Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Άσκηση Εφέδρων-Εθνοφυλάκων σε Θάσο-Σαμοθράκη

Την παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, την ώρα που το ΤΣΕΣΜΕ κάνει έρευνες στην περιοχή


Προγραμματισμένη άσκηση Εθνοφυλάκων και Εφέδρων σε Σαμοθράκη και Θάσο παρακολούθησαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, την ώρα που το ερευνητικό ΤΣΕΣΜΕ ξεκινά έρευνες στην περιοχή.

Η Τουρκία εξέδωσε την Κυριακή νέα NAVTEX προαναγγέλοντας έρευνες από το ΤΣΕΣΜΕ στην περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης.

Η νέα αυτή NAVTEX έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητάς του στην περιοχή, όπου έκανε έρευνες κάτω από το Άγιον Όρος και μέχρι τα ανοιχτά της Λήμνου.

Η NAVTEX με αριθμό 298/17 αναφέρει ερευνητική δραστηριότητα του ΤΣΕΣΜΕ από σήμερα μέχρι και τις 17 Μαρτίου, σε διεθνή ύδατα. Ωστόσο η ανακοίνωση της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας είναι παράνομη, καθώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα από τον διεθνή υδρογραφικό οργανισμό IMO να ανακοινώνει ο,τιδήποτε στην περιοχή του Αιγαίου, την αμροδιότητα της οποίας έχει η Ελλάδα.

Ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ μεταβαίνουν σήμερα στην Σαμοθράκη για να παρακολουθήσουν προγραμματισμένη άσκηση από Εθνοφύλακες και έφεδρους.

Άλλωστε, από το ελικόπτερο που μετέβησαν στη Σαμοθράκη, είχαν την ευκαιρία να ρίξουν και μια ματιά δια γυμνού οφθαλμού στο ΤΣΕΣΜΕ.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα θέλει να δώσει έμφαση στην άσκηση, μεταφέροντας ταυτόχρονα μήνυμα στην Άγκυρα ότι είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε το έδαφός μας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Ιωάννα Ηλιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...