Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Αρχαίο DNA αποκαλύπτει ένα 50.000-Year-Old Secret και Re-Γράφει Ιστορία της Αυστραλίας

MessageToEagle.com - Με τη μελέτη αρχαίου DNA μπορούμε να πάρετε μια καλή γεύση από το μακρινό παρελθόν και να μάθουν για τους προγόνους μας. Οι επιστήμονες έχουν τώρα εξετάζεται το DNA σε δείγματα τριχών που συλλέγονται από Αβορίγινες άνθρωποι σε όλη την Αυστραλία και τα αποτελέσματα πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που ξαναγράφει την ιστορία της Αυστραλίας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας Κέντρο Αδελαΐδας για το Αρχαίο DNA (ACAD) σε συνεργασία με το Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας έχουν τώρα παρουσιάζονται τα πρώτα αποτελέσματα από την κληρονομιά του έργου των Αβοριγίνων.



Με την ανάλυση του μιτοχονδριακού DNA από 111 δείγματα μαλλιών από Αβορίγινες όλη τη χώρα κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της μητέρας τους προγόνους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η σύγχρονη Αυτόχθονες Αυστραλοί είναι οι απόγονοι ενός μόνο ιδρυτικό πληθυσμό που έφτασε στην Αυστραλία πριν από 50.000 χρόνια, ενώ η Αυστραλία ήταν ακόμα συνδεδεμένη με τη Νέα Γουινέα. Πληθυσμοί στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα - μέσα σε 1500-2000 χρόνια - γύρω από τα ανατολικά και τα δυτικά παράλια της Αυστραλίας, συνάντηση κάπου στη Νότια Αυστραλία.

«Περιέργως, φαίνεται ότι από όλο αυτό το διάστημα τα βασικά μοτίβα πληθυσμού συνεχίστηκε για τα επόμενα 50 χιλιάδες χρόνια -showing ότι οι κοινότητες έχουν παραμείνει σε διακριτές γεωγραφικές περιοχές», λέει ο επικεφαλής του προγράμματος καθηγητής Alan Cooper, Διευθυντής της ACAD, Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

"Αυτό είναι σε αντίθεση με τους ανθρώπους οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και παρέχει συναρπαστικό υποστήριξη για την αξιοσημείωτη Ιθαγενών πολιτιστική σύνδεση με τη χώρα.

Ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα οδηγεί σε ένα ξαναγράψιμο της ιστορίας κείμενα της Αυστραλίας να περιλαμβάνει λεπτομερείς Αβοριγίνων ιστορία και το τι σημαίνει να έχουν στη γη τους 50.000 χρόνια - αυτό είναι περίπου 10 φορές όσο το σύνολο της ευρωπαϊκής ιστορίας είμαστε συνήθως διδάσκονται . "

Βραχοσκεπή στο Bathurst Head (Thartali) σε Eastern Cape York Peninsula, καταλαμβάνεται από την αποστολή κατά τη διάρκεια των εργασιών πεδίου. Στη φωτογραφία: Norman Tindale και τοπική Ιθαγενών ομάδα. Credit: Herbert Hale. Φεβρουάριος 1927.

«Αβορίγινες έχουν πάντα γνωστό ότι έχουμε στη γη μας από την αρχή της εποχής μας», λέει ο Kaurna Πρεσβύτερος κ Lewis O'Brien, ο οποίος είναι ένας από τους αρχικούς δωρητές τα μαλλιά και έχει στη συμβουλευτική ομάδα για την μελέτη.

Χάρτης των σταθμών τομέα επισκέφθηκαν από το 1921 έως 1965Map δείχνει τις τοποθεσίες όπου επισκέφθηκε η σειρά του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανθρωπολογική έρευνα αποστολές. Credit: Νότιας Αυστραλίας Μουσείο Αρχεία Norman Tindale Συλλογή

"Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε την επιστήμη δείχνουν ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει βοηθήσει εκείνους του λαού μας από τα κλεμμένα Γενιάς και άλλους για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. "

«Ανοικοδόμηση της γενετικής ιστορίας των Αβοριγίνων της Αυστραλίας είναι πολύ περίπλοκη λόγω των προηγούμενων κυβερνητικών πολιτικών της αναγκαστικής μετεγκατάστασης του πληθυσμού και την απομάκρυνση των παιδιών που έχουν διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος της φυσικής σύνδεσης μεταξύ των ομάδων και της γεωγραφίας στην Αυστραλία και σήμερα», λέει ο Δρ Wolfgang Haak, πρώην στο ACAD και τώρα στο Ινστιτούτο Max Planck για την Επιστήμη της ανθρώπινης ιστορίας στη Γερμανία.

MessageToEagle.com










Read more: http://www.messagetoeagle.com/ancient-dna-reveals-50000-year-old-secret-re-writes-history-australia/#ixzz4b92Pwx00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...