Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ενεργειακή Αιγαίου: «Είμαστε έτοιμοι»


oil225
Μετά και την επικύρωση των σχετικών συμβάσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τη διεξαγωγή ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο (Δυτική Ελλάδα), η Energean Oil & Gas δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην εξερεύνηση και ανάπτυξη νέων πεδίων.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, η ανάπτυξη πετρελαϊκών πεδίων θα στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας προς τα ξένα ΜΜΕ, στα Ιωάννινα, η Energean κατέχει μερίδιο της τάξης του 80%, με την καναδική Petra Petroleum κατέχει το υπόλοιπο 20%. Η Energean θα αναλάβει το ρόλο του διαχειριστή.
Στο Κατάκολο, η ελληνική πετρελαϊκή κατέχει μερίδιο της τάξης του 60%, με την βρετανική Trajan Oil & Gas να κατέχει το υπόλοιπο 40%. Και εκεί, η Energean θα αναλάβει το ρόλο διαχειριστή.
Σχολιάζοντας την κύρωση των συμβάσεων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας δήλωσε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «η επικύρωση των συμβάσεων για τα Ιωάννινα και το Κατάκολο εγκαινιάζει εκ νέου τον ελληνικό τομέα εξερεύνησης υδρογονανθράκων. Η Energean έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το γεγονός, καθώς έχουμε ξαναζωντανέψει την παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο, επενδύοντας πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το 2007. Η Energean είναι έτοιμη να ερευνήσει και να αναπτύξει νέα blocks, σε συμμόρφωση πάντα με τα αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, τα οποία θα στηρίξουν τελικά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». (Πηγή Energy.press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...