαν ότι ως αναπληρωματικά μέλη της διοικήσεως είχαν το νομικό δικαίωμα να αναλάβουν καθήκοντα. Όλοι ωστόσο οι δικηγόροι τους οποίους εκείνοι κι εμείς συμβουλευθήκαμε, υποστήριξαν το αντίθετο. Σήμερα το ίδρυμα δεν έχει διοίκηση αφού εμείς έχουμε ήδη παραιτηθεί εγγράφως την επομένη της γενικής συνελεύσεως. Εκείνο που θα έπρεπε να ακολουθήσει ήταν ο ορισμός της προσωρινής διοικήσεως από το πρωτοδικείο ώστε να ορισθεί άμεσα η ημερομηνία των επόμενων εκλογών».
Η Λίτσα Γιαννίση μας εξήγησε ότι σήμερα το ίδρυμα δε λειτουργεί αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων ανέλαβαν καθήκοντα, τη Δευτέρα η Αγία Μαρίνα θα τεθεί σε λειτουργία χωρίς να έχει διευκρινιστεί το καθεστώς υπό το οποίο θα συμβεί αυτό και με μία διοίκηση που δεν έχει ορισθεί σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Η παραίτηση της προηγούμενης διοικήσεως είχε γίνει απαιτητή από τα τρία προαναφερόμενα πρόσωπα, κίνηση όμως που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από κάποιον δικηγόρο και όχι από οποιονδήποτε πολίτη.
«Η κίνηση απαιτούσε την καταβολή 700 ευρώ. Η παραίτηση ζητήθηκε από τρία άτομα τα οποία και παρέσυραν τη γενική συνέλευση δημιουργώντας κλίμα. Εάν δεν ήταν τόσο έντονες οι συνθήκες θα μπορούσε η γενική συνέλευση να είχε αποφασίσει τον ορισμό ημερομηνίας για τη διενέργεια εκλογών και την ανάδειξη νέας διοικήσεως. Έτσι θα τελείωναν όλα και δε θα προέκυπτε πρόβλημα», επεσήμανε η κ. Γιαννίση.
Ο κ. Πεταλωτής από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θέλει να δαπανήσει χρηματικό ποσό ως δωρεά για την κάλυψη του ιδρύματος. Σε συνάντησή του με το προσωπικό του ιδρύματος ο κ. Πεταλωτής προχώρησε σε διαφορετικές ανακοινώσεις, στις οποίες η κ. Γιαννίση δε θέλησε να εμπλακεί. Πρότεινε δηλαδή στους εργαζόμενους να απολυθούν ώστε να λάβουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και παράλληλα να συνεχίσουν να δουλεύουν προκειμένου εκείνος να συμπληρώνει με κάποιο ποσό το επίδομα ανεργίας. Η κ. Γιαννίση ύστερα από την παραίτησή της δεν απευθύνθηκε στο πρωτοδικείο για το διορισμό προσωρινής διοικήσεως, κάτι που επίσης δεν έπραξαν και τα άλλα τρία άτομα, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεσολαβήσει τα επιβαλλόμενα και έτσι το ίδρυμα να μη διαθέτει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis