Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Δελτίο τοπικών ειδήσεων από την ΕΡΤ Καβάλας


Καβάλα: Επίσκεψη Π. Σκουρλέτη
«Ξεκινήσαμε μια δύσκολη πορεία, οδηγηθήκαμε σε εξαναγκαστικό συμβιβασμό, σε μια συμφωνία που δεν εμπεριέχει τη δική μας επιλογή αλλά έπρεπε να την υπογράψουμε γιατί οι υπόλοιπες επιλογές ήταν καταστροφικές» ανέφερε από την Καβάλα, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε ομιλία του για τα δύο χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παλεύει να δημιουργήσει τους όρους για να απεμπλακεί από την πολιτική αυτή, με κοινωνική ευαισθησία, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχτισαν μια χώρα στον αέρα με σκοπό να αναπαράγουν τη δικιά τους εξουσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην Καβάλα συναντήθηκε με τους δημάρχους του νομού, καθώς και με συμβασιούχους του δήμου που παραμένουν απλήρωτοι, αφού δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμής τους. Επίσης, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τους απολυμένους της ΒΦΛ αλλά και τους πολίτες που ζητούν αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΠ.

Χθες το πρωί, από το Παρανέστι Δράμας, ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 85 νησιωτικών και ορεινών δήμων για το 2017 με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων αυτών του Κ.Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Μύκης και Σαμοθράκης.

Αν.Μακεδονία: Νέοι Αντιπεριφερειάρχες
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους. Στην Ανατολική Μακεδονία ο, πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ορίστηκε ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Χρήστος Λιθηρόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών.

Καβάλα: Απεργία πρακτόρων ΟΠΑΠ
Προειδοποιητική σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πεμπτη και την Παρασκευή οι πράκτορες ΠΡΟΠΟ και της Καβάλας, κλείνοντας τα καταστήματά τους. Οι πράκτορες αρνούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις πρακτόρευσης καθώς με αυτές υποστηρίζου ότι υποδουλώνονται οικονομικά στην ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και ότι χάνουν όλα τα δικαιώματα τους.

Καβάλα: Ξενάγηση σπουδαστών στα Πετρέλαια
Τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης Καβάλας η Energean Oil & Gas. Πρόκειται για περίπου 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες σχετικά με το πρακτικό αντικείμενο του μεταπτυχιακού, δηλαδή τις θαλάσσιες κατασκευές εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Καβάλα: Εκδήλωση για τις γυναίκες
Εκδήλωση με τον τίτλο «Γυναίκα, το μισό του ουρανού» οργανώνει, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Καβάλας σήμερα (Τετάρτη) στις 6.30’ το απόγευμα στο OSCAR, σε συνεργασία με την επιτροπή ισότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών.
Περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «1.000 φορές καληνύχτα», με τη Ζιλιέτ Μπινός, ενώ θ’ ακολουθήσει και συζήτηση με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

Καβάλα: Συμμετοχή σε εκδήλωση
Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά στην πανελλήνια δράση καθαρισμού «Let’s do it Greece» την Κυριακή 2 Απριλίου, με ώρα έναρξης τις 10 το πρωί. Στη δράση αυτή, θα συμμετάσχουν πανελλαδικά, περισσότεροι από 100.000 εθελοντές από 3.000 ομάδες, σε πάνω από 1.000 σημεία δράσης.

Καβάλα: Επιδείνωση του καιρού
Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...