Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΑΝΟΙΓΟΥΝ “ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Βόμβα στα θεμέλια της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας βάζει η Κυβέρνηση με τις προτάσεις Δημόσιας διαβούλευσης για την σχεδιαζόμενη ανεθεώρηση του Συντάγματος

Βόμβα στα θεμέλια της σχέσης του Κράτους με την Εκκλησία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τις προτάσεις που καταθέτει για δημόσια διαβούλευση για τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το ερωτηματολόγιο -με έντονο άρωμα αποχριστιανισμού-, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν μέσω της ιστοσελίδας syntagma-dialogos.gov. gr όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση, ανοίγει ακόμη και το θέμα της επικρατούσας θρησκείας, την οποία το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει ως τη «θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

«Το Σύνταγμα θα πρέπει να ορίζει την επικρατούσα θρησκεία;» είναι ένα από τα ζητήματα που βάζει η κυβέρνηση στην αναθεώρηση, χωρίς ποτέ αυτό να έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο και χωρίς ποτέ φυσικά να έχει θέσει κανείς υπό αμφισβήτηση ποια είναι η επικρατούσα θρησκεία στον τόπο μας.

Με τρόπο εξίσου «πονηρό» ζητά από τους πολίτες να απαντήσουν σε ποιον πρέπει να ανήκουν «η διδασκαλία και η γλώσσα των κειμένων θρησκευτικού περιεχομένου» και ποιος πρέπει να ασκεί τον «οικονομικό έλεγχο και τις οικονομικές υποχρεώσεις όλων των αναγνωρισμένων θρησκευτικών δογμάτων».

Παράλληλα, θέτει και θέμα θρησκευτικού/πολιτικού όρκου, ανοίγοντας έτσι ένα συνολικό πεδίο αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, που είναι άγνωστο ακόμη πώς θα αντιδράσει στις κυβερνητικές αυτές μεθοδεύσεις.

Η γκάμα των πεδίων προς αναθεώρηση είναι ευρεία και ενδεικτική των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου:

Οι αρμοδιότητες και ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα ζητήματα που θα τίθενται σε δημοψήφισμα, η χρηματοδότηση των κομμάτων, η ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών, η επιλογή των ανώτατων δικαστών, η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το δικαίωμα στην απεργία, ο δημόσιος χαρακτήρας του ρεύματος και του νερού κά.

Σημείωση Ε.Θ.

Μην εκπλαγείτε εάν προκύψει και Δημοψήφισμα, αντί για εκλογές το προσεχές διάστημα.

Η πολιτική της… σουπιάς που ρίχνει μελάνι για να γλυτώσει, εξακολουθεί να εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση.

Όμως υπάρχει και το ερώτημα:

Τί θα πράξει το χριστεπώνυμον πλήρωμα της εκκλησίας μας;

Θα υπάρξουν αντιδράσεις;

Σ.Κ. elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...