Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Με ψέμματα ανέβηκε με ψέμματα θα φύγει

Ο Αλέξης Τσίπρας ομιλεί για …“έντιμο συμβιβασμό” συνεχίζοντας την ψευδολογία έναντι των Ελλήνων – Μόνο που τώρα έρχεται η πτώση


Η κυβέρνηση πέτυχε έναν ακόμα έντιμο συμβιβασμό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.



Έντιμο συμβιβασμό είχε πετύχει τόσο τον Ιούλιο του 2015 οπότε και φορτωθήκαμε το τρίτο Mνημόνιο όσο και πέρσι τον Μάιο -στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης- οπότε και φορτωθήκαμε πρόσθετα μέτρα πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν οι συμβιβασμοί για τους οποίους πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός ήταν… ανέντιμοι.

Το κύριο πρόβλημα για την κοινωνία είναι η υπερ-φορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, η οποία σε συνδυασμό με την παγωμένη πραγματική οικονομία αφαιρεί διαρκώς εισοδήματα, χτυπώντας κυρίως τους πιο ευάλωτους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φύγει από το Μαξίμου… νύχτα και η Ιστορία θα τον κατατάξει στον πλέον αποτυχημένο πρωθυπουργό.

Για αυτή την κατάντια, όμως, δεν θα ευθύνονται τα σκληρά μέτρα, αλλά τα ασύστολα ψεύδη, που με τεράστιο θράσος προπαγανδίζει εδώ και τόσα χρόνια.

Η κατάληξη είναι απόλυτα λογική. Το λέει και ο λαός πως το ένα ψέμα φέρνει το άλλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, διενεργώντας τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση της κοινωνίας στη Μεταπολίτευση.

Είπε ψέματα πως θα καταργήσει το Μνημόνιο, θα εξαφανίσει τον ΕΝΦΙΑ, θα ξαναδώσει τη 13η σύνταξη, θα αυξήσει τους μισθούς, πως δεν θα βάλει άλλους φόρους και ότι δεν θα δεχθεί να υλοποιηθεί ούτε μια αποκρατικοποίηση.

Τζόγαρε τη χώρα με «παίκτη» το μεγαλύτερο τσαρλατάνο οικονομολόγο όλων των εποχών και απέτυχε παταγωδώς.

Για να καλύψει όλα τα προηγούμενα ψέματα, εφηύρε ένα ακόμα μεγαλύτερο ψέμα, το δημοψήφισμα.

Εκμεταλλεύθηκε τη μνημονιακή απόγνωση και οργή και στη συνέχεια πέταξε στα σκουπίδια τις ψήφους του 62% των πολιτών, εφάρμοσε το «ναι» υποστηρίζοντας πως το «όχι» έσωσε τη χώρα.

ΧΩΡΙΣ καμία ενοχή συνέχισε την ψευδολογία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, οπότε και δεσμεύθηκε πως θα εφαρμοστεί η συμφωνία κατά γράμμα και ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Τον περασμένο Μάιο έκρυψε τις απίστευτες νέες φορο-επιβαρύνσεις και δήλωσε πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και μάλιστα θα επιτύχει θηριώδη ανάκαμψη.

Κι όμως συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και τώρα. Επιμένει στο ψευδοαφήγημα του τέλους της λιτότητας, όταν είναι γνωστό σε όλους πως το πακέτο συμφωνίας περιλαμβάνει μείωση αφορολόγητου και κύριων συντάξεων.

Στο βίο κάθε κυβέρνησης υπάρχει ένα σημείο καμπής, πέρα από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου το έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό.

Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του θεωρούν ότι αν δημιουργήσουν ένα «υπερ-όπλο ψεύδους» θα φρενάρουν την κατάρρευσή τους. Ετσι ζούμε την απόλυτα παρανοϊκή προπαγάνδα.

Ο Σπίρτζης τάζει όχι μόνο 13η αλλά και 14η σύνταξη, ο Κατρούγκαλος και ο Πετρόπουλος πανηγυρίζουν για συντάξεις και εισφορές, ο Μηταφίδης ξαναλέει το παραμύθι της Βενεζουέλας.

Μόλις κλείσει η αξιολόγηση -αν και στο Μαξίμου νομίζουν ότι θα κερδίσουν πολιτικό χρόνο- στην ουσία θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της πτώσης.

Όχι για τα νέα σκληρά μέτρα, αλλά για τις τελευταίες ψευδοϋποσχέσεις που θα έχουν διαψευστεί

Γιάννης Τσαπρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...